Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

TACTIC BLOG: game 4


O Ολυμπιακός πήρε τον πολύτιμη νίκη κόντρα στην Μακάμπι με 88-80, παίζοντας ανά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ! Διαβάστε στην σημερινή στήλη TACTIC BLOG, του Red Philosopher:
Το super αμυντικό σχήμα του Μπλατ, στην 2η περίοδο, που άλλαξε όλη την εικόνα του ματς.
Ο ερυθρόλευκος αριθμός σε ασίστ/δίποντα, που αντικατοπτρίζει το πολύ σοβαρό μπάσκετ που έπαιξε ο Θρύλος.
Οι παίχτες που έκαναν step up στα κρίσιμα σημεία και δεν άφησαν την Μακάμπι να επιστρέψει στον αγώνα.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Τέλος καλό όλα καλά... Σε ένα ματς άκρως επικίνδυνο, ο Θρύλος βγήκε αλώβητος, πήρε την νίκη (ξεπερνώντας τη σφαλιάρα από την Αρμάνι) και έφτασε σε ρεκόρ 3-1! Πάμε να δούμε τις "τακτικές" που επιλέξαμε από το χθεσινό ματς...

Το super αμυντικό σχήμα του Μπλατ, στην 2η περίοδο, που άλλαξε όλη την εικόνα του ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά το ματς. Η δε Μακάμπι τα έβαζε από παντού και οι ομοιότητες με τον αγώνα με την Αρμάνι, ήταν αρκετές.
Λίγο πριν βγουν όμως τα... φαντάσματα στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός άλλαξε άρδην την εικόνα του ματς. Στη β' περίοδο, ο Μπλατ επέλεξε ένα super αμυντικό σχήμα. Με Μάντζαρη, Τουπάν, Τίμα, Βεζένκοφ, Λεντέι. Έτσι άλλαζε σε κάθε σκριν, ενώ έχοντας γρήγορα πόδια και μακρυά χέρια στο παρκέ, μίκρυνε τις αποστάσεις κι έκλεισε τις γωνίες, από τις οποίες σάρωνε μέχρι τότε η Μακάμπι με ελεύθερα σουτ!
Ο Σπάχια επέλεξε πολύ ψηλό σχήμα (με δίδυμο Τάιους-Μπλακ) σαν απάντηση αλλά και εκεί οι δύο medium size ψηλοί (Σάσα και Λεντέι) έκαναν τρομερή δουλειά και ανταπεξήλθαν!
Σε αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός όχι μόνο έσφιξε αμυντικά, αλλά έτρεξε και το παρκέ, βρήκε όχι μόνο transition αλλά και μακρινά σουτ και κάπως έτσι ήρθε το επιμέρους σκορ 27-16. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Θρύλος πήρε προβάδισμα και δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά.

Ο ερυθρόλευκος αριθμός σε ασίστ/δίποντα, που αντικατοπτρίζει το πολύ σοβαρό μπάσκετ που έπαιξε ο Θρύλος

Οι ερυθρόλευκοι έχουν χθές είχαν ποσοστό 62,9% στο δίποντο (22/35) και 18 ασίστ. Από αυτούς τους αριθμούς και μόνο, φαίνεται πόσο σοβαρό και οργανωμένο μπάσκετ έπαιξε ο Θρύλος. Όπως σας γράφαμε στο pre game, ο Ολυμπιακός έπρεπε να είναι 100% συγκεντρωμένος αυτή τη φορά για να μην την πατήσει ΞΑΝΑ... Ε λοιπόν ήταν, για αυτό και κέρδισε σχετικά εύκολα.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εξής. Ο Ολυμπιακός πήρε 35 δίποντα για 21 τρίποντα. Και στα τέσσερα φετινά του ματς βασικά, έχει σχεδόν διπλάσια δίποντα από τρίποντα, ένα στατιστικό που δείχνει σε πόσο καλές "αρχές" βασίζεται ο νέος Θρύλος με τον Μπλατ στον πάγκο του.
Ο συντελεστής ασίστ-λαθών ήταν ΞΑΝΑ θετικός για την ομάδα 18-14 ήτοι +4... Άλλωστε ακόμα και στην ήττα από την Αρμάνι ο Θρύλος είχε μοιράσει 21 ασίστ!

Οι παίχτες που έκαναν step up στα κρίσιμα σημεία και δεν άφησαν την Μακάμπι να επιστρέψει στον αγώνα

Οι δύο αρχηγοί έκαναν μεγάλο ματς και έδωσαν σταθερότητα, ασφάλεια ζ ψυχολογία και... μεγάλα καλάθια στην ομάδα. Παρ' όλα αυτά, από τους "Διόσκουρους" το περιμέναμε. Αυτοί που έκαναν step up και τη διαφορά, ήταν οι Γκος, Τουπάν και Βεζένκοφ!
Αυτοί οι τρεις ήταν οι κορυφαίοι του χθεσινού Θρύλου... Ο καθένας έβαλε συγκεκριμένο λιθαράκι στην μεγάλη νίκη.
Ο μεν Γκος, έκανε την πρώτη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγάλη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα. Οργάνωσε άψογα δείχνοντας πόσο εγκεφαλικός παίχτης είναι, έτρεξε σαν άλογο το παρκέ παρασύροντας τους συμπαίκτες του ενώ έδειξε το πόσο καλό drive έχει (6/8 δίποντα)!!!
Ο δε Τουπάν, εκτός από την ενέργειά του στην άμυνα, άνοιξε και σμπαράλιασε την Ισραηλινή άμυνα, με τρομερό ποσοστό στο τρίποντο (4/5). Με τέτοιο ρυθμό στο μακρινό σουτ, ο Γάλλος είναι από τους πιο σημαντικούς παίχτες της ομάδας. Μάλιστα σουτάρει και μετά από ντρίμπλα και όχι μόνο στημένος, όπως τον μάθαμε πέρυσι στην Ζαλγκίρις...
Τέλος ο αφανής ήρωας, Βεζένκοφ. Κυριολεκτικά χθες ήταν ο game changer. Μπήκε στο 2ο κομβικό δεκάλεπτο και με το πάθος του και την ενέργεια παρέσυρε τους συμπαίκτες αλλά και τον κόσμο στο ΣΕΦ! Σκόραρε μόλις 7 πόντους, αλλά έδωσε ΤΡΟΜΕΡΕΣ βοήθειες στα ριμπάουντ (μάζεψε 8!) και έδειξε την ικανότητα του στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη! Εκεί που πονάει ο Θρύλος... Ο Αλέξανδρος πραγματικά έχει δουλέψει πάρα πολύ το κορμί του και αποτελεί ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ  για αυτήν την ομάδα. Σίγουρα η μεγαλύτερη ευχάριστη έκπληξη της νέας ομάδας/εποχής...
Σε όλα τα σημεία που έβρισκε ρυθμό η Μακάμπι, ένας εκ των τριών αυτών, έδινε τις λύσεις είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός από όταν έφτασε σε διψήφιες διαφορές (στην αρχή του γ' δεκαλέπτου) δεν απειλήθηκε ποτέ σοβαρά από την αντίπαλο του...

Υγ: στο +/- ο Μάντζαρης πρέπει ΞΑΝΑ να ταν εκ των κορυφαίων... Κάνει πραγματικά δουλειά που δεν φαίνεται ο Βαγγέλης μέσα στο παρκέ.

Υγ2: θα κάνει ζημιές η Μακάμπι εφέτος... Πάλεψε στο ΣΕΦ, έπαιξε καλό μπάσκετ και μάλιστα χωρίς τον κορυφαίο της παίχτη...

Υγ3: το ΣΕΦ δεν ήταν γεμάτο. Είχε γύρω στους 6-7 χιλιάδες κόσμο... Η ατμόσφαιρα πάντως ήταν πολύ καλή και ζεστή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου