Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ο πρώτος κι ακολουθούν κι άλλοι...


Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς παίζεται το Σάββατο. Τελικός Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ και ο Θρύλος θέλει την πρώτη φετινή του κούπα, έχοντας σκοπό στο τέλος της σεζόν να φτάσει στο "triple crown":
Ο πλήρως υποτιμημένος θεσμός του Κυπέλλου και η σύγκριση που προκαλεί μελαγχωλία με ισπανικό final 8.
Ο τίτλος που είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ψυχολογικής σημασίας αναγκαίος.
Η ευκαιρία για συσπείρωση την πιο κρίσιμη στιγμή.
Το μομέντουμ που κάνει το ενδεχόμενο έκπληξης, πιο μακρινό από ποτέ.
Pre game ανάλυση από το Red Philosopher για τον τελικό Κυπέλλου από τον Αντιδραστικό!


Ένας τελικός είναι πάντα τελικός. Και μια κούπα είναι πάντα μια κούπα. Ο Ολυμπιακός μας το Σάββατο διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν. Το πρώτο από τους ΤΡΕΙΣ που θα διεκδικήσει με "πάθος και αίμα" μέχρι το τέλος! Το triple crown λοιπόν  περνά από τα "Δυο Αοράκια" και την... ΑΕΚ.

Το υποτιμημένο Κυπελλάκι του Βασιλάκοπουλου

Ένας θεσμός της πλάκας είναι το Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ. Ο Βασιλακόπουλος και οι παρακατιανοί του έτσι το χουν καναντήσει. Ειδικά φέτος που η ομάδα του συστήματος λείπει από τον τελικό, ένας λόγος παραπάνω να τον μειώσουν.
Τελικός χωρίς κόσμο λοιπόν (ευτυχώς θα ναι τουλάχιστον παιδάκια μέσα). Ντροπή για το ελληνικό μπάσκετ. Ντροπή για την ισόβια καρεκλοκενταυρική Ομοσπονδία να μην μπορεί να διοργανώσει έναν τελικό. Ντροπή βέβαια και για την Ελληνική Αστυνομία να μην αναλαμβάνει την ευθύνη να ελέγξει 1000 και 2000 άτομα.
Την ίδια μέρα στην Ισπανία θα λαμβάνει χώρα μια ΓΙΟΡΤΗ. Το Spanish final 8. Μια διοργάνωση ΕΠΙΚΗ. Εκεί το Κύπελλο έχει αξία δεν είναι ΚΥΠΕΛΛΑΚΙ. Εκεί δεν είναι αγγαρεία ο θεσμός. Συγκρίνεις και σε πιάνει μελαγχολία.

Κούπα για την ψυχολογία ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Εκτός από το γόητρο, ο βασικός λόγος που θέλουμε αυτήν την κούπα είναι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ. Θα βοηθήσει πολύ την ομάδα να πάρει ένα τρόπαιο. Οι νέοι θα μπολιαστούν ενώ οι παλιοί θα κάνουν "πρόβα" για τις πιο σημαντικές διοργανώσεις!
Άλλωστε ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ. Στόχος είναι ΚΑΙ η Α1 ΚΑΙ η Euroleague!
Η σεζόν, τώρα που φτάνει στα κρίσιμα κομμάτια της, θα εξελιχθεί λοιπόν πολύ ελπιδοφόρα με ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΠΑ!
Οι παίχτες θα έρθουν πιο κοντά, ενώ ψυχισμός και η ενέργειας της ομάδας θα πάρει τα πάνω της. Μόνο καλό θα κάνει η ενδεχόμενη πρώτη κούπα της σεζον...

Συσπείρωση ΟΛΩΝ ΜΑΣ πριν την τελική ευθεία

Παίχτες, προπονητής, πρόεδροι και κόσμος ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ. Μπαίνουμε στο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν και πρέπει να πορευτούμε δυνατοί και ενωμένοι, τώρα στα δύσκολα. Μια κούπα μόνο προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να οδηγήσει άλλωστε!
Σε αυτό το πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν (με την Euroleague να μπαίνει στην τελική της ευθεία) κόντρα στους πάντες και τα πάντα, η ομάδα πρέπει να στηριχθεί. Ο Θρύλος πέρασε πολλά σκαμπανευάσματα, η απόδοση του σιγά σιγά όμως σταθεροποιείται, αλλαγές ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ και θα πορευτεί έτσι. Η πρώτη κούπα πρέπει να έρθει και να ανοίξει ΣΕ ΟΛΟΥΣ η όρεξη...
Άλλωστε θα μιλάμε για τον 8ο τίτλο από εποχής Αγγελόπουλων (έχουν ήδη 2 Euroleague, 3 Α1 και 2 Κύπελλα) και οι πρόεδροι θα θέλουν σίγουρα να προσθέσουν ακόμα έναν... Κούπα ΚΑΙ για αυτούς του δυο ανθρώπους λοιπόν.

Ιδανικό μομέντουμ

Το γεγονός πως η Ευρωλίγκα είχε διακοπή βοήθησε την ομάδα κυρίως και να ξεκουραστεί αλλά και να προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτόν τον τελικό. Η ΑΕΚ δεν είναι αμελητέο μέγεθος, έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της και παίχτες με εμπειρία και αξία (Καββαδάς, Μαυροειδής, Σάκοτα, Λαρετζάκης, Βασιλόπουλος, Χάρις), ενώ αναμένεται να τα δώσει ΟΛΑ για αυτόν τον τίτλο.
Θα χρειαστεί μια σοβαρή προσπάθεια από την ομάδα. Μην περιμένει κανείς νίκη με σβηστές μηχανές. Να θυμίσω πως η Ένωση κέρδισε φέτος και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Άρα νομίζω πως δεν θα υπάρξει ΚΑΜΙΑ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ και επανάπαυση και το ματς θα αντιμετωπιστεί με το μαχαίρι στα δόντια. Επαναλαμβάνω πως η διακοπή της Euroleague κάθισε κουτί και η ομάδα πνευματικά είχε χρόνο να προετοιμαστεί, να ξεκουραστεί και να καθαρίσει το μυαλό της...

*Να έρθει ο πρώτος τίτλος της σεζόν και με πίστη και στήριξη θα δείτε πως θα έρθουν κι άλλοι φέτος. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος πως το φετινό project, η στήριξη του ρόστερ χωρίς αλλαγές, σε συνδυασμό με την ειδική διαχείριση της φόρμας και αντοχής των παιχτών, στο τέλος θα βγει 100% επιτυχημένο... Βασικά η αισιοδοξία πηγάζει από δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ των παιχτών και ο δεύτερος είναι η ΦΡΕΣΚΑΔΑ που θεωρώ πως θα έχουν στα κρίσιμα...

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΕΚ το ήθελε περισσότερο και είχε πιό ποιοτικους
    ξένους. Μου φαίνεται απίστευτο ότι ΑΕΚ με το 1/10 του μπάτζετ γιά ξένους έχει καλύτερους από εμάς. Μομφή γιά όσους επιλέγουν αυτούς που επιλέγουν....
    Να πω και γιά τον Σπανούλη. Είναι μεγάλης αξίας παίκτης, αλλά δεν μπορεί να εμπνεύσει. Κανείς δεν παίζει ούτε ένα τοις εκατό παραπάνω γιά τον Σπανούλη. Πρόβλημα αυτό....
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή