Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Νίκησε τον ΠΑΟΚ και τους Κλόουν!

Ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή (άνθρωπος των ντέρμπι) γονάτισε τον ΠΑΟΚ 
(1-0) και τους κάθε λογής κλόουν των SDNA και των υπέρβαρων ρεπόρτερ.
Για να ρίξετε τον Ολυμπιακό, θέλει δουλειά πολύ. Ο spanios κάνει την ανάλυση του ματς.


Τι κι αν προερχόταν από την υπερπροσπάθεια στο Καμπ Νόου, εκεί που εκπροσώπησαν περήφανα την Ελλάδα.
Τι κι αν οι πειραματισμοί της διοίκησης, η ΤΡΟΜΕΡΗ προπαγάνδα των media, οι απουσίες των Σεμπά, Εμενίκε και Μποτία (προορίζονταν για βασικοί) είχαν ρίξει το φρόνημα της ομάδας;

Ο άνθρωπος των ντέρμπι, ο άνθρωπος των ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ και ΕΜΦΑΤΙΚΩΝ νικών, ο Τάκης Λεμονής, εμφύσησε στον Ολυμπιακό, τον τσαμπουκά και το πάθος που αυτά τα ματς επιβάλλουν και με κορυφαίο τον συγκινητικό Σισέ που έσβησε τον Πρίγιοβιτς και ύψωσε τοίχος στην εστία του Προτό, οι Πρωταθλητές επέστρεψαν για τα καλά στην κούρσα του τίτλου.
Ακόμα και αν πέσει ο Ολυμπιακός, θα πέσει όπως του πρέπει, μαχόμενος.
Και επαναλαμβάνω, αυτό μόνο ο Λεμονής μπορεί να το σιγουρεύει.

Πάθος, πάθος, πάθος

Οι παίκτες από το πρώτο λεπτό μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια.
Το ματς προφανώς και δεν δρέπει καμία δάφνη ποιότητας, αλλά στο timing που διεξήχθη και τον Ολυμπιακό σαφέστατα, με την πλάτη στον τοίχο, κέρδισε ο ισχυρότερος πνευματικά, ο πιο προετοιμασμένος, αυτός που είχε το γυαλισμένο μάτι.
Είναι σαφώς ο Ολυμπιακός, αυτός απόψε.

Ο Σισέ με την σέντρα κάνει σπριντ στην επίθεση για να πάρει την πρώτη κεφαλιά και μας προδιαθέτει τι θα επακολουθήσει.
Σβήνει τον Πρίγιοβιτς, είναι ΑΝΙΚΗΤΟΣ στο ψηλό παιχνίδι, κάνει καίρια κοψίματα, πολλά εξ αυτών τα πανηγυρίζει με κραυγή.
Μαζί με τον σκόρερ Ένγκελς, συνέθεσε σήμερα ένα δίδυμο πάθους και δίψας.
Και μην ξεχνάμε πως μιλάμε για δυο παιδιά 22 και 23 ετών αντίστοιχα.

Ακόμα και η εικόνα του Προτό που κάνει κατοστάρι για να πανηγυρίσει στο γκολ, είναι αντιπροσωπευτική της τεράστιας αυτής προσπάθειας.

Η τακτική Λεμονή για την νίκη

Εντάξει, τον ΠΑΟΚ κερδίσαμε, ως προς τι αυτός ο ενθουσιασμός. Στην εισαγωγή μου καλύπτω θεωρώ την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός παίζει επί σχεδόν δυο μήνες με την πλάτη στον τοίχο.
Ακόμα και η νίκη στην Νέα Σμύρνη άφησε πικρή γέυση με τον τρόπο που προήλθε.
Καλύτερες συνθήκες και τον Ολυμπιακό πιο λαβωμένο ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να βρει και όμως τι έκανε; Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός δεν τον άφησε να κάνει τίποτα.
Ομάρ και Κούτρης είχαν περιορισμένα ανεβάσματα και έτσι οι Μακ και Βιερίνια ήταν ανύπαρκτοι.

Ανδρούτσος (κυρίως), Πάρντο και Καρίμ έκαναν απίστευτα χιλιόμετρα στο πρέσινγκ οπότε ο ΠΑΟΚ δεν έβαλε ούτε μια στιγμή την μπάλα κάτω.

Φορτούνης και ο ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ Οφόε (κάτι μας άφησε ο Χάσι) έβαζαν την μπάλα κάτω και ο Μάριν έβαλε το κερασάι στην τούρτα, αφού με τρεις τόσο καλούς χειριστές ο Λεμονής κλείδωσε το τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός προς Θεού, ούτε τον "έπνιξε" τον ΠΑΟΚ όπως άλλα χρόνια όπου το Λιμάνι βάθαινε απότομα, ούτε έπαιξε μπαλάρα.
Πήρε μια νίκη ουσίας, όπως αυτήν που μπορούσε αλλά δεν πήρε με την ΑΕΚ, δεν αγχώθηκε όπως με Αστέρα και Ατρόμητο και επιτέλους έβγαλε σπίθα, μαγκιά και θέληση.
Ούτε βγήκε μπροστά δίχως αύριο (ακόμα και αν το ματς ήταν.. δίχως αύριο), είχε υπομονή και σύνεση.

Τα όλε όλε προς τον κόσμο, το μπόλιασμα των νέων παικτών που άργησε τρεις μήνες και φυσικά η σιγουριά που μας κάνει να νοίωθουμε ο Λεμονής στα ντέρμπι, είναι οι επισημάνσεις του ματς.

Σε ατομικό επίπεδο, για τον The Rock Σισέ (έτσι αυτοαποκαλείται στο instagram) γράψαμε και παραπάνω. Αυτός και ο Ρομαό είναι δυο παίκτες που βγάζουν ψυχή και ο Φρανσουά Μοντεστό κάτι ήξερε από ψυχή όταν έπαιζε.

Προχωράμε λοιπόν, ο πόλεμος είναι ανελέητος και έρχεται η Λεωφόρος των στεναγμών.

1 σχόλιο:

  1. Ο Μήνος έλεγε τώρα στην ΕΡΤ ότι όταν ακούγονται ...αντεθνικά συνθήματα πρέπει να διακόπτεται ο αγώνας.
    Του απαντώ ότι οι μόνοι που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ επιθυμούν δύο Ελλάδες και θέλουν να κόψουν τη χώρα στα δύο, είναι κάποιοι ΠΑΟΚτσήδες. Και αν διακόπτονταν παιχνίδια γιά ΕΜΕΤΙΚΑ συβθήματα,ο ΠΑΟΚ δεν θα τελείωνε ούτε ένα ματς με Ολυμπιακό στην Τούμπα....
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή