Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Η ανανέωση που... άργησε ένα χρόνο!


Ο Μπλατ στην δεύτερη σεζόν του στον ερυθρόλευκο πάγκο, δίχως ίχνος φόβου και με μεγάλη πίστη στις ικανότητες του, προχωρά σε "ιστορικά ριζικές" αλλαγές...
Ο Αντιδραστικός  γράφει για την "υποχρεωτική" ερυθρόλευκη ανανέωση,  η οποία άργησε ένα χρόνο αλλά εν τέλει έγινε...


Τουπάν, Γουέμπερ, Τίμα,  Στρέλνιεκς,  Γκος,  Λεντέι,  Μπόγρης και προσεχώς (;) Μάντζαρης-Αγραβάνης. Για μετρήστε λιγάκι. Μάλιστα καλά μετρήσατε.  Εννιά αθλητές! Εννιά περσινοί  "δωδεκαδάτοι" ερυθρόλευκοι, αποτελούν (ή θα αποτελέσουν) παρελθόν από την ομάδα! Μιλάμε λοιπόν για μια ριζική ανανέωση. Μια ανανέωση ιστορική,  αν σκεφτεί κανείς τα πόσα (πολλά) χρόνια έχουμε να δούμε, τόσες μαζεμένες αλλαγές στο μπασκετικό τμήμα!

Η ανανέωση που...  άργησε ένα χρόνο, είναι εδώ. Άπαντες περιμέναμε να συμβεί αυτό το περασμένο καλοκαίρι (2018). Με την ομάδα του 2017 κορεσμένη και άτιτλη,  κουβαλώντας το "βαρύ σταυρό" του αποκλεισμού από τη Ζαλγκίρις και βέβαια με τον coach Μπλατ να αναλαμβάνει τα ηνία,  άπαντες πιστέψαμε τότε στο ολικό restart... Τελικά το "υποχρεωτικό τσουνάμι αλλαγών",  έγινε/γίνεται φέτος (2019), μετά από την μεταβατική, γεμάτη  δυσκολίες και μαθήματα,  περσινή σεζόν!
 
Ο Μπλατ είναι ένας άνθρωπος που δεν κρύβεται,  δεν φοβάται και έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του! Όσο και αν δίστασε λοιπόν  πέρυσι (κρατώντας,  ή μάλλον δίνοντας την ευκαιρία στο "προηγούμενο" ρόστερ), φέτος ξεκίνησε να "αλλάζει". Για να μείνει στην ομάδα άλλωστε,  παρά τις ιδιαιτερότητες (χωρίς εγχώριο πρωτάθλημα) και τις δυσκολίες στον οικονομικό ανταγωνισμό (με τα budget στην Euroleague να έχουν ξεφύγει), ζήτησε τον απόλυτο έλεγχο. Και οι Αφοί του τον έδωσαν!

Για ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα, θέλει πραγματικά θάρρος. Και ο Μπλατ απέδειξε πως το έχει... Το βασικότερο όμως,  είναι πως θέλει όραμα και μπασκετικό πλάνο! Και ο Μπλατ επίσης έχει και από δαύτα! Δεν κάθησε πάνω στο συμβόλαιό του,  πείσμωσε από την περσινή αποτυχία και χωρίς να σκέφτεται το κόστος, το. ρίσκο και τις δυσκολίες, έχει σηκώσει ήδη τα μανίκια,  χτίζοντας τον "Ολυμπιακό του μέλλοντος"... Έναν Ολυμπιακό 100% δικό του!

Έδιωξε -και θα διώξει- Έλληνες (παρά το πρόβλημα εύρεσης γηγενών παιχτών) ,  έδιωξε τα "δικά του παιδιά" (Γκος-Λεντέι), έδιωξε όποιον δεν του ταίριαζε (Τίμα,  Στρέλνιεκς κτλ). Κράτησε δε -απόλυτα σεβόμενος- τις σημαίες (Σπανούλη*-Πρίντεζη)   κράτησε τους πλάγιους Έλληνες που του "κάνουν" και τους πιστεύει  (Παπανικολάου-Βεζένκοφ), ενώ σκοπεύει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) να βασιστεί στον κορυφαίο σέντερ της Ευρώπης (Μιλουτίνοφ)... Μόλις πέντε παίχτες από πέρυσι (μαζί τους και ο νεαρός Ποκουσέφσκι) θα συνεχίσουν,  ήδη δε έχουν αποκτηθεί πέντε αθλητές (με έντονο το Αμερικάνικο στοιχείο) και απομένουν βέβαια κι άλλες προσθήκες (τουλάχιστον τρεις). Ολικό αγωνιστικό "ρεκτιφιέ" και σε όποιον αρέσει!

Η φετινή ολική ανανέωση, σε συνδυασμό και με το #mexritelous, κάνει τις στιγμές που ζούμε ιστορικές και πρωτόγνωρες. Σε όσους δεν αρέσουν τα δύσκολα μπορούν ελεύθερα να αποχωρήσουν ,  όσοι όμως πιστεύουν στο νέο project και τη νέα εποχή,  έχει... Together we FIGHT!

Συνεχίζουμε έχει πολύ δρόμο ακόμα... Όχι βιασύνες... 

*Δεν προκύπτει από πουθενά ραντεβού και διαφωνία με τον Σπανούλη... Η σημαία δεν κυματίζει μακρυά από τον ιστό της... Ο Βασίλης δεν έχει να πάει ΠΟΥΘΕΝΑ...

ΥΓ: όλοι αυτοί που "έκραζαν" τόσα χρόνια τον ελληνικό κορμό,  τώρα που δείχνει να "διαλύεται", θυμήθηκαν το πρόβλημα και την ανάγκη γηγενών στο ρόστερ. Ρε μάγκες αλήθεια, δεν βγαίνει καμία άκρη μαζί σας...

ΥΓ2: με την αποχώρηση από την Α2, προφανώς και τα έσοδα μειώθηκαν. Άρα έχει λογική η μικρή αύξηση των τιμών διαρκείας... 17 παιχνίδια στην δυσκολότερη Euroleague της ιστορίας προσφέρει το πακέτο... Όποιος πιστός προσέλθει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου