Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ας...ξεκαβαλήσουμε. Καλό θα μας κάνει.



Τα σερί πρωταθλήματα, ενάντια πολλές φορές σε ανύπαρκτους αντιπάλους, είχαν κάνει αρκετούς οπαδούς, αλλά και τη διοίκηση της ομάδας, να ξεχάσουν τη λέξη "ταπεινότητα" και να βουτηχτούν στην υπεροψία... Γράφει ο Stouk.

Ο Ολυμπιακός οδεύει προς την 3η απώλεια τίτλου τις τελευταίες... 22 σεζόν!!! Μια κατάσταση που γιγάντωσε τον μύθο της ομάδας, αλλά αναπόφευκτα δημιούργησε και ένα... τουπέ σε όλο τον οργανισμό. Από οπαδούς, δημοσιογράφους και παίκτες μέχρι διοίκηση.

Κατ' εμέ, μία από τις μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου (πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με αθλητισμό) είναι η ταπεινότητα. Να μην υπερεκτιμάς τις δυνατότητές σου, αλλά ταυτόχρονα και να μην υποτιμάς αυτές των γύρω σου.

Ένας μονόδρομος, ουσιαστικά, για να βάζεις συνεχώς πιο ψηλό ταβάνι και να θες να το σπάσεις. Να πηγαίνεις τα όριά σου παραπέρα και να τα ξεπερνάς. Αν έχεις τη λογική του "εγώ είμαι και κανένας άλλος" τι να βελτιώσεις; Βαλτώνεις κάθε μέρα και πιο πολύ.

Εκεί την πάτησε και ο Ολυμπιακός. Ίσως και αναπόφευκτα. Γιατί όταν παίρνεις το πρωτάθλημα περπατώντας, τότε γιατί να ψάξεις το βήμα παραπάνω; Ακόμα και φέτος, που οι αντίπαλοι ενισχύθηκαν όσο ποτέ, άκουγες υποτιμητικές δηλώσεις από επίσημα χείλη της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός δεν έγινε και... υπερταχεία.

Και να που η ΑΕΚ που πριν 3 χρόνια έπαιζε Β Εθνική και ο ΠΑΟΚ που έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα εδώ και τριάντα χρόνια σε έχουν βάλει στο καναβάτσο.

Έτσι είναι. Έπρεπε ο Ολυμπιακός να ψάξει και να βρει μεγαλύτερο κίνητρο από τους διψασμένους του αντιπάλους. Να φτιάξει ακόμα πιο δυνατή ομάδα, βασιζόμενη πρώτα από όλα σε καλούς Έλληνες και μετά σε ξένους. Να έχει κανονικό προπονητή εξ αρχής και όχι μετά από 1000 κύματα.

Αν, λοιπόν, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τη φετινή ηχηρή σφαλιάρα σε Ελλάδα και Ευρώπη, αντί να ψάχνουμε δικαιολογίες για διαιτησίες και πολέμους, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να διορθώσουμε τα μεγάλα λάθη που έγιναν και γίνονται εδώ και χρόνια.

Ποια; Αλλαγές προπονητών, μισθοφόροι ξένοι αμφιβόλου ποιότητας, καλοί Έλληνες με το σταγονόμετρο, που εν τέλει πωλούνται στην 1η ευκαιρία.

Ο Μαρινάκης έχει ξεκάθαρο τον δρόμο μπροστά του. Και αν τον ακολουθήσει, ο Ολυμπιακός θα γιγαντωθεί. Ξανά. Σε κάθε άλλη περίπτωση, τη στιγμή που υπάρχει δυνατός ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (με ότι αυτό συμπεριλαμβάνει), το μέλλον δεν θα είναι ευοίωνο...

ΥΣ: Εγώ δικαιολογίες για επεισόδια δεν θα πω ποτέ μου. Κάθε ντου καταδικαστέο. Χωρίς ναι μεν αλλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου