Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Νίκη, μπάλα και μηνύματα προς τους ''εξυγιαντές''




Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που θα κατέβει για κλεφτοπόλεμο και για τις κλασσικές προκλήσεις των παικτών του,ο Ολυμπιακός καλείται να αντιπαρατάξει ηρεμία, θέληση και δείγματα αλλαγής φιλοσοφίας. Γράφει ο Stouk


Από το ΠΑΟΚ ξέρουμε τι θα δούμε. Παίκτες πίσω από την μπάλα, σκληρά μαρκαρίσματα, προκλήσεις κάθε είδους (το καλομαθημένο πλουσιόπαιδο άρχισε από προχθές), συνεχείς διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές. Τα ξέρουμε τόσα χρόνια, τα χορτάσαμε, τα μπουχτίσαμε όλα αυτά από την συγκεκριμένη ομάδα.

Το θέμα είναι αν ξέρουμε τι θα δούμε από την δική μας ομάδα. Μέχρι τώρα απέναντι σε σύνολα με αμυντικούς προσανατολισμούς και παιχνίδι στην κόντρα ο Ολυμπιακός χωλαίνει σοβαρά. Παίζει κυρίως με σέντρες, ποτέ κάθετα και αμυντικά κάνει εύκολα λάθη και έχει κακές επιστροφές.

Τι ελπίζουμε να δούμε; Ένα δείγμα ότι κάτι αλλάζει. Ψήγματα έστω της δουλειάς που όλοι ελπίζουμε ότι γίνεται στου Ρέντη από τον Λεμονή και τους συνεργάτες του. Καλές αποστάσεις των γραμμών, ομαλή μετάβαση του παιχνιδιού από άμυνα σε κέντρο, συνεργασίες, κάθετο παιχνίδι, με τον Φορτούνη οδηγό.

Μιας και είπα Φορτούνης, η φωτογραφία του τίτλου δεν επιλέχθηκε τυχαία. Το "σσσσςςςςςςς" προς τους οπαδούς του Πανιωνίου την προηγούμενη αγωνιστική είναι το πάθος που θέλουμε να βλέπουμε από τον Κώστα. Ίσως πια κατάλαβε ότι πρέπει να πάψει να είναι παγερός, ανέκφραστος, άνιωθος. Είναι αρχηγός και ως τέτοιος καλείται να είναι παράδειγμα προς όλους τους υπόλοιπους. Παράδειγμα πάθους, έντασης, ηρεμίας όταν χρειάζεται.

Το σημερινό, λοιπόν, ματς, θέλουμε να είναι νικηφόρο και η νίκη να έρθει με καλή μπάλα, όχι μόνο για τους βαθμούς, αλλά και για να δοθεί το μήνυμα προς τους εξυγιαντές της κακιάς ώρας. Ποιο μήνυμα; Το "μόνο πάνω από το πτώμα μας". Αυτό. Τίποτα άλλο...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου