Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Κάτω τα χέρια από Λεμονή και παίχτες...


Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να σπάει τα αρνητικά ρεκόρ το ένα μετά το άλλο. Παρ' όλα αυτά η ευθύνη δεν πρέπει να πέσει πάνω στον Λεμονή, ούτε καν στους παίχτες. Ο Αντιδραστικός ξεκαθαρίζει τηκ κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό.


Αρχίζει η αλήθεια είναι και κουράζει η φετινή κατάσταση στον Ολυμπιακό. Η ομάδα σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ τα αποτελέσματα και οι στατιστικές θυμίζουν πέτρινα χρόνια. Το χειρότερο δε, είναι η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Ανυπόφορη τουλάχιστον.

Το θέμα είναι πως το "κράξιμο" σε Λεμονή και παίχτες, αφενός δεν ωφελεί και δεν οδηγεί πουθενά κι αφετέρου είναι τρόπον τινά "άδικο". Οι ευθύνες -ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ εδώ και τρία χρόνια- ανήκουν ΜΟΝΟ στην διοίκηση. Στα λάθη των προηγούμενων ετών προστέθηκε φέτος η επιλογή Χάσι (τι παγωμάρα φάγαμε και εμείς οι άμοιροι στο άκουσμά της), η οποία έκανε ανεπανόρθωτο κακό στην ομάδα.

Αλλά και η διοίκηση επιτρέπεται να κάνει λάθη. Ας μην είμαστε μηδενιστές. Πόση κριτική να της κάνεις όταν έχει εφτά σερί πρωταθλήματα και ταυτόχρονα πέντε προκρίσεις στην Ευρώπη;;; Σίγουρα έχουν γίνει λάθη και μάλιστα μεγάλα και ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ. Αλλά ρε παιδιά, είναι έτσι οι κύκλοι της ζωής και της οικονομίας στο κάτω κάτω. Ο Ολυμπιακός κορέστηκε. Το επίπεδό του σταδιακά έπεσε. Θέλει πια restart. Αυτό είναι δεδομένο και φυσιολογικό επίσης. Την ίδια ώρα ο ανταγωνισμός (επιτέλους) αυξήθηκε, για αυτό και φέτος βλέπουμε την ομάδα τόσο χαμηλά.

Κρατάμε σαν δεδομένο λοιπόν πως η διοίκηση έχει κάνει ΛΑΘΗ. Προσδοκούμε λοιπόν, με ΠΛΑΝΟ, να τα διορθώσει. Χωρίς βιασύνες. Στο κάτω κάτω κι αν χαθεί ένα πρωτάθλημα τι έγινε; Θυσία να γίνει, ώστε να δούμε επιτέλους ένα πραγματικό project και όχι απονενοημένες κινήσεις. Οι Αγγελόπουλοι στο κάτω κάτω πόσες σφαλιάρες έφαγαν;;; Εν τέλει όμως έμαθαν, ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ και ιδού τα αποτελέσματα.

Ας γυρίσουμε όμως λίγο στο αγωνιστικό κομμάτι. Το κράξιμο σε Λεμονή (κυρίως) και παίχτες ας σταματήσει. Ο coach δέχτηκε μια δουλειά που κανείς νοήμων δεν θα δεχόταν. Ανέλαβε ένα σκορποχώρι. Και τον περίμεναν 6-7 ντέρμπι σε ένα δίμηνο. Κι όμως είχε τα "@ρχ..." να αναλάβει. Γιατί είναι φώλα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ο τύπος. Παλεύει και κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Προσπαθεί να δώσει "πάθος" στην ομάδα, βλέποντας δε το τεράστιο δημιουργικό πρόβλημα, επέλεξε (ολόσωστα) την αμυντική ταυτότητα για αρχή. Δεν φταίει λοιπόν σε ΤΙΠΟΤΑ και ίσα ίσα προσωπικά θεωρώ πως μέχρις στιγμής έχει πάρει και πολύ καλό βαθμό!

Όσον αφοράν τους παίχτες, φταίνε αυτοί που τους επέλεξαν. Δεν ήξεραν δηλαδή πως ο Ζιλέ την δίνει μόνο στο μισό μέτρο; Δεν ήξεραν πως ο Καρσελά αν είχε finishing θα έπαιζε στη Ρεάλ και όχι... στην Γρανάδα (τσ τελειώματά του είναι άθλια). Δεν ήξεραν αυτοί που κράτησαν τον Πάρντο πως απειλεί ΜΟΝΟ στο χώρο και όχι σε κλειστές άμυνες; Δεν ήξεραν πως ο Μαρίν είναι ένας ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ποδοσφαιριστής;;; Τα ήξεραν.

Τουλάχιστον οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν. Δεν δείχνουν έλλειψη  ενδιαφέροντος. Δεν είναι αδιάφοροι. Ο Σισέ ή ο Ρομαό παθιάζονται σαν είναι χρόνια στην ομάδα. Πιτσιρικάδες όπως οι Κούτρης-Ένγκελς-Ανδρούτσος και Νικολάου, παλεύουν και με την αξία τους παίζουν. Ο Μποτία δείχνει σαν θηρίο στο κλουβί για να επιστρέψει. Ο Ανσαριφάρντ όποτε παίζει, τα δίνει όλα. Ο Τζούρτζεβιτς χάνει ευκαιρίες με τον Αχαρναϊκό και χτυπιέται. Και βέβαια ο Φορτούνης είναι μια ομάδα ΜΟΝΟΣ του.

Κάτω τα χέρια λοιπόν από Λεμονή και παίχτες. Η σεζόν θέλει υπομονή. Η διακοπή λόγω εθνικών και ύστερα των Χριστουγέννων θα αποτελέσει βάλσαμο. Μέχρι τότε όσον το δυνατόν πιο κοντά η ομάδα στη βαθμολογία κι όλα γίνονται. Χρειάζεται όμως το τονίζω υπομονή και ψυχραιμία. Η σεζόν είναι και θα είναι δύσκολη. Όχι απομυθοποιήσεις, όχι κραξίματα, μόνο συσπείρωση απαιτείται στα δύσκολα.

Υγ: αν κάποιος θέλει να δείξει
έμπρακτα την αντίθεση του με τις επιλογές της διοίκησης, η λύση είναι μία. Απλή και εύκολη. Αποχή από το γήπεδο. Εγώ προσωπικά αυτό κάνω. Όχι όμως αποδοκιμασίες και μουρμούρες. Προσωπικά δεν έχω κράξει ΠΟΤΕ την ομάδα στο γήπεδο.

Υγ2: αρνητικότατος στο ντέρμπι ο ντεφορμέ Οφόε-φωνάζει πως θέλει ξεκούραση, ενώ για ακόμα ένα ματς ο Προτό το έπνιξε το γκολ (έπνιξε τα δυο τελευταία στη Νέα Σμύρνη, το φάουλ του Μέσι στο Καμπ Νου και το προχθεσινό...). Μακράν κορυφαίος ο Φορτούνης, έδωσε πνοή ο συγκινητικός Ανσαριφάρντ, ενώ πάλεψαν ο Ρομαό και οι τέσσερις της άμυνας. Ο Εμενίκε θέλει "διακοπή συμβολαίου" για το τσαφ, ενώ όσα χρόνια βλέπω μπάλα πρώτη φορά είδα παίχτη σε 20' να ακουμπά δυο φορές τη μπάλα (Ζιλέ).

Υγ3: περαστικά στον κορυφαίο παίχτη της ΑΕΚ κι εκ των καλύτερων Ελλήνων, Πέτρο Μάνταλο. Σοκάρει ο δεύτερος χιαστός μέσα σε τρία χρόνια. Πραγματικά, περαστικά να ναι παιχταρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου