Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Οι διαφορές με Τιλί και ο στρατιώτης Γουίλτζερ...


Ο Κιμ Τιλί βρίσκεται στην τελική ευθεία της επιστροφής και με αυτόν στο rotation οι διαφορές στην ομάδα θα ναι μεγάλες.
Ο Αντιδραστικός εξηγεί γιατί ο Γάλλος PF θα δώσει τεράστιες λύσεις σε... όλες τις θέσεις, ενώ τονίζει πως ο Κάιλ Γουίλτζερ (που αναγκαστικά θα περάσει σε δεύτερο πλάνο) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χαθεί/καεί από την ομάδα.


Ο Γάλλος Κιμ Τιλί, επιτέλους  επιστρέφει! Αυτό είναι ένα τρομερό νέο, καθώς κατείχε εξ αρχής ένα ΚΟΜΒΙΚΟ ΡΟΛΟ στην ομάδα (στο στήσιμο του καλοκαιριού) και το κενό του από τον Οκτώβρη ΔΕΝ έχει αναπληρωθεί. Αν επιστρέψει σε καλή κατάσταση* (θα πάρει προφανώς κάποιο χρόνο προσαρμογής), τότε θα δώσει τεράστια ώθηση και πάρα πολλές έξτρα λύσεις στον Ολυμπιακό. Ας γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος:

*Λέγεται πως έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην αποθεραπεία του. Είναι ένας τρομερός αθλητής, από αθλητική οικογένεια (legendary στο βόλεϊ, ο πατέρας, η μητέρα και ο αδερφός του ο οποίος είναι εν ενεργεία διεθνής) και στον Ολυμπιακό είναι 100% ικανοποιημένοι από την δουλειά που έκανε όλον αυτόν το καιρό.

Ο defensive stopper που έλειπε

Αμυντικά θα δώσει πάρα πολλές λύσεις καθώς έχει το πακέτο που λείπει φέτος. Ψηλός (2.10), αλτικός και με γρήγορα πόδια. Θα είναι αναντικατάστατος στα αμυντικά-αθλητικά σχήματα.
Ειδικά τώρα που η ομάδα πηγαίνει σε αλλαγές στα σκριν, θα έχει έναν ψηλό που πολύ εύκολα θα μπορεί να πέφτει πάνω στα αντίπαλα guards. Επίσης με τα μακριά του χέρια αλλά και τα γρήγορα πόδια του, θα βοηθήσει να ανέβει ο βαθμός στα αμυντικά deflections, κόβωντας πάσες στις αδύναμες πλευρές  αλλά και στην πίσω ζώνη (στο κομμάτι αυτό η ομάδα πονά).

Η ΑΝΑΣΑ στον Πρίντεζη

Πλέον ο Γιώργος θα χει ένα σαφώς πιο γήινο rotation. Θα μπορεί να παίρνει ανάσες και ώντας πιο φρέσκος στα κρίσιμα σημεία θα αποτελεί το ερυθρόλευκο σημείο αναφοράς! Και τώρα συμβαίνει αυτό, αλλά τον βλέπεις τον Πρίντ πως παίζει σκασμένος με τη γλώσσα έξω.
Το ζουμί είναι Απρίλιο-Μάιο να ναι 100% φρέσκος. Πλέον με τον Τιλί να παίρνει σημαντικά λεπτά, ο υπαρχηγός θα μπορέσει να κάνει τη σωστή διαχείριση...

Σουτ και drive

Ο Γάλλος θα προστεθεί σαν ακόμα ένας αξιόπιστος spot σουτέρ (με 40% στο τρίποντο), ενώ επιπλέον έχει την κατά μέτωπο επίθεση/drive, όπως και ο Μακλίν, απλά εκείνος τα ξεκινά από τα γραμμή του τριπόντου. Έτσι οι αποστάσεις της αντίπαλης άμυνας θα ανοίγουν υποχρεωτικά... Επιπλέον παίζει και πάνω από τη στεφάνη με καρφώματα στην πλάτη της άμυνας, ένα χαρακτηριστικό που φέτος δεν υπάρχει...

Ο τρίτος rim center

Με τον Μπόγρη αποδεδειγμένα να μην μπορεί να σταθεί, η ομάδα έχει κενό στη θέση "5". Ο Τιλί όμως μπορεί ΕΎΚΟΛΑ να παίξει κι εκεί. Το χει ξανακάνει επιτυχημένα στο παρελθόν άλλωστε.
Στο rotation λοιπόν της ρακέτας θα προστεθεί ο Γάλλος. Ειδικά απέναντι σε αλτικούς rim ψηλούς, μπορεί να σταθεί και να "προφυλάξει" την στεφάνη. Εξ αρχής άλλωστε είχε αποκτηθεί και για αυτό...
Πλέον με ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΥΣ ψηλούς (Πριντ, Τιλί, Μίλου και Μακλίν) η -ήδη δυνατή- ερυθρόλευκη ρακέτα θα δυναμώσει κι άλλο...

Η απελευθέρωση του Παπαπέτρου θα δυναμώσει την περιφέρεια

Τα οφέλη της παρουσίας του Γάλλουμ δεν θα ναι μόνο εντός ρακέτας. Και στην περιφέρεια θα προστεθεί ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΑΤΗ επιλογή. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Θα αραιώσει τα από λεπτά του στο "4" και θα μπορεί να αφοσιωθεί στη φυσική του θέση στο "3".
Αυτό θα σημαίνει κάποιες μετατοπίσεις θέσεων, ώστε να καλυφθεί η μέτρια παρουσία του Ρόμπερτς στον άσσο. Με τον Παπαπέτρου στο small forward  (μαζί με τον μαχητικό και αδικημένο Τόμσον, ο οποίος στη Μαδρίτη απέδειξε πόσο χρήσιμος είναι), ο Παπανικολάου θα μπορεί να καλύπτει και στο "2" μαζί με τον Στρέλνιεκς και ο Σπανούλης θα κατεβαίνει στον άσσο μαζί με τον Μάντζαρη...
Θεωρώ πως η σταθεροποίηση του Ιωάννη στο "3" θα βοηθήσει σημαντικά στο έλλειμα αθλητικότητας και ύψους στην ερυθρόλευκη περιφέρεια και η ομάδα θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Ο παράγων Κάιλ Γουίλτζερ

Αυτός θα ναι ο χρυσός 12 παίχτης της ομάδας (ο Μπόγρης πάει για 15ος πλέον). Ο χρόνος του θα μειωθεί αλλά ο ρόλος του θα γίνεται ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ.
Σε μια ομάδα με το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού, έναν ΤΟΣΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΟΥΤΕΡ δεν τον απορρίπτεις. Ο Κάιλ είναι εξαιρετικός σουτέρ και γενικά εκπληκτικός επιθετικός (πχ με  φέι νταγουέι σουτ). Σε συνδυασμό με το μακρύ κορμί του (2.08) και τα τεράστια χέρια του, πολύ απλά δεν μπορεί να κοπεί! Έτσι όπως στα αμυντικά σχήματα ο Τιλί θα ναι κομβικός, αντίστοιχα στα επιθετικά ο Καναδός PF, ακροβολισμένος στις γωνίες θα αποτελεί ένα υπερόπλο.
Προσωπικά νιώθω 100% ικανοποιημένος από την παρουσία του Κάιλ, τον θεωρώ έναν ρολίστα πολυτελείας που κερδίζει θέση στο ρόστερ. Με χαμηλό κασέ, μένει ΕΎΚΟΛΑ και του χρόνου σαν μπαλαντέρ 7ος ξένος. Θα μπορούσε πχ να δίνει ΑΠΕΙΡΕΣ λύσεις στην Basket League... Το αξίζει αν μη τι άλλο... Αν τον δουλέψει ακόμα περισσότερο ειδικά το τεχνικό team μην εξελιχθεί σε φλέβα ΧΡΥΣΟΥ...
*Προσωπικά θα τον κράταγα και θα τον δούλευα και στο "3"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου