Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Οι χαμηλοί τόνοι δημιουργούν... ΥΨΗΛΕΣ προσδοκίες!



Η πιο ήσυχη προετοιμασία της σύγχρονης ερυθρόλευκης ιστορίας, μας δείχνει πως πλέον στου Ρέντη γίνεται σοβαρότατη δουλειά και υπάρχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης!
Ο παραπάνω συνδυασμός δημιουργεί υψηλότατες προσδοκίες πως φέτος κάτι αλλάζει προς το καλυτερο στο ποδοσφαιρικό τμήμα!
Ο Αντιδραστικός αιτιολογεί την άκρατη αισιοδοξία του για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2018-19!


Ειλικρινά πιο ήσυχη και ήρεμη προετοιμασία στον Ολυμπιακό δεν έχουμε ξαναζήσει! Πλέον το σύνθημα που επικρατεί είναι "ΔΟΥΛΕΙΑ και ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ". Και νομίζω πως αυτό ακριβώς χρειάζεται τη δεδομένη "ιδιαίτερη" χρονική στιγμή η ομάδα!

Ο Ολυμπιακός βάλλεται. Βάλλεται από ΠΑΝΤΟΥ. Ο ΜΠΑΟΥΚ, σε στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση, παρουσιάζεται βασιλεύς του παρασκηνίου και των ομοσπονδιών. Τα νήματα ΟΛΑ του ελληνικού ποδοσφαίρου τα κινεί λοιπόν η εκ Ρωσίας ορμώμενη ομάδα του Βορρά, έχοντας ως σύμμαχο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά δεν είναι μόνο ο ΜΠΑΟΥΚ. Και η ΑΕΚ έχει πλέον υπολογίσιμα βήσματα παντού. Τσάμπα γήπεδο, εύνοια στην ΚΕΔ, χορηγίες στην λίγκα και πολλά άλλα, από τον Τίγρη και τους δικούς του. Σε θέματα παρασκηνίου λοιπόν οι δύο βασικοί ανταγωνιστές έχουν για τα καλά το πάνω χέρι.

Στο blog αυτό όμως μιλήσουμε για ΜΠΑΛΑ. Το βασικότερο λοιπόν είναι πως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, για να τα λέμε όλα, έχουν δυναμώσει και εντός αγωνιστικών χώρων. Η "ψαλίδα" πια όχι απλά έχει μικρύνει, αλλά ουσιαστικά δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός έκανε μαζεμένα λάθη τα τελευταία χρόνια (σε επιλογές παιχτών, προπονητών και παραγόντων) τα οποία τώρα τα πληρώνει...

Έτσι λοιπόν ο Θρύλος μας φέτος ξεκινά (σαν) από το μηδέν. Οι α ανταγωνιστές του δε, βρίσκονται "καβάλα στ' άλογο". Οι μεγάλες αλλαγές θα μου πείτε, θέλουν χρόνο, αλλά τέτοιος στο λιμάνι ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός της σεζόν 2018-19 έχει σαν ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ τον τίτλο!

Για αυτό λοιπόν επιβάλλεται η ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΆ και κυρίως η ταπεινότητα και το ΧΑΜΗΛΟ ΚΕΦΑΛΙ. Ε, Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα στου Ρέντη. Ο ιδρώτας και οι εργάτες έχουν αντικαταστήσει, τις δηλώσεις και τις προιμαντόνες! Χωρίς πολλές πολλές φαρφάρες λοιπόν, ο νέος Ολυμπιακός χτίζεται...

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι άλλο. Είναι η "λογική" και η στάση της διοίκησης. Επιτέλους υπάρχει συγκεκριμένο ΠΛΑΝΟ.
Ο Καρεμπέ έχει ΞΕΚΑΘΑΡΑ βγει μπροστά και αποφασίζει.
Τα συμβόλαια που προτείνονται είναι ρεαλιστικά για την εποχή (τα 2 μύρια στον κάθε Μαρίν, πλέον δεν υπάρχουν).
Η ομάδα ψάχνει για νεαρούς παίχτες με πνευμόνια καθώς υπάρχει η ανάγκη για μια πιο γρήγορη, αθλητική και μοντέρνα ομάδα.
Και βέβαια έγινε ελληνοποίηση του ρόστερ στα πλαίσια που μπορούσε και ήταν εφικτή (δεν μπορούσε η ομάδα να πάρει τον Παπασταθόπουλο και τον Μανωλά αλλά όσους μπορούσε τους έφερε).
Τέλος υπάρχει ένας προπονητής που υπολογίζεται... στου Ρέντη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Μάρτινς είναι "κανονικός" προπονητής (έχουν δει πολλά τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια!) και η δουλειά που κάνει είναι άκρως επαγγελματική και σοβαρή.

Συνοψίζοντας, προσωπικά νοιώθω αρκετά αισιόδοξος. Μετά από χρόνια βλέπω ρεαλισμό στο τμήμα, σωστό πλάνο και κυρίως πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Απομένουν βέβαια ακόμα σημαντικά κομμάτια στο παζλ. Κυρίως οι αποχωρήσεις, αλλά και ακόμα 4-5 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ μεταγραφές...

Υγ: Γιαννιώτης (Χουτεσιώτης)-Ομάρ-Σισέ (Ευαγγέλου)-Ένγκελς (Νικολάου)-Κούτρης (Τσιμίκας), Καμαρά (Ρομαό)-Ανδρούτσος (Μπουχαλάκης), Φετφατζίδης (Μανθάτης)-Λάζαρος (Βρουσάι)-Φορτούνης, Καρίμ (Γκερέρο-Μάνος).
Αυτό είναι το 22μελές υπάρχον ρόστερ, με 14 παρακαλώ Έλληνες. Με 5 μεταγραφές πάμε στους 25... 2ος goalkeeper, στόπερ, εξτρέμ, εξάρι  και οχτάρι...

Υγ2: Θέλω να πιστεύω πως οι Μαρίν-Πάρντο-Σεμπά-Τζούρτζεβιτς θα πουληθούν. Εύχομαι βασικά. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τους δω και του χρόνου στο ρόστερ.

Υγ3: οι "τελειωμένοι" Χατζισαφί και Βούκοβιτς, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να μείνουν. Αντικειμενικά δεν είναι κακοί παίχτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου