Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Οι δώδεκα "σίγουροι"


Από το υπάρχον ρόστερ 30+ παιχτών,  θεωρητικά ΜΟΝΟ δώδεκα έχουν σίγουρη θέση στο ρόστερ της επομένης σεζόν. Αυτοί οι έντεκα θα οδηγήσουν την ομάδα στην νέα εποχή, καθώς αποδεδειγμένα μπορούν και έχουν να προσφέρουν πράγματα.
Ο Red Philosopher σε πλήρες mood "ερυθρόλευκης επόμενης ημέρας" σας τους παρουσιάζει κι αναλύει όλα τα δεδομένα για την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας, για το οποίο αναμένεται ένα καλοκαίρι "ιστορικών" αλλαγών.
Επιμέλεια: Αντιδραστικός


Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει όχι μέρα, ούτε καν ώρα και λεπτό, που να μπορεί να πάει χαμένο. Είναι έτσι ο χαρακτήρας κι η ιστορία της ομάδας αυτής που δεν σκύβει το κεφάλι στις αποτυχίες αλλά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να κοιτά το μέλλον. Ε λοιπόν αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό. Με το πρωτάθλημα δεδομένα πια χαμένο (εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων) στο Λιμάνι χτίζουν ήδη την ομάδα της σεζόν 2018-19, που θα χει μοναδικό στόχο την επιστροφή στην κορυφή.

Οι αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι, θα ναι πολλές και μεγάλες. Κοσμογονικές, ραγδαίες, σχεδον ιστορικές (σε εύρος). Από ένα ρόστερ 30 παιχτών ίσως φύγουν ακόμα και 20! Άλλωστε μιια ομάδα γεμάτη "μετριότητες" είναι ο φετινός Ολυμπιακός, ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας.

Ποιοί όμως έχουν "σίγουρη" θέση στο ρόστερ;; Ποιοί ΑΞΙΖΟΥΝ να φορούν την ερυθρόλευκη και θα πορευτούν της νέας εποχής; Δώδεκα  ποδοσφαιριστές είναι οι σίγουροι*:

*Σίγουροι, θεωρητικά τουλάχιστον καθώς μπορεί αν έρθει κάποια εξαιρετική πρόταση για κάποιους από αυτούς, εν τέλει να πωληθούν...

  1. Προτό: ο Βέλγος είτε σαν πρώτος είτε σαν δεύτερος ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ από την ομάδα. Και θα είναι στάνταρ και μέσα στους αρχηγούς. Από τους λίγους διακριθέντες του φετινού ναυαγίου, από τους λίγους που ΠΟΝΑΝΕ και το δείχνουν αυτού του ρόστερ. Και στο κάτω κάτω ένας σταθερότατος goalkeeper (το πιο βασικό).
  2. Σισέ: ήρθε τσάμπα. Έχει μεταπωλητική αξία. Έχει κενά στο παιχνίδι του αλλά αντικειμενικά μπορεί να βοηθήσει αρκετά. Μπορεί να βελτιωθεί ραγδαία... Σκύλιαζε σε κάθε ματς, σκόραρε αρκετά (για στόπερ). Θέλετε κι άλλους λόγους;
  3. Ένγκελς: ο ένας βασικός στόπερ του Θρύλου του χρόνου. Αγοράστηκε με 8 εκ. ευρώ αλλά σε βάθος χρόνου τα λεφτά του θα τα βγάλει. Ο πιο σταθερός αμυντικός της φετινής σεζόν ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ κι ο καλύτερος σε θέμα τεχνικής.
  4. Νικολάου: παιδί από την Ακαδημία που δυο χρόνια έχει πέσει στα βαθιά και έχει ανταπεξέλθει. Προφανώς έχει κάνει και λάθη, αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας ΑΥΤΟΣ δικαιολογείται. Καλή τεχνική, αριστεροπόδαρος πρέπει να μην χαθεί αυτός ο παίχτης.
  5. Κούτρης: ήρθε από τον ΠΑΣ και έγινε αναντικατάστατος ελλείψη άλλου. Έλληνας, με προοπτικές και αρκετά καλά στοιχεία. Μπορεί να εξελιχθεί σε βασικό κομμάτι της ομάδας τα προσεχή χρόνια. Με σταθερή αμυντική τετράδα (φέτος ο Ολυμπιακός πρέπει να άλλαξε καμιά 15αριά από δαύτες) θα μειώσει τα αμυντικά του λάθη.
  6. Χατζισαφί: δεν έχει παίξει πολύ, αλλά το δείγμα λέει πως πρόκειται για έναν έμπειρο, επιθετικογενή αριστερό μπακ που πρέπει να υπάρχει στο ρόστερ. Πλάγιους με το πόδι του δεν συναντάς εύκολα. Αν και ξένος αξίζει μια κανονική ευκαιρία.
  7. Ρομαό: ο αρχηγός. Ο άνθρωπος που ΜΟΧΘΕΙ και ΤΙΜΑ όσο κανείς άλλος την φανέλα αυτή την τελευταία διετία. Αμυντικός μέσος-κόφτης βράχος με όλη τη σημασία της λέξης. Υστερεί δημιουργικά αλλά είναι ο άνθρωπος για την βρώμικη δουλειά και μόνο.
  8. Ανδρούτσος: αν χαθεί αυτός ο παίχτης τότε ας αλλάξουμε ομάδα. Το κορυφαίο ταλέντο της ερυθρόλευκης Ακαδημίας. Πολυθεσίτης, τεχνίτης, νεαρός, ιδανικός για back up του Φορτούνη. Παίζει και 8άρι. Ακόμα και λόγω της δήλωσης γηγενών παιχτών, ο Ανδρούτσος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει νέος Μανθάτης. Βέρος Ολυμπιακός-στοιχείο που λείπει...
  9. Φορτούνης: δέχεται άδικη δριμεία κριτική. Τέσσερα χρόνια έχει παραπάνω από 100 συμμετοχές και παραπάνω από 30 γκολ! Έχει προσφέρει απλά φέτος το παλικάρι το έκαψαν για αυτό και δεν... στρίβει. Είναι το αστέρι και ο κορυφαίος παίχτης της ομάδας αυτής. Ελπίζω να μην τον πάρει η μπάλα. Θα ναι έγκλημα.
  10. Ταχτσίδης: πορωμένος που φορά αυτή τη φανέλα. Βασικό πως γνωρίζει που παίζει. Η θέληση του να ορίεται για να παίξει με σπασμένα πλευρά και έπειτα από τεχνητές ανάσες νομίζω τα λέει όλα. Τεχνίτης, με απίστευτη πάσα, ψηλός, ένα σύγχρονο αμυντικό χαφ. Μοναδικό αρνητικό πως είναι αργός. Στο ματς με την Μπάρτσα είδαμε μάλιστα και πόσο καλά μπορεί να αμυνθεί...
  11. Ανσαριφάρντ: τίμιος. Καλό φορ, γρήγορος, με τεχνική και καλά τελειώματα. Σύγχρονος και στο στυλ που ταιριάζει στην ομάδα παραδοσιακά. Αποδυκνείει ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ του πως έχει θέση στο ρόστερ. Βασικός ή δεύτερος πρέπει να συνεχίσει.
  12. Μιραλάς: στην επιστροφή του έχει απογοητεύσει, ναι. Αλλά είναι παιχταράς. Αυτό δεν αλλάζει. Αυτό το ξέρουμε από ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ. Προσωπικά πιστεύω πως αξίζει το ρίσκο η απόκτησή του (6 εκ είναι πολλά), καθώς αν βρει ρυθμό τότε θα ανεβάσει επίπεδο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ όλη την ομάδα. Παρά τις κάκιστες φετινές του εμφανίσεις ΠΡΕΠΕΙ να πάρει δεύτερη ευκαιρία...


Από τους 12 αυτούς, οι πιθανοί προς πώληση είναι οι Ανσαριφάρντ (έχει και Μουντιάλ μπροστά του), Φορτούνης, Σισέ και Ένγκελς. Με διψήφια ποσά ΜΟΝΟ (σε εκ. ευρώ) ίσως αποχωρήσουν.

ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι κανονικά πρέπει να φύγουν. Ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Πχ οι Μποτία, Σεμπά και Πάρντο επειδή ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ, ο Μαρίν επειδή παίρνει 2 εκ. συμβόλαιο, ο Τζούρτζεβιτς γιατί το παίζει ψευτόμαγκας, ο Ομάρ επειδή προκαλεί με την στασιμότητά του, ο Οφόε γιατί δεν γουστάρει να φορά τη φανέλα κτλ κτλ. Κανονικά ΟΛΟΙ πρέπει να φύγουν. Ούτε ένας εξαίρεση... ΟΛΟΙ.

Οι δώδεκα που ανέφερα μαζί με τους τρεις δανεικούς που έφυγαν εγκληματικά το καλοκαίρι (Σιώπης, Ρισβάνης, Γιαννιώτης) και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ, θα αποτελέσουν τον κορμό.

Φέρνει ο Γκαρθία (το θεωρώ δεδομένο πως θα του δοθούν τα κλειδιά) 7-8 μεταγραφές 100% επιλογές του (οι πέντε  για ΒΑΣΙΚΟΙ και οι τρεις συμπληρωματικοί -θα μπορούσαν να είναι και από την super league) και το ρόστερ της νέας σεζόν είναι έτοιμο... Απλά οι πέντε βασικοί πρέπει να ναι παιχταράδες. Να έρθουν και να παίξουν. Δεν πρέπει απαραίτητα να ναι ακριβοί. Βρίσκεις και καλούς παίχτες και φθηνά άλλωστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου