Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Το πραγματικό ντέρμπι της χώρας...


Οι δικέφαλοι με... όλα τα μέσα παλεύουν να "εδραιωθούν". Παρ'όλα αυτά το κανονικό, πραγματικό ελληνικό ντέρμπι είναι το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.
Διαβάστε το pre game του Red Philosopher για το ντέρμπι της Λεοφώρο.
Σχόλιο του Αντιδραστικού για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό.


Ώρα ντέρμπι λοιπόν. Ώρα πραγματικού ντέρμπι για την ακρίβεια. Γιατί μην τρελαθούμε. Αυτό είναι το γνήσιο ελληνικό el classico. Ομάδες των 2-3 πρωταθλημάτων (βλέπε MΠΑΟΚ) προς θεού  δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε μεγάλες ούτε αντίπαλα δέη. Επιπλέον ομάδες που ο τελευταίος τίτλος χρονολογείται 24 χρόνια πριν και στο μεσοδιάστημα πάλευαν με Θύελλες Ραφήνας, επίσης δεν μπορούν να λογίζονται σαν "δυνάμεις".

Το ντέρμπι λοιπόν με το οποίο μεγάλωσαμε (γενεές). Το ντέρμπι με το οποίο κλάψαμε, γελάσαμε και τσακωθήκαμε με φίλους και αδέρφια. Το μοναδικό ΚΑΝΟΝΙΚΌ ελληνικό ντέρμπι είναι το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ... Κι η ώρα του έφτασε!

Αφού λοιπόν ξεκαθάρισα το αυτονόητο και πριν περάσουμε στο mini pre game  του αυριανού αγώνα, να τονίσω και το εξής. Μόνο με δυνατό Παναθηναϊκό θα ναι δυνατός και ο Ολυμπιακός μας. Οπότε όλα αυτά τα τρομερά σενάρια περι υποβιβασμού του "αιώνιου" Παναθηναϊκού, ελπίζω να μην γίνουν πραγματικότητα. Εύχομαι έστω και την ύστατη ώρα να βρεθεί κάποιος επενδυτής  (DPG ή κάποιος άλλος) και ο ιστορικός μας αντίπαλος να βρει τον δρόμο του. Προφανώς για να γίνει αυτό πρέπει κάποιος να αναλάβει τα χρέη ή έστω να διακανονιστούν (ή στο κάτω κάτω να σβηστεί ένα μέρος  τους όπως έγινε με τόσες και τόσες ομάδες την τελευταία δεκαετία). Εδώ να τονίσω πως σαν Ανώνυμη Εταιρεία μια ΠΑΕ μπορεί να έχει πολύ  μεγάλα κέρδη. Άρα χωρίς τα χρέη, μια ΠΑΕ σαν τον Παναθηναϊκό είναι "μαγαζί γωνία"... Συμπερασματικά, να ξανατονίσω πως θεωρώ πως ένας γνήσιος οπαδός του Ολυμπιακού, δεν πρέπει να χαίρεται με την κατάντια στον ΠΑΟ. Είναι οι αιώνιοι αντίπαλοί  μας και οι μοναδικοί που αξίζουν τον "σεβασμό" μας.

Και ας πούμε τώρα, δυο τρία λόγια για το αυριανό αιώνιο ματς. Σε κακή αγωνιστική κατάσταση και οι δυο ομάδες. Οπότε προφανώς δεν αναμένουμε να γίνει καμιά ματσάρα. Ελπίζω πραγματικά να γίνει ένα ήρεμο παιχνίδι και να μην ξεφύγει η κατάσταση στην κερκίδα. Άλλωστε στα έκτροπα των τελευταίων ετών στη Λεοφώρο, ο ηθικος αυτουργός φέτος θα απουσιάζει. Και αναφέρομαι σαφώς στον Αλαφούζο και τις Γκεμπελικές τακτικές του, οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς.

Ο Ολυμπιακός έχω την εντύπωση πως θα πετάξει "τυράκι"- χώρο και κατοχή δηλαδή- στον Παναθηναϊκό, ο οποίος λόγω  εδρας και βαθμολογικής θέσης, θα "αναγκαστεί" να επιτεθεί. Έτσι είμαι αισιόδοξος πως η ομάδα θα βρει χώρους και θα βγάλει φάσεις μέσα στη Λεοφώρο. Όσον αφοράν την αντιμετώπιση του ΠΑΟ, δυστυχώς φέτος οι Πράσινοι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ούτε έχουν κάποιον παίχτη ως σημείο αναφοράς. Οπότε ο ΠΑΟ λογικά θα απειλήσει κυρίως από στημένα, ένα κομμάτι στο οποίο οι παίχτες του Λεμονή πρέπει να ναι πολύ  συγκεντρωμένοι.

Τέλος όσον αφορά την ερυθρόλευκη ενδεκάδα, νομίζω πως η λογική και το σχήμα της νίκης με τον ΠΑΟΚ, δεν θα αλλάξει. Λογικά πάντως θα δούμε τουλάχιστον δύο αλλαγές  στην ενδεκάδα. Ο έμπειρος Μποτία θα πάρει την θέση ενός εκ των Ένγκελς και Σισέ (λογικά ο Σισέ θα παίξει καθώς είναι εκτός λίστας champions league), ενώ ίσως δούμε και βασικό τον Εμενίκε, ο οποίος στα ματς "κόντρα επίθεσης", μπορεί να δώσει λύσεις (το απέδειξε με την πολύ καλή εμφάνιση του στο Τορίνο). Με το ματς με την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί ο Λεμονής βέβαια ίσως κάνει κι άλλες αλλαγές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου