Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΣ


Μερικά 24ωρα μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο, σε πολλές συζητήσεις μου με άλλους άκουσα πολλές και διάφορες  απόψεις για τα αίτια του στραπάτσου.
<<Ρε Λεμονή γιατί δεν έβαλες τονΑνσαριφάντ βασικό??>> , <<Λεμονή γιατί δεν έβαλες τον Καρσελά αριστερά??>> ήταν αυτά που έπαιξαν περισσότερο αυτές τις δυο μέρες που μεσολάβησαν μετά το ντέρμπι.
Η απάντηση είναι απλή. Ο Ολυμπιακός είναι τόσο αδούλευτος που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κανένα απολύτως επιθετικό σχέδιο και αν δεν απειλείς θα φας γκολ.
Αρθρογραφεί ο Αντιτουριστικός...


Προετοιμασία με παραμύθια

Ο προκάτοχος του Λέμονη, Μπέσνικ Χάσι πρέπει να διάβαζε παραμύθια σους παίκτες στην προετοιμασία, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.  Η ομάδα μπροστά δεν έχει να επιδείξει κανένα επιθετικό σχέδιο, αυτοματισμό και οτιδήποτε άλλο , ενώ ο Λεμονής ορθώς φοβάται να δώσει στην ομάδα του την μπάλα γιατί οι παίκτες του δεν βγάζουν 90λεπτο σε υψηλό τέμπο.  Η προσέγγιση του προπονητή με τον ΠΑΟΚ ήταν σωστή. Φοβήθηκε να ανοιχτεί και να ρισκάρει να δεχτεί κάποιο γκολ, γιατί ξέρει και ο ίδιος πως το γκολ της ισοφάρισης δεν θα έρθει ποτέ με τόσο αδούλευτη ομάδα επιθετικά. Προτίμησε να σφίξει τις γραμμές, να μικρύνει το γήπεδο και να ντουμπλάρει τις άκρες , ώστε να σβήσει το ματς και αν ήταν τυχερός να απειλούσε με κάποια στημένη φάση, την διαχρονική απειλή  του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Ορθώς  το Σάββατο και γνωρίζοντας τις αδυναμίες του προσπάθησε να κάνει το ίδιο  όμως δεν του βγήκε, γιατί ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ούτε να αμυνθεί ούτε να επιτεθεί. Θα με ρωτήσετε πολλοί πως μπόρεσε  να πάρει ο Ολυμπιακός την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ , αφού σε πολλά παιχνίδια δεν μπορεί να κάνει ούτε τα βασικά. Το καλοκαίρι όλες οι μεταγραφές σκάσανε μαζί και δημιουργήθηκε έντονος ανταγωνισμός στην ομάδα, πράγμα που έβγαλε τον καλύτερο εαυτό όλων των παικτών. Αν συνδυάσουμε αυτό και με την ελαφριά προετοιμασία, καταλαβαίνουμε πως ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση και πήρε την πρόκριση.

Τα λάθη του Κόουτς

Δεν μου αρέσει να στέκομαι σε πρόσωπα, γιατί όλοι μετά την μάχη γινόμαστε στρατηγοί. Αυτό που με ξένισε ήταν πως στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν έκανε ούτε μία τελική αλλά ως δια μαγείας ο προπονητής δεν πραγματοποίησε καμία αλλαγή στην ανάπαυλα. Δεν είναι δυνατόν. Δηλαδή ήταν ευχαριστημένος με την εικόνα  της ομάδας του για 45 λεπτά και δεν σκέφτηκε να κάνει κάποια διορθωτική κίνηση?? Σε εκείνο το σημείο ρίχνεις τον Ανσαριφαντ, που ίσως να μπορούσε  να πιάσει τις μπαλιές που δεν προλάβαινε ο Εμενίκε , ακόμα και αν έπαιρνε το 608 που κάνει το Γαλάτσι -  Ζωγράφου. Πρέπει να βάλεις μια πίεση στον αντίπαλο και δυστυχώς αυτό δεν γίνεται με τον καλύτερο σου φίνισερ στον πάγκο. Πολύ περισσότερο δε όταν όλοι ξέρουν το επιθετικό σου πρόβλημα και πως δεν σταυρώνεις γκολ σε κανονική ροή αγώνα με τίποτα.

Ο Πααθηναικός έπαιξε ποδόσφαιρο

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν ποδόσφαιρο, για αυτό και η δικαιοσύνη τους  έδωσε το τρίποντο.  Μπορούν να δουλέψουν καλύτερα σαν σύνολο, ακόμα και αν δεν έχουν την ποιότητα τον ερυθρόλευκων. Συνεργάζονται με πολύ μεγαλύτερη συνέπεια στην επίθεση και βγάζουν περισσότερα τρεξίματα.  Ο Ολυμπιακός αν  πιεστεί στο κέντρο δείχνει να χάνει τα αυγά τα καλάθια. Μπορεί να παράγει φάσης μόνο όταν περιμένει τον αντίπαλο  στο μισό γήπεδο και τρέχει στην κόντρα. Δεν γίνεται δουλειά έτσι όμως, γιατί αν δεν μπορείς να απειλήσεις με τίποτα στο τέλος θα φας γκολ .
Τάκη μην ακούς κανέναν

Αυτή την αποστολή αυτοκτονίας, στον δυσκολότερο και πιο ηλεκτρικό πάγκο της Ευρώπης θα μπορούσες να την αναλάβεις μόνο εσύ. Οι γνώστες ξέρουν πως παρέλαβες καμμένη γη, με ομάδα τελείως αδούλευτη σε  επίθεση, άμυνα και φυσική κατάσταση. Δεν είχες σύμμαχο σου και το πρόγραμμα, καθώς όλα τα δύσκολα παιχνίδια σου έπεσαν μαζί. Πιστεύουμε  σε σένα να βελτιώσεις την ομάδα αισθητά και να της δώσεις μία επιθετική ταυτότητα.

Υγ Ο Ολυμπιακός απόψε παίζει με την Μπαρτσελόνα και  η ομάδα μας κατάφερε να κάνει τον κόσμο να ασχολείται με την ανακοίνωση της ΠΑΕ κατά της εφημερίδας <<ΦΩΣ>> και τον Βρέτζο να λέει με ύφος <<Όποιος δεν μπορεί να φύγει.>> Ολυμπιακέ , αυτές τις σουρεάλ στιγμές μόνο εσύ ρε γαμώ το .
Υγ2  Αφήστε με να ονειρεύομαι ότι αύριο μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό.  Δεν κοστίζει τίποτα να ονειρεύεσαι .

https://www.youtube.com/watch?v=GoCOg8ZzUfg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου