Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Αφήστε τα μίση... Απόψε γράφεται ιστορία...



Φως, σκοτάδι, ΑΡΔ, μαχητές των πληκτρολογίων και λοιπές... δημοκρατικές δυνάμεις μας έκαναν να αποπροσανατολιστούμε. Γιατί ο αγώνας με την Μπάρτσα είναι από μόνος του ιστορική στιγμή... Γράφει ο Stouk


Η αλήθεια είναι ότι αυτή η σεζόν περιλαμβάνει πιο πολύ μουρμούρα, "πόλεμο" ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν (που έλεγε κι ο Σμήναρχος Κάκκαλος!),αγωνιστικά προβλήματα και σκεπτικισμό, παρά αισιοδοξία και όμορφες στιγμές.

Κι όμως. Ακόμα και μέσα σε αυτή την κατάσταση, απόψε είναι η ευκαιρία να ξεχαστούμε και να ζήσουμε έστω την αίγλη ενός από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα ματς της σύγχρονης ιστορίας της "αρρώστιας" μας. Του Θρύλου.

Το Mes que un club, η μεγάλη Μπάρτσα, που όλοι οι γαύροι λίγο - πολύ συμπαθούμε - υποστηρίζουμε, έρχεται για πρώτη φορά στο νέο Καραϊσκάκη. Και μαζί της ίσως ο καλύτερος παίκτης που γνώρισε ποτέ το άθλημα, ο Λίο Μέσι, αλλά και ο καλύτερος προπονητής του σύγχρονου ποδοσφαίρου που δούλεψε στην Ελλάδα (και όχι μόνο στον Ολυμπιακό), ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που συνάμα είχε κερδίσει το "γαλόνι" να είναι συμπαθής όχι μόνο από όλους εμάς, αλλά και από την συντριπτική πλειοψηφία των εγχώριων αντιπάλων.

Αυτή η βραδιά από μόνη της, λοιπόν, είναι ιστορική. Αλλά μπορεί να γίνει... ιστορικότερη, αν ο Ολυμπιακός ανταποκριθεί αγωνιστικά και κοντράρει στο βαθμό του δυνατού τους Καταλανούς. Το καταλαβαίνω πως τα προβλήματα είναι τεράστια και η ομάδα, όχι μόνο δέχεται γκολ σε κάθε ματς, αλλά κατά κανόνα δεν παράγει και ευκαιρίες. Ωστόσο, από τη μια η φυσιολογική χαλάρωση της Μπάρτσα (που κακά τα ψέματα θα έχει στο μυαλό της ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο υποδεέστερος της) και από την άλλη η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί (όποιος δει το coreo που ετοίμασε η Θ7 θα καταλάβει... ίσως το καλύτερο που έχει γίνει ποτέ), αλλά και το ένστικτο που βγάζουν πολλές φορές οι ομάδες σε τέτοιες καταστάσεις, ίσως αποδειχθούν μαζεμένες ευκαιρίες για κάτι καλό.

Ας απολαύσουμε, λοιπόν, είτε από τα σπίτια είτε όσοι πάμε στο γήπεδο, αυτή τη μεγάλη βραδιά και ας αφήσουμε κατά μέρος αυτά που έχουν δηλητηριάσει την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και τη λαχτάρα μας για την ομάδα, από όπου και αν πηγάζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου