Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Πάμε να τα βάλουμε με το ΣΥΣΤΗΜΑ, τώρα...


Οι τελικοί που ξεκινούν έχουν ως εξής. Ο Ολυμπιακός παίζει αντίπαλος με:
Την ΕΟΚ και την διαιτησία του Βασιλακόπουλου.
Τον Παναθηναϊκό του DPG.
Και βέβαια με (σχεδόν) το σύνολο των Μ.Μ. Ενημέρωσης που παραδοσιακά τον πολεμούν!
Μέσα σε όλα αυτά για να τα καταφέρει, πρέπει να σπάσει και το περιβόητο "άντρο της αλητείας"...
Το συμπέρασμα είναι πως ξεκινούν οι τελικοί της ομάδας μας κόντρα σε ολόκληρο το ελληνικό μπασκετικό ΣΥΣΤΗΜΑ.
Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός


Ο Ολυμπιακός μας δεν είναι σε καλή κατάσταση. Τι έχει φταίξει θα το συζητήσουμε μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Όχι τώρα. Τώρα ήρθε η ώρα για συσπείρωση. Τη συσπείρωση που ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός μπορεί να πετυχαίνει!

Η ομάδας κατεβαίνει σε έναν τελικό κόντρα σε ολόκληρο το ελληνικό μπασκετικό ΣΥΣΤΗΜΑ. Από την ΕΟΚ και την διαιτησία, μέχρι τον χαλίφη Παναθηναϊκό της ατιμωρησίας και βέβαια όλα αυτά με το πλεονέκτημα έδρας στο περιβόητο "άντρο της αλητείας"! Και με τους δημοσιογράφους να τον πολεμούν (ακόμα και εκ των έσω) λυσσαλέα!

Κόντρα σε όλους και σε όλα λοιπόν. Και κόντρα στον ίδιο του τον "μπερδεμένο" εαυτό θα έλεγα. Αλλά είπαμε ΟΧΙ ΤΩΡΑ αυτά. Είμαι 1000% βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα  ξεχάσει ΟΛΑ του τα προβλήματα και θα παλέψει στους τελικούς.

Κόντρα σε ΕΟΚ και διαιτητές

Η σχέση Βασιλακόπουλου-Παναθηναϊκού είναι γνωστή. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για δεδομένες καταστάσεις. Το χαϊδεμένο παιδί της ΕΟΚ λοιπόν, ο ΠΑΟ, παίζει με μια εξωπραγματική αβάντα από τη διαιτησία. Μιλάμε για μια κατάσταση που ισχύει την τελευταία 15ετία... Την ελληνική διαιτησία στην οποία ο Βασιλακόπουλος (ο άνθρωπος που άκουσε "Εθνική-Εθνική" και όχι "MVP-MVP", για αυτόν μιλάμε ναι) έχει απαγορέψει στους τέσσερις διεθνείς και κορυφαίους διαιτητές να σφυρίζουν στους τελικούς! Ώστε να μπορεί να βάζει κατά συρροήν τους εκτελεστές διαιτητές ΤΟΥ. Τους διαιτητές με τους οποίους ο ίδιος και ο DPG νιώθουν ασφάλεια. Τους διαιτητές που ΦΕΤΟΣ (ας μιλήσουμε με φρέσκα κουλούρια) δεν είδαν το εξώφθαλμο φάουλ πάνω στον Μακλίν και που στο ΟΑΚΑ είχαν με 3 φάουλ από το 10' τους Μιλουτίνοφ και Μακλίν.
Με αυτούς θα παλέψει η ομάδα και φέτος. Κόντρα ΚΑΙ σε αυτούς καλύτερα. Είναι που είναι ο ΠΑΟ σε καλύτερη κατάσταση, με την γκρι ασυλία, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα για τους ερυθρόλευκους καμικάζι...

Κόντρα στον ΠΑΟ του DPG

Η ομάδα που θα αποχωρούσε από την Ευρωλίγκα θυμάστε; Καιελικά βέβαια θα μείνει; Παρά τις δηλώσεις, τα βίντεο διαμαρτυρίας και τις ύβρεις; Ε αυτή είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού. Η ομάδα της ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ.
Η ομάδα που χει πάρει τα άπειρα non call σφυρίγματα όλα αυτά τα χρόνια κι όμως είχε το θράσος να βγάζει βίντεο/διαφημίσεις διαμαρτυρίας πέρυσι στους τελικούς και που στο φετινό 2ο ματς ΤΟΛΜΗΣΕ να βγάλει ανακοίνωση στο ημίχρονο κατά του Τόμπυ. Κοινώς μια ομάδα δίχως ίχνος σεβασμού, με φαταουλίστικη διάθεση. Που έχει τον απόλυτο έλεγχο του συστήματος αλλά τολμάει να ζητάει και τα ρέστα! Αυτή είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού.
Που ο πρόεδρος της έβριζε χυδαία στο ΣΕΦ, προκαλώντας ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ. Που προσεγγίζει ΠΑΝΤΑ πριν τους τελικούς παίχτες του Ολυμπιακού προτείνοντάς τους αστρονομικά συμβόλαια. Που πανηγυρίζει τις ήττες του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Ο ίδιος που κάποτε επιτέθηκε τηλεφωνικά στον Σπανούλη. Και κόντρα σε αυτόν λοιπόν αντίπαλος ο Ολυμπιακός...

Κόντρα στο "άντρο της αλητείας"

Όλα τα χε η ομάδα μας, πρέπει και να κάνει (τουλάχιστον ένα) διπλό μέσα στο "άντρο της αλητείας". Την πράσινη "Εκκλησία"... Μόνοι τους οι άνθρωποι του ΠΑΟ έβγαλαν το παρατσούκλι αυτό για την έδρα τους. Αυτό τα λέει όλα.
Σε μια έδρα λοιπόν που η ομάδα μας έχει ζήσει ιστορικές στιγμές. Από τα 20.000 αγάλματα (α ρε Βασίλη), στα non call του Πεν, τα ιστορικά εφτά βήματα του Σάρας, τις κροτίδες στον Αργυρόπουλο και βέβαια στις επιθέσεις στον Μπουρούση (σαν κωλοτούμπες βέβαια τον προσκύνησαν σαν θεό πέρυσι). Πολλά έχουν δει τα μάτια μας σε αυτό το γήπεδο. Συνήθως εν Ελλάδι ήττες με απίστευτα μεροληπτικές διαιτησίες. Ευτυχώς βέβαια που υπάρχει και η Ευρωλίγκα (2/2 την τελευταία διετία...) και αποδίδεται δικαιοσύνη...

Κόντρα ΚΑΙ στους δημοσιογράφους.

Οι δημοσιογράφοι λίγο πριν τους τελικούς επικαλούμενοι πηγές έβγαλαν προς τα έξω: Τον ξενερωμένο Μακλίν, τους απλήρωτους παίχτες του Ολυμπιακού, την σκέψη για αποχώρηση των προέδρων ΜΑΣ, την κρούση για Σπανούλη από την Εφές και βέβαια την μελλοντική μεταγραφή Παπαπέτρου στον ΠΑΟ! Α! Και την ανανέωση με 2.8 εκ το χρόνο του Καλάθη!
Οι ίδιοι που πέρυσι έβγαζαν κλεισμένο το Μάντζαρη και τον Σλούκα στον ΠΑΟ ή τον Πρίντεζη στην Φενέρ... Μετά το f4 και πάλι πριν τους τελικούς... Οι ίδιοι που κάνουν πως δεν ξέρουν για τις επαφές Σίνγκλετον-Φενέρ και δεν είδαν το tweet του Τζέιμς περί 6μηνων καθυστερήσεων στις πληρωμές.
Το χειρότερο είναι πως οι μισοί από αυτούς χτυπάνε εκ των έσω καθως θεωρούνται δημοσιογράφοι και οπαδοί της ομάδας... Πραγματικη απογοήτευση. Τα μέσα ανήκουν πλέον κατά 90% σε πράσινα-κίτρινα-ασπρόμαυρα "συμφέροντα" και πολλοί "πούλησαν την ψυχή τους" δυστυχώς.

Πάμε λοιπόν για τους τελικούς ξεκινώντας την Κυριακή! Κόντρα στις πιθανότητες, κόντρα στην "λογική" και κόντρα στο ΣΥΣΤΗΜΑ το ίδιο! Η κατάκτηση του τίτλου είναι δύσκολη υπόθεση ας μην γελιόμαστε. Ο Ολυμπιακός και να χάσει, ένα είναι σίγουρο. Από αυτή τη σειρά θα βγει πιο δυνατός. Πιο δυνατός και σοφός ενόψει της επόμενης σεζόν... Για αυτό δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ...

1 σχόλιο:

  1. Να ευχηθώ στην ομάδα μας καλή επιτυχία στα τελικά.
    Αισιόδοξος δεν είμαι, αν και βλέπω ότι υπάρχει ένα ξαλάφρωμα μετά το κάζο με τη Ζαλγκίρις.
    Η ομάδα φαίνεται ότι ξεκούρασε λίγο τους βασικούς της, έφυγε εκείνο το βάρος από το άγχος και την κούραση, που νόμιζες ότι κάθε πόδι σηκώνει 500 κιλά. Τώρα αν καθίσουμε να το αναλύσουμε ο ΠΑΟ παραμένει καλύτερος και πιο γεμάτος σε ρόστερ, αλλά τουλάχιστον βλέπω ότι δεν υπάρχει όλη αυτή η πίεση.
    Τώρα για το αν θα βγούμε πιο δυνατοί, αυτό εξαρτάται από το πόσο έχουμε συνειδητοποιήσει τι πάει στραβά. Μεταξύ μας, φίλε αντιδραστικέ, δεν βλέπω να υπάρχει διάθεση πραγματικής ενδοσκόπησης από κανέναν. Οι Αγγελόπουλοι είναι χαρούμενοι με όσα έχουν πετύχει στο παρελθόν, το σύστημα είναι όσο εχθρικό ήταν πάντα, και εμείς είμαστε όλοι χαρούμενοι που παρακμάζουμε και εμφανιζόμαστε λιγότερο φαβορί από ποτέ σε τέτοια σειρά.
    Όχι, φίλε αντιδραστικέ, δεν θα βγούμε σοφότεροι, ούτε δυνατότεροι. Δυνατότεροι θα γίνουμε όταν δούμε την επόμενη φουρνιά από παικταράδες να φοράνε αυτή τη φανέλα και να τρελαίνουν την Ευρώπη.
    Με αυτούς που την φοράνε τώρα ότι είδαμε είδαμε.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή