Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Καλό σημάδι...



Μέσα στο τουλάχιστον περίεργο κλίμα των τελευταίων ημερών, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε κατά κράτος του Προμηθέα και μπήκε ορεξάτος στα ημιτελικά. Ποια τα ενθαρρυντικά σημάδια... Γράφει ο Stouk


Αναμφίβολα δεν περιμέναμε ο Προμηθέας να πάρει το διπλό στην πρεμιέρα των ημιτελικών. Ωστόσο, με την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός των τελευταίων εβδομάδων, είχε ενδιαφέρον να δούμε το πόσο συγκεντρωμένοι και ορεξάτοι θα παρουσιαστούν οι παίκτες του, πόσο μάλλον κάποιοι κομβικοί.

Ε λοιπόν αυτό το "στοίχημα" κερδήθηκε και με το παραπάνω. Η ομάδα έφτασε τους 108 πόντους, σκόραραν όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν (μόνο ο Brown DNP), ενώ μοιράστηκαν 31 ασίστ. Να το πρώτο δείγμα όρεξης.

Το δεύτερο ήταν φυσικά η άμυνα, με εξαίρεση το 3ο δεκάλεπτο που έτσι κι αλλιώς ήταν ροντέο (έληξε με επι μέρους 30-31). Δεν "κορόιδευε" ή βαριόταν κανένας. Όλοι στα ριμπάουντ, χέρια απλωμένα. Ειδικά ο Παπανικολάου (το πόσο κομβικός είναι στην άμυνα έχει χιλιοειπωθεί) ήταν παντού και έκανε μάλιστα και τρία εντυπωσιακά κοψίματα. Ακόμα και ο Σπανούλης σερνόταν στα παρκέ για να κερδίσει μπάλες. Εκτός αυτού, η επιθετική άμυνα κράτησε μέχρι το τέλος, αφού βγήκαν αιφνιδιασμοί ακόμα και με τη διαφορά στους 30.

Στα πολύ πολύ θετικά ήταν και η καλή εμφάνιση του Πρίντεζη, αλλά και η επάνοδος του Μιλουτίνοφ, που φάνηκε να πατάει καλά, αλλά να υστερεί λίγο σε ανάσες. Τα δυο επόμενα ματς με τον Προμηθέα θα είναι ευκαιρία να βρουν και αυτοί τον απαιτούμενο ρυθμό που έχασαν λόγω απουσίας.

Γενικότερα, ήταν ένα αρκετά όμορφο βράδυ, το πρώτο μετά από καιρό. Δείγμα ότι τα πράγματα, τουλάχιστον στο ψυχολογικό κομμάτι, φτιάχνουν. Μένει να υπάρξει και συνέχεια και τα επόμενα ματς με τον Προμηθέα να λειτουργήσουν ως μπασκετική... ψυχοθεραπεία.

ΥΣ: Πρώτος σκόρερ ο Στρέλνιεκς με 5/5 τρίποντα. Με τον Γιάνις καλό ο Ολυμπιακός πάντα έπαιρνε καλά αποτελέσματα. Ελπίζουμε να τον δούμε έτσι και στους τελικούς.

ΥΣ2: Για την εικόνα του ΣΕΦ δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Καθίστε σπίτια σας και κρίνετε από τον καναπέ. Το πιο εύκολο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου