Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Σφαιρόπουλε έμπαινε και γοήτευε...


Όσους με ρωτούσαν για το τι πιστεύω θα γίνει στο ντέρμπι του μπάσκετ, έλεγα σε όλους χαρακτηριστικά πως ήθελα νίκη με κάθε τρόπο, γιατί ξέρω πως αυτός που χάνει δεν έχει την ηρεμία να δουλέψει αυτό που θέλει. Αυτό συμβαίνει , διότι ο Έλληνας οπαδός χωρίς κάποια λογική και τεκμηρίωση κρίνει, κράζει, αφορίζει σε ένα άθλημα που είναι σαν την όπερα. Πολλοί παρακολουθούν λίγοι καταλαβαίνουν.
Σχολιάζει ο Αντιτουριστικός


Στα του αγώνα

Ο Κόουτς έκανε λάθη στον αγώνα. Τον έχουμε συνηθίσει πολλές φορές να έχει απάντηση σε όλα και να απαντάει στον αντίπαλο με πολλά τρικς , οπότε τα 2 λαθάκια παραπάνω μας ξενίζουν. Μέχρι εκεί όμως, γιατί του χρεώνουν πολύ περισσότερα λάθη από αυτά που έκανε πραγματικά  και πάντα με βάση τις συνθήκες του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός για 35 λεπτά ήταν σωστά προετοιμασμένος και ο Σφαιρόπουλος πήγε το ματς εκεί που έπρεπε.  Στην επίθεση ήταν  πολύ σαφής η οδηγία στο πικ εν ρολ ο Ολυμπιακός να χτυπάει στην πλευρά με τους λιγότερους παίκτες και φάνηκε πολύ καλός στο 5 ενταντίον πέντε.   Επίσης έδωσε οδηγία στους γκαρντ να πιέσουν ασφυκτικά τους Παπά Καλάθη όταν αυτοί έδιναν την μπάλα, ώστε να την ξαναπάρουν δύσκολα.  Γενικότερα η πίεση στην πρώτη μπάλα ήταν πολύ καλή. Σε συνδυασμό με τον τρομερό X Factor  Μακλιν ο οποίος έκανε σμπαράλια την άμυνα του Παναθηναικού , ο Ολυμπιακός είχε το ματς για 35 λεπτά . Στο τελευταία πέντε λεπτά ήρθε η καταστροφή. Το πρόβλημα είναι πως για τους τρεις παράγοντες που κρίθηκε το παιχνίδι δεν φταίει ο Σφαιρόπουλος. Η ανεξήγητη οπισθοχώρηση των ερυθρόλευκων, είναι αποκλειστικά ευθύνη των παικτών. Στο +9 χάνονται 2 πολύ κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ οι τραγικές αποστάσεις τους στην επίθεση βαραίνει τους ίδιους . Σε μία ήττα φταίνε όλοι. Μα όλοι. Δεν χωράνε συγκρίσεις , ανάλογα με το αν συμπαθούμε κάποιον η όχι.

Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός είχε το ματς στα μέτρα του αλλά το έχασε και λόγω των απουσιών. Ο περιφερειακοί των ερυθρολεύκων δεν άντεξαν την πίεση , ο Στρέλνιεκς και λόγω απειρίας από τέτοια παιχνίδια, πνίγηκε και έλειψαν κάποιοι ξεκούραστοι πόντοι ή βολές.

 Στην πίεση του Παναθηναικού, χρειαζόσουν δυο καλά δυνατά μπασίματα για να βρεις εύκολους πόντους και οι παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό ήταν στα πιτς. Έτσι είναι το μπάσκετ όμως και ειδικότερα όταν οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Ο Παναθηναικός εκμεταλλεύτηκε πως στο καλό σου διάστημα δεν τελείωσες το παιχνίδι και με δυο μεγάλα σουτ ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Ο Κόουτς έκανε λαθάκια στην διαχείρηση .Ο Αγραβάνης έπρεπε να παίξει,  πόσο μάλλον όταν ο Τιλί είναι ακόμα άγουρος. Στο τέλος ήθελε να σιγουρέψει το παιχνίδι, παίρνοντας κάποια φάουλ , βάζοντας τον Μιλουτίνοφ. Η αλλαγή αυτή δεν του βγήκε και ο Μακλιν , ο οποίος ήταν τρομερός μπορούσε να ήταν ο σέντερ της ομάδας εκείνο το διάστημα. Όσο για το ότι δεν σχεδίασε κάτι στην τελευταία επίθεση, σόρρυ αλλά ο Πριντ κάνει τραγική επιλογή.


<<Μα καλά δεν μπορεί να σταματήσει τον Ρίβερς>>

Στα ζητήματα όμοια με την 11η Σεπτεμβρίου, την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και το Πείραμα της Φιλαδέλφειας, έρχεται να προστεθεί το γιατί ο Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να σταματήσει τον Ρίβερς. Οκ, συμφωνώ πως μαζί μας ο ρίβερς σεληνιάζεται , όμως πρέπε να καταλάβουμε πως τα σουτ το Ριβερς αποτελούν τα safe  plays του Παναθηναικού . Αυτό σημαίνει πως οι υπόλοιποι 4 δουλεύουν για να βγει αυτό το σουτ, πράγμα που το κάνει δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Αυτά τα σουτ ο Ρίβερς  τα βγάζει με όλους τους αντίπαλους, απλά στους Ολυμπιακόυς φαίνεται περισσότερο γιατί στην σεζόν  υπάρχει μόνο το παιχνίδι με τον Παναθηναικό για  αυτούς.  Τέλος ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως ο Ρίβερς είναι μεγάλος παίκτης και πληρώνεται για να βάζει αυτά τα σουτ.  Μόνο από αυτόν όμως δεν μπορείς να χάσεις. Οι ρόλιστες είναι εκείνοι που σου κάνουν την ζημιά.

Θέμα Παπανικολάου

Πριν ξεκινήσω, πιστεύω πως  δόθηκε πολύ περισσότερη σημασία από όσο έπρεπε. Αν ο αγώνας ήταν με κόσμο, κανείς δεν θα καταλάβαινε τίποτα.  Ο Σφαιρόπουλοςς έπραξε σωστά και ήρθε και η συγγνώμη του Παπανικολάου σήμερα για να με επιβεβαιώσει. Μπορείς να πιάσεις το θέμα από οπουδήποτε. Αρχικά σε μια ομάδα δεν κοιτάμε θέματα τάιμινγκ. Τάιμινγκ δεν θα υπάρχει ποτέ. Παίκτες πάντα θα λείπουν αλλά και να μην λείπουν τα στοιχεία του Παπ δεν τα βρίσκεις εύκολα.  Ο προπονητής θέλησε να κόψει τον βήχα σε θέματα απειθαρχίας από το πρώτο ματς της χρονιάς. Αν οι παίκτες  σου σε καβαλήσουν στο πρώτο παιχνίδι  την σεζόν, τι θα γίνει στο 20ο? Επίσης ο Ολυμπιακός και οι παίκτες τους είναι μεγαλοί και δεν γίνεται βρίσκουν δικαιολογίες για διαιτησία συνέχεια. Αυτά είναι για άλλους.  Η δουλειά του παίκτη είναι να σκοράρει, παίζει άμυνα και να παίρνει ριμπαουντ, ενώ ο προπονητής  μπορεί να εκφράσει όποια παράπονα έχει για την διαιτησία. Ο Σφαιρόπουλος βέβαια κάλυψε τον παίκτη του και δεν τον εξέθεσε.

Αντί επιλόγου

Ο Ολυμπιακός στα δικά μου μάτια , φάνηκε να είναι πιο γεμάτος και η εμφάνιση εμένα με χαροποίησε παρά την ήττα. Το αποτέλεσμα  ήρθε από τις απουσίες στην περιφέρεια . Έλεγξε το ματς και έφτασε και στο +9 , μέχρι η έλλειψη δημιουργών να τον οδηγήσει στην ήττα όταν ο Παναθηναικός πίεσε. Μακλιν και Τόμσον δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν στο σκοράρισμα. Ο πρώτος κέρδισε κατά κράτος όλους τους ψηλούς που βρέθηκαν στο διάβα τους και μπορεί ν δώσει διαφορετικά πράγματα από τον Μιλουτίνοφ. Ο δεύτερος θέλει χρόνο προσαρμογής αλλά φαίνεται πως κατέχει το άθλημα. Θα βοηθήσει πολύ και στο 2 και στο 3. Είναι κλασσίκός σουτερ- σκόρερ, όμως επειδή στην ευρώπη δεν υπαρχουν κορμιά φόβητρα, μπορεί να σκοράρει και με μπάσιμο.

Για τον Σφαιρόπουλο έχω να πω πως δεν μπορεί για αυτό ματς, χωρίς δύο βασικούς  και χωρίς τον κόσμο, να τρώει ανάθεμα στο πρώτο ματς της χρονιάς. Ο Σφαιρό έχει 2 πρωταθλήματα και δύο τελικούς Ευρωλίγκας και παρ’ όλο που τους έχασε αυτά μετράνε σαν συν στην πορεία του. ΈΤΣΙ γίνεται με όλες τις σχέσεις όμως. Στην αρχή όλα είναι τέλεια. Μετά ανακαλύπτεις τις ατέλειες του άλλου και στο τέλος αυτές οι ατέλειες σου γίνονται εμμονή.
Αυτά από έμενα . Τα λέμε μετά από το ματς με την Μπασκόνια, που πρέπει να πάρουμε την νίκης όπως και να έχει.

Υγ 1 Ο Μιλουτίνοφ να θυμίσω πως είναι έργο Σφαιρόπουλου.

Υγ 2 Βιάζονται  όλοι να χλευάσουν τον Τιλί για την κακή του εμφάνιση. Θέλει χρόνο προσαρμογής, όμως όσο κακός και να είναι δίνει σημαντικές ανάσες στον Πρίντεζη .

Υγ 3 Είπα στον Αντιδραστικό να βάλει στον κείμενο μου μια τεράστια φωτογραφία του Σφαιρόπουλου, ώστε να τον καμαρώσετε όλοι.

2 σχόλια: