Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Κάνε το σωστό και μεις θα μαστε δίπλα σου...


Οι αγωνιστικές αναλύσεις για τον φετινό Ολυμπιακό έχουν κουράσει. Πλέον ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση είναι ο πρόεδρος. Αυτός έχει το καρπούζι, αυτός και το ΜΑΧΑΙΡΙ.
Πρόεδρε κάνε το σωστό και ο κόσμος θα ναι δίπλα σου...
Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός


Προσοχή. Δεν ακολουθεί ακόμα ένα άρθρο κριτικής της ομάδας, των ανύπαρκτων παιχτών και των αποφάσεων του καλοκαιριού. Έχω κάνει μπόλικα από δαύτα, κουράστηκα. Οι περισσότεροι οπαδοί της ομάδας αυτής, έχουμε κουραστεί άλλωστε.

Στο σημερινό blog, μετά την χθεσινή ταφόπλακα στο Καραϊσκάκης, γράφω την άποψη μου για το μέλλον αυτής της ομάδας. Το μέλλον λοιπόν του Θρύλου μας, το ορίζει ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ. ΜΟΝΟ ο πρόεδρος. Αυτός έχει το καρπούζι-αυτός και το μαχαίρι.

Ήρθε η ώρα για γενναίες αποφάσεις λοιπόν. Ο Μαρινάκης πρέπει να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Αν πράξει όπως πρέπει και όπως αρμόζει στην ιστορία της ομάδας, τότε δεν έχει να φοβάται ΤΙΠΟΤΑ. Αν πράξει το σωστό, τότε ο κόσμος της ομάδας θα ενωθεί γύρω του. Η δύναμη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είναι ο κόσμος του άλλωστε. Και με τον κόσμο ενωμένο, όχι δεν φοβόμαστε κανέναν, αλλά οι άλλοι πρέπει να... τρέμουν. Ο ερυθρόλευκος κόσμος θα αποτελέσει την ΑΣΠΙΔΑ της ομάδας.

Ώρα για αλλαγές λοιπόν. Ώρα για ιστορικά μεγάλες αλλαγές.

-Πρέπει να φύγει το 80% από το υπάρχον ρόστερ. Και δεν είμαι υπερβολικός. Δυστυχώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. Ξέρω θα πληρωθούν αποζημιώσεις μεγάλες (πόσοι να πουληθούν, είναι και παλτά οι περισσότεροι), οικονομικά με 25 παίχτες να φεύγουν (και άλλους 25 να έρχονται θεωρητικά) ο προϋπολογισμός θα πέσει κατά πολύ έξω. Τα έξοδα θα ανέβουν στα ύψη. Το ξέρω. Αλλά αξίζει τον κόπο νομίζω. Αξίζει τον κόπο μια νέα σελίδα, ένα καλύτερο αύριο πιο συσπειρωμένο, ενωμένο κι ερυθρόλευκο από ποτέ.

-Πρέπει να έρθουν ΚΑΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβοί. Καλοί, που θα θέλουν να παίζουν για την ομάδα. Που θα νιώθουν υπερηφάνεια και θα ματώνουν. Όχι μόνο Καρεμπέ και Ζιοβάνι λοιπόν, αλλά και Ζεβλάκοφ και Μοντεστό! Όχι απαραίτητα ακριβοί επαναλαμβάνω! Απλά παίχτες που θα ξέρουν που έρχονται... Αμφιβάλλω βλέπετε αν ο Τζούρζεβιτς ή ο Οφόε ξέρουν σε τι σύλλογο αγωνίζονται. Ο Προτό όμως ξέρει ΚΑΛΑ. Την βλέπετε τη διαφορά; Να έρθουν κι άλλοι ΠΡΟΤΟ λοιπόν...

-Πρέπει να έρθουν ΚΥΡΙΩΣ Έλληνες παίχτες. Εχθές να θυμίσω οι Έλληνες του Αστέρα σκύλιασαν και τα βαλαν με όλη τη διοίκηση του ΖΜΠΑΟΚ. Από τον φετινό Ολυμπιακό ποιος θα πλακωνόταν που λέει ο λόγος;! Κανείς... Στήριξη στους Έλληνες λοιπόν. Μην τα ξαναλέμε. Έχουμε ήδη αρκετούς (προεξέχοντος του μελλοντικού αρχηγού ΤΑΧΤΣΙΔΗ), έχουμε ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ δανεικούς σε άλλες ομάδες και μπορούμε να βρούμε κι αρκετούς άλλους (βλέπε Πασαλίδη κτλ).

-Και βέβαια το Α και το Ω. Πρέπει να στηριχτεί ένας προπονητής. Θα ναι ο Όσκαρ (κομματάκι δύσκολο, νομίζω ο Ισπανός έχει ήδη καεί), θα ναι κάποιος άλλος ξένος coach, θα ναι ο Κόντης ή ο Βούζας ή ο Ιμπαγάσα που λέει ο λόγος; Δεν με νοιάζει. Ακόμα και ο Χάσι να επιστρέψει που λέει ο λόγος (πλάκα κάνω!!!). Ενας κανονικός προπονητής χρειάζεται ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ. Ένας προπονητής με σύγχρονες ιδέες, που θα δει τον Ολυμπιακό σαν την ευκαιρία της ζωής του. Ο τελευταίος που το κανε αυτό τώρα προπονεί τον Μέσι και τον Ινιέστα...

*Δεν ξέρω τι προσφέρει ο κάθε διοικητικός και τι αρμοδιότητες έχει, οπότε δεν θα "σχολιάσω" για διοικητικές αλλαγές. Πολύ απλά δεν ξέρω. Οσοι μείνουν όμως και όσοι έρθουν στο διοικητικό σχήμα, πρέπει να βρουν ένα ΠΛΑΝΟ και να ζήσουν και να πεθάνουν  με και για αυτό! Ο προγραμματισμός είναι το ήμιση του παντός στο σύγχρονο ποδόσφαιρο θαρρώ.

Συνοψίζοντας... Αν γίνουν οι σωστές κινήσεις και στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ο Ολυμπιακός μας επιστρέψει στην κανονικότητα και ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ, τότε για όλα τα άλλα... τα εξωαγωνιστικά, ο πρόεδρος δεν πρέπει να ανησυχεί! Ο κόσμος θα συσπειρωθεί γυρω του και θα ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΕΙ την ομάδα. Ποιοι Ρώσοι, ποιες τίγρεις, ποιος Καμμένος και ποιος Γραμμένος;! Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει την ομάδα αυτή. Ο Ολυμπιακός με συσπειρωμένο τον κόσμο (οι φετινές μεταξύ μας κόντρες είναι φυσιολογικές, στο κάτω κάτω έχουμε να δούμε τόσο κακή την ομάδα μας από εποχής Σταύρου Διαμαντόπουλου!) είναι όχι μόνο ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ στην χώρα αλλά και απο τους μεγαλύτερους στον κόσμο*.

*Βρείτε μου συλλόγους με τόσα Ευρωπαϊκά τρόπαια, τελικούς και final 4 σε τόσο πολλά αθλήματα... Θα σας απαντήσω εγώ. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου