Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ολυμπιακός μέχρι να σβήσει ο ήλιος...


Ο Ολυμπιακός έχασε ξανά άσχημα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Η κρίση είναι εδώ για τα καλά!
Προσωπικά θα πω μόνο το εξής: Ολυμπιακός μέχρι να σβήσει ο ήλιος...
Κάτω το κεφάλι, αφύπνιση ψυχολογική, ενδεχομένως και ενίσχυση. Εμπιστοσύνη σε διοίκηση, παίχτες και βέβαια στον Μπλατ, τώρα πιο πολύ από ποτέ!
Αντιδραστικός


Δεν θα αναφερθώ στο ματς. Όχι τώρα. Όχι εν θερμώ. Αύριο ίσως. Αυτή τη στιγμή θα μοιραστώ απλά λίγες σκέψεις.

Κάτι παίζει. Κάτι δεν πάει καλά, ναι. Αλλά είμαστε ο Ολυμπιακός. Αυτό δεν αλλάζει. Μέχρι να σβήσει ο ήλιος δίπλα στην ομάδα λοιπόν. Ειδικά τώρα στα δύσκολα.

Προσωπικά έχω ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Στον Μπλατ, στους παίχτες και βέβαια στους προέδρους. Δεν απαιτώ από κανέναν να νοιώθει το ίδιο. Σας μιλώ για το τι νοιώθω ΕΓΩ.

Το πιο ανησυχητικό απόψε ήταν η έλλειψη εγωισμού. Η ομάδα δείχνει μπερδεμένη αρκετά. Δεν γυαλίζει το μάτι, κανενός (πλην του Σπανούλη). Αυτό όμως αλλάζει. Αυτό δουλεύεται. Και είμαι βέβαιος πως η λέξη ΔΟΥΛΕΙΑ ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη λέξη στο ΣΕΦ. Για το καθαρά αγωνιστικό άλλωστε, οι "μπασκετικοί" δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Αναμενόμενη είναι έλλειψη ρυθμού, ταυτότητας και ρόλων.

Εμπιστεύομαι τον Μπλατ, που ουρλιάζει πως όταν πρέπει θα δούμε άλλη ομάδα. Αν δεν εμπιστευτώ τον Μπλατ, τότε ποιον γαμώτο;!

Χαμηλά κεφάλια, δουλειά, στήριξη και ΝΙΚΕΣ χρειάζονται. Και το νερό θα μπει στο αυλάκι. Αρχής γενομένης από μεθαύριο και τη Μπάγερν. Ίσως το πρώτο πραγματικά κρίσιμο ματς της σεζόν έφτασε. Ο Θρύλος όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Αφού έμπλεξε, τώρα, τόσο νωρίς στη σεζόν, δίνει win or die αγώνα..! 

Ίσως η διπλή εβδομάδα να μας κάνει καλό. Ο ρυθμός συνεχόμενων αγώνων δεν θα επιτρέψει να πέσει η ψυχολογία (κι άλλο). Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό! Ο Θρύλος είναι υποχρεωμένος να ξυπνήσει και θα ξυπνήσει...

Το τελευταίο κομμάτι στο οποίο θα αναφερθώ, είναι η ενίσχυση. Οι ψίθυροι πλέον γίναν ουρλιαχτά. Δεν νομίζω άλλωστε πια και ο ίδιος ο Μπλατ να το αρνηθεί. Δεν είναι κακό να γίνονται λάθη! Κακό είναι να μην διορθώνονται! Και στον Θρύλο θα τα διορθώσουν. Λογικά πάμε για έναν έξτρα scoring guard (ο Στρέλνιεκς προσωπικά δεν με πείθει). Μέσω της ενίσχυσης και κυρίως με βελτίωση του υπάρχοντος ρόστερ, η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη.

Ψυχραιμία και... in Blatt we trust!

6 σχόλια:

  1. Μερικές παρατηρήσεις:
    -Εχουμε πει χιλιάδες φορές για τις διαφορές στη διαιτησία μεταξύ ευρωλίγκας και ...Ελλαδιστάν. Τα ίδια
    είδαμε ειδικα΄στο πρώτο ημίχρονο και χθες.
    -Ο ΠΑΟ έχει πολλές επιλογές μη βασικών με ποιότητα στο ρόστερ του, ενώ εμείς έχουμε Μπόγρη- Τίμμα και Μάτζαρη. Πόσους πόντους έβαλε ο Παππάς και ο Αντετονκούμπο και πόσους οι αναπληρωματικοί μας;
    -Οι βασικές πεντάδες και των δύο ήταν κακές, την διαφορά την κάνανε οι επόμενοι.
    -Πολύ καλός ο Λε ντευ, πολύ κακός ο Παπανικολάου.
    -Για Σπανούλη δεν σχολιάζω πλέον και λέω να μην ξανασχολιάσω, γιατί η αγωγή μου λέει να χτυπάω μόνο τους όρθιους. Όταν ήταν στα ντουζένια του τον χτύπαγα.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δικαιώνεσαι για Σπανούλη, φίλε Παρατηρητή!!! Αντιδραστικός

      Διαγραφή
    2. ;;;;Όταν ήταν στα ντουζένια του γιατί τον χτύπαγες;

      Διαγραφή
  2. Φίλε αντιδραστικέ, δικαιωμένος θα ήμουν αν το καταλαβαίναμε αυτό πριν 2 χρόνια και γλιτώναμε 2 κακές χρονιές και ένα τσουβάλι εκατομμύρια. Τώρα που ο Σπαν είναι και με τη βούλα παλαίμαχος απλά ξυλεύουμε δρυός πεσούσης..... Και καλά έκανε ο άνθρωπος που πληρωνότανε αδρά, και 'γω στη θέση του το ίδιο έκανα.Εγώ όμως είμαι με τον Ολυμπιακό, και πιστεύω ότι είναι ριγμένος. Γιά να φιλοσογήσουμε και λίγο, πάντα στη ζωή ριγμένοι είναι όσοι βάζουν μπροστά το συναίσθημα και κερδισμένοι όσοι κεφαλαιοποιούν τις επιτυχίες τους.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. saiko,ο Σπανούλης είναι ένα άτομο που δεν μου αρέσει σαν χαρακτήρας. Κλειστός, εγωκεντρικός, δεν με ανεβάζει, δεν μου βγάζει ζήλο γιά την ομάδα, δεν εμπνέει τους συμπαίκτες του. Όταν ήταν στα ντουζένια του ναι μεν έπαιζε καλά, αλλά τα κουσούρια του ήταν πιό έντονα. Αυτά είναι προσωπικές απόψεις, βέβαια.Προσωπικά δεν τον πήγαινα ποτέ. Αναγνωρίζω την προσφορά του και στον Ολυμπιακό, και στην Εθνική ομάδα και στον ΠΑΟ. Αλλά δεν τον θεωρούσα ποτέ προσωπικότητα στυλ Διαμαντίδη.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή