Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Και τώρα Αλέξη αποδείξεις...



Με τα ΜΜΕ απέναντί του και με δεκάδες ψεύτικες δημοσκοπήσεις να δείχνουν δήθεν ντέρμπι, ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε μια ακόμη μεγάλη νίκη (3η μετά τον Γενάρη και το δημοψήφισμα) και πλέον καλείται να μην προδώσει την εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπό του. Stouk


Ένα μόλις μήνα μετά την επικύρωση στη Βουλή του 3ου μνημονίου, οι 145 έδρες που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο επίτευγμα και δείχνει συγκεκριμένα πράγματα.

Ουσιαστικά, ενώ πια όλες οι πολιτικές δυνάμεις εξουσίας έχουν συνδεθεί με τα Μνημόνια, ο λαός επέλεξε πρόσωπο και αν θέλετε πρόθεση.

Είναι λοιπόν φανερό ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος (τουλάχιστον όσον πήγαν να ψηφίσουν) εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα, με την έννοια ότι αποτελεί ένα πρόσωπο που δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τις παθογένειες του παλαιού πολιτικού κόσμου.

Από εδώ και πέρα όμως από τη θεωρία πρέπει να περάσει στην πράξη. Η κοινοβουλευτική του ομάδα θα είναι απόλυτα συμπαγής, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν Λαφαζάνηδες, Ζωή και λοιπές ακραίες συνιστώσες, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τους αντίστοιχους 10 βουλευτές των ΑΝ. ΕΛ..

Συνεπώς ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει το καρπούζι και το μαχαίρι στα δικά του χέρια. Τόσο η επιλογή προσώπων στις Υπουργικές και θεσμικές θέσεις, όσο και οι πολιτικές είναι αναγκαίο να βρίσκονται στην γραμμή που ο ίδιος υποσχέθηκε. Εντιμότητα, πάλη ενάντια στη διαφθορά και το πελατειακό κράτος, ισοδύναμα μέτρα για να απαλυνθούν οι μαχαιριές του νέου μνημονίου.

Ο λαός θέλει να δει την χώρα και τη νοοτροπία στην οποία χτίστηκε η διακυβέρνησή της εδώ και 40 χρόνια να αλλάζει. Το αν θα τα καταφέρει είναι ένα προσωπικό του στοίχημα. Μένει να δούμε αν όντως είναι μια νέα ελπίδα, ή αν είναι μια νέας μορφής πολιτική φούσκα. Απεύχομαι το 2ο, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά επειδή νιώθω ότι η χώρα μας δεν θα έχει άλλη ευκαιρία να ξεκολλήσει από τον "βούρκο".

ΥΣ: Δεν με πείθει κανένας που θα μου πει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν στημένες, αλλά το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τους αναποφάσιστους. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Κανάλια και γενικά αυτό που ονομάζουμε "σύστημα" ήθελε τη Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση.Ξεκάθαρα. Τελικά, ποιος είναι πιο σοφός; Ο ελληνικός λαός ή ο... Μπογδάνος, ο Πορτοσάλτε και η Τρέμη;;; Αυτό απαντήστε μου...

ΥΣ2: Μεγάλος ηττημένοι των εκλογών και οι δραχμολάγνοι του Λαφαζάνη και της Ζωής. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί θα περάσουν στην πολιτικοί λήθη, κάτι που μάλλον αξίζει στην ακρότητα των απόψεών τους.

ΥΣ3: Η Χρυσή Αυγή 3ο κόμμα;;; Έργο μειωμένης κριτικής ικανότητας των ψηφοφόρων ή απόνερα των πεπραγμένων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ; Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια.


6 σχόλια:

  1. Η απάντηση γιά τις "στημένες" δημοσκοπήσεις είναι απλή και αφοπλιστική. Στις δημοσκοπήσεις που δημοσίευσε η Αυγή, τα νούμερα ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια με τις υπόλοιπες. Δηλαδή, θα πούμε ότι η Αυγή ήθελε ΝΔ; Ποιός θα προέβλεπε ότι μετά από μία διάσπαση του ενός τρίτου των βουλευτών ενός κυβερνώντος κόμματος, με τους μισούς υπουργούς σε άλλο κόμμα, ένα μνημόνιο, το κλείσιμο των τραπεζών θα έρθει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα;Ούτε ο Τσίπρας...
    Από τις άλλες επισημάνσεις, οι περισσότερες είναι εύστοχες. Τέλος, για τη ΧΑ πιστεύω ότι πήγε μέτρια σε μιά συγκυρία που το μεταναστευτικό έχει ξεφύγει. Αν είχε δυναμική θα έπαιρνε μεγαλύτερα ποσοστά από έναν ξενόφοβο και απαίδευτο λαό, όπως αποδεδειγμένα είναι ο ελληνικός λαός. Αν δεν ήταν το μεταναστευτικό, θα είχε πτώση. Σημειώνω την αντοχή του ΠΑΣΟΚ που θα παίξει ρόλο στη συνέχεια και την πανωλεθρία των δραχμολάγνων και της Ζωής, που σημαίνει το τέλος των "εύκολων" ψευδαισθήσεων και των σχεδίων Β και Γ που ευαγγελίζονταν.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Paratiriti, η δημοσκόπηση της ΑΥΓΗΣ ήταν 1. Οι άλλες πόσες ήταν;; Το ένα δεν υποσκελίζει τα πολλά. Και επαναλαμβάνω ότι δεν κρίνεται (ή τουλάχιστον εγώ) η κατάσταση αυτή μεμονωμένα, αλλά σε συνάρτηση με τον Γενάρη και το Δημοψήφισμα.

    ΥΣ: Μια μέρα πριν τις εκλογές ο Χατζηνικολάου, προφανώς για να πάρει την δημοσιογραφική "επιτυχία" πάνω του, είπε στο ραδιόφωνο ότι δεν υπάρχει κανένα ντέρμπι και ότι υπάρχει καθαρή νίκη του 1ου κόμματος.

    ΥΣ2: Γιατί ο Μεϊμαράκης στην προεκλογική του εκστρατεία είχε ως σημαία την θέλησή του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν στόχευσε την πρωτιά και να κάνει κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ;

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Λοιπόν:
    ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ, η εντύπωση όυι υπάρχει ισοπαλία ευνόησε τον ΣΥΡΙΖΑ.Δεν έγινε επίτηδες, αλλά ευνόησε και φαίνεται και εκ του αποτελέσματος. Αρκετά με την συνομωσιολογία. Δεν γουστάρω να ξυπνάω μετά τη νίκη της πιό ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης όλων των εποχών, και να απολογούμαι γιά το "κατεστημένο που την τάχα την πολέμησε". Είπα ότι είπα, όποιος κατάλαβε κατάλαβε, η αριστερά πάντα παριστάνει το θύμα του συστήματος, ενώ στην πράξη στήνει ανενόχλητη το δικό της "δίχτυ" διαπλοκής, με τους κολλητούς και τα λοιπά.Τα περί "σχεδίου υπονόμευσης" τα ακούω βερεσέ. και τέλος.
    Ο Μειμαράκης ακολούθησε το σχέδιο "επίθεση αγάπης" γιατί του είπανε οι ηλίθιοι που τον συμβουλεύουν "να μην τρομάξουμε τον κόσμο". Το πόσο χαζό ήταν αποδείχτηκε.
    Αγαπητέ μου φίλε στουκ, στη ζωή όλοι πάνε με τον νικητή, και φυσικά τον φέρνουν με τα νερά τους. Τραβάει ο Τσίπρας; Προσαρμόζονται όλοι. Έτσι είναι.Όλο το σύστημα, από τους επιχειρηματίες, μέχρι τα διάφορα λαμόγια , τους παρατρεχάμενους και τα κρατικοδίαιτα τσιράκια. Σε ντε τε μυρίζονται ποιός έχει τα κουκιά και τον γλύφουνε. Ο Μειμαράκης ήτανε κομπάρσος και αναλώσιμος, ακόμα και γιά τα τζάκια της ΝΔ, Σιγά που θα συνομμωτούσαν γιά πάρτη του. Πάντα να κρίνεις από το αποτέλεσμα. "Who bennefits" που λένε και στο χωριό μου.....
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ paratiriti, κακώς τα ακούς βερεσέ. Και το χειρότερο για την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και όλο το παλαιό κομματικό σύστημα (και αυτό τους οδήγησε στην ήττα) είναι ότι και αυτοί τα ακούν βερεσέ.

    Δεν τα έχω διαβάσει σε βιβλία, ούτε κάποιος μου τα είπε. Τα ζω όλα αυτά. Ζω το ΣΚΑΙ, την Τρέμη, τις δημοσκοπήσεις. Βλέπω τις ενημερωτικές εκπομπές και καταλαβαίνω που το πήγαιναν όλοι.

    Μην νομίζεις ότι λέω αυτά που λέω επειδή είμαι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ (ή έστω πρώην Πασόκος νυν Συριζαίος...). Λέω την αλήθεια που εγώ εισέπραξα. Και το θέμα είναι ότι έτσι την εισέπραξε και η πλειοψηφία.

    ΥΣ: Κανείς δεν είπε ότι η Κυβέρνηση αυτή ήταν επιτυχημένη. Μπορεί κάλλιστα να την χρίσει και κάποιος επικίνδυνη. Αλλά προσθέτοντας μπροστά το "πιο" και το "όλων των εποχών" δείχνει μάλλον βραχεία μνήμη, που σίγουρα δεν περιλαμβάνει το τι έγινε και φτάσαμε μέχρι εδώ.

    ΥΣ2: Ο Σαμαράς ακολούθησε τον Γενάρη την τακτική του φόβου και έχασε. Ο Μεϊμαράκης την τακτική της επίθεσης αγάπης και έχασε. Κάτι άλλο φταίει μάλλον Paratiriti. Η ΝΔ έχασε από κόμμα που έφερε capital controls, κίνδυνο grexit πιο μεγάλο από ποτέ και 3ο μνημόνιο.Αν δεν το βρουν σύντομα η ΝΔ θα γίνει ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίζει μόνος του...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aγαπητέ Στουκ,
    Επαναλαμβάνω ότι οι περισσότερες επισημάνσεις σου είναι εύστοχες. Η ΝΔ δεν με νοιάζει τι δρόμο θα ακολοθήσει, να σου πω την αλήθεια. Αν βρεί το δρόμο της, με ανοιχτό μυαλό θα τη στηρίξω, αν όχι καλή καρδιά. Γιά τον τόπο νοιάζομαι εγώ. Μακάρι η κυβέρνηση Τσίπρας 2 (the sequel) με πρωταγωνιστή τον ..κλώνο του Τσίπρα που έβαλαν οι εχθροί μας στη θέση του, και που λέει τα ανάποδα από αυτά που σας έλεγε πέρυσι, να τα πάει περίφημα. Πραγματικά το εύχομαι.Όσο, γιά το "όλων των εποχών" είναι σχήμα λόγου, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που θα το υποστήριζαν με σοβαρά επιχειρήματα, και χαίρομαι που εν μέρει το κατανοείς.
    Κλείνοντας, να πω και τα θετικά που βλε΄πω στο Τσιπρας 2.
    1) Σαν άνθρωπος εκτιμώ πολύ αυτούς που μεταννούν και αλλάζουν πορεία, και ακόμα περισσότερο όταν το κάνουν με γενναιότητα. Μόνο οι βλάκες δεν αλλάζουν γνώμη.
    2)Η σταθερότητα στη χώρα (που με καίει) εξυπηρετείται πολύ καλύτερα με τον Τσίπρα εντός εξουσίας, παρά εκτός, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να ανατρέπει ισορροπίες και τον χρειάζομαι σε θέση ευθύνης αυτή τη στιγμή σαν χώρα.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πίστεψέ με η συντριπτική πλειοψηφία της νέας γενιάς νοιάζεται για την χώρα. Είδαμε ότι το να νοιάζεται κανείς για την πάρτη του δεν οφέλησε κανέναν. Αν ο Τσίπρας γίνει Παπανδρέου, εγώ θα τον ξαναμαυρίσω. Δεν θέλω διορισμούς, πελατειακό κράτος, Λαλιώτηδες, Τσουκάτους, Ρουσόπουλους, κλπ. Θέλω ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ πια. Καταντήσαμε να διψούμε για τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή