Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Μάρτινς... με το μέτρο.


Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την μεταγραφική του ενίσχυση. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως τον προγραμματισμό υλοποιούν κυρίως οι ΚΑΡΕΜΠΕ-Μοντεστό. 
Οι προτάσεις εκ Πορτογαλίας του Μάρτινς βλέπετε, περνούν από κόσκινο, καθώς η ομάδα έχει καεί στο παρελθόν από τα εν λευκώ "χατήρια" σε κάθε προπονητή.
Ο Αντιδραστικός σχολιάζει τις μεταγραφικές κινήσεις.

Ο Ολυμπιακός κάηκε από τους προηγούμενους προπονητές του. Ειδικά σε Μάρκο Σίλβα και Χάσι δόθηκαν εν λευκώ οι μεταγραφικές αποφάσεις και φτάσαμε στο φετινό σημείο να ψάχνει η ομάδα να πουλήσει ή να αφήσει ελεύθερους το 80% των παιχτών της! 

Η διοίκηση λοιπόν μαθαίνει από τα λάθη της. Ο σχεδιασμός των μεταγραφών ανήκει πλέον στον ιστορικό Κρίστιαν Καρεμπέ (επιτέλους βγήκε ΜΠΡΟΣΤΑ) που με την βοήθεια του chief scout Μοντεστό, γεμίζουν το ρόστερ!

Ο Μάρτινς προτείνει κατά συρροήν παίχτες που ο ίδιος γνωρίζει από την Primeira Liga και καλά κάνει στο κάτω κάτω. Απλά ο ψιλιασμένος πια Ολυμπιακός περνά από κόσκινο την κάθε επιλογή. Από άλλους Μάρτινς-Σεμπά-Πάρντο ή Καρσελά-Ζιλέ-Οφόε ο Ολυμπιακός ΔΕΝ την ξαναπατάει! Θα έρθουν και παίχτες που θα ζητήσει ο νέος προπονητής έτσι; 2-3 δώρα/χατήρια  θα του τα κάνει. Ειδικά σε παίχτες για τους οποίους θα βάζει το χέρι του στην φωτιά. Αλλά μέχρι εκεί. Μάρτινς με το μέτρο, όπως γράφω και στον τίτλο.

Οι υπόλοιποι όμως θα ναι επιλογές των Γάλλων διοικητικών. Προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη και του coach (αυτό εννοείται). Η διοίκηση κινείται σε σαφώς πιο safe επιλογές. Έχει πάρει τον Λάζαρο ενώ έχει κλείσει και τους Φέτφα-Γιαννιώτη! Παράλληλα παλεύει για τον Μολέντο. Κοινό γνώρισμα και των τεσσάρων; Γνωρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλουν χρόνο προσαρμογής. Μπαίνουν και παίζουν! Ακόμα και ο Πρσιτς που ακούγεται. Έχει μεγάλη και δεδομένη αξία, άρα επίσης αν έρθει θα βοηθήσει ΑΜΕΣΑ. 
*Σε αυτούς υπολογίστε και τους δυο νεαρούς Καμαρά-Ευαγγέλου, δυο κινήσεις όχι απαραίτητα άμεσης βοήθειας αλλά με καλό potential. Ο Ολυμπιακός πάντα σκέφτεται και το μέλλον εκτός από το παρόν...

Σε πολύ καλό βαθμό εξελίσσεται λοιπόν ο προγραμματισμός. Αν κλείσουν ειδικά οι Πρσιτς και Μολέντο (κοινώς το βασικό οχτάρι και ο βασικός στόπερ) η ομάδα θα ψάχνει ΜΟΝΟ για τον βασικό σέντερ φορ μέχρι τις 15 Ιουνίου, ώστε να ξεκινήσει ιδανικά και με σχετικά γεμάτο ρόστερ την προετοιμασία της! Μετά με χαλαρότητα θα κοιτάει στην αγορά για δεξιό μπακ (ανάλογα του τι θα γίνει με τον Ομαρ θα αποφασιστεί η αξία του), για ακόμα έναν μέσο (αιωρούνται οι Ταχτσίδης και Ρομαό...), έναν δεύτερο φορ (εκτός κι αν συνεχίσει ο Καρίμ-τον οποίο όμως η ομάδα θέλει να πουλήσει καλά για να βάλει έσοδα στο ταμείο της) και βέβαια τουλάχιστον έναν βαρβάτο ακόμα ΕΞΤΡΕΜ (μαζί με Λάζαρο-Φέτφα και Βρουσάι).

Μικρά-μικρά μεταγραφικά σχόλια:

  • Ο Νικολάου λέγεται πως πάει Γερμανία με καλά λεφτά μάλιστα. Σε αυτή την περίπτωση ΕΥΧΟΜΑΙ ο κλήρος του 4ου στόπερ να πέσει στον Ρισβάνη (Σισέ-Ένγκελς και η μεταγραφή οι 3 "πρώτοι"). Μην χαθεί το παιδί αυτό όπως ο Γιαννιώτας.
  • Ο Καμαρά μαζί με τον Σιώπη λογικά θα μείνουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. Αν μείνει βέβαια ο Ρομαό (δεν το λες και απίθανο) τότε θα παλέψουν για μια θέση στο ρόστερ.
  • Ελπίζω να γυρίσει το κλίμα για Ταχτσίδη. Πάλεψε φέτος. Μπήκε κι έπαιξε μετά από λιποθυμία και με σπασμένα πλευρά. Να του συγχωρεθεί στο κάτω κάτω το λάθος. Λάθη ΟΛΟΙ κάνουμε. Χρειάζεται κατ' εμέ στο νέο ρόστερ. Καλός παίχτης, ισχυρή προσωπικότητα και ΕΛΛΗΝΑΣ...
  • ΟΧΙ ΦΟΡ από Πορτιμονένσε και Εστορίλ. Όχι. Ο Ολυμπιακός είμαστε. Ειδικά από Εστορίλ υπάρχει και η προϊστορία με την απόκτηση Σεμπά. Ακόμα γελάνε στην νοτιοδυτική Πορτογαλία (τυχαία το πα δεν ξέρω που πέφτει το κοσμοπολίτικο Εστορίλ!!!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου