Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Το τελευταίο ηλεκτροσόκ αρκεί...;


Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην εντατική και μένει να δούμε αν το "τελευταίο ηλεκτροσόκ" θα του δώσει πίσω τη "ζωή"... Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί ενόψει του αυριανού (αυτή τη φορά κυριολεκτικά) "live or die" αγώνα.


"Ο ασθενής είναι στην εντατική. Οι παλμοί του χάνονται και οι γιατροί κάνουν μια τελευταία προσπάθεια να τον επαναφέρουν, χρησιμοποιώντας ηλεκτροσόκ. Θα επανέλθει στην ζωή ή όχι;"

Κάπως έτσι είναι ο Ολυμπιακός μάγκες. Σε μια τέτοια κατάσταση. Βαριά ασθενής. Στην εντατική. Με πολύ λίγες -πια- πιθανότητες υπέρ του. Το τελευταίο ηλεκτροσόκ άραγε αρκεί; Και όταν αναφέρω τελευταίο ηλεκτροσόκ, εννοώ την αντίδραση που έβγαλε χθες η ομάδα (προεξόχοντος του αρχηγού  της) στο τελευταίο 6λεπτο της αναμέτρησης... Αρκεί λοιπόν η παρολίγον επική χθεσινή ανατροπή, αφενός να φοβίσει και να χαλάσει το μυαλό της Εφές και αφετέρου -και κυριότερο- να ξυπνήσει (από τον λήθαργο/ύπνο/κώμα) τον Ολυμπιακό;;; Οι απαντήσεις θα δοθούν αύριο μάγκες.

Η χθεσινή απόδοση πάντως ήταν απογοητευτική. Και λίγα λέω. Τρομαχτικά, ανησυχητικά κακή θα πρόσθετα. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε τόσο άνευρος, κοιμώμενος, νωχελικός, τόσο μη συγκεντρωμένος, τόσο μαλθακός, που φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα. Η mind προετοιμασία της σειράς είναι πολύ κακή. Αλλά και τακτικά ο Περάσοβιτς βγάζει συνεχώς λαγούς από το καπέλο του, ενώ την ίδια στιγμή απο τον ερυθρόλευκο πάγκο όχι μόνο δεν αποπνέει ηρεμία και πλάνο, αλλά τουλάχιστον  πανικός...

Δεν γράφουμε όμως σήμερα, για να κριτικάρουμε ούτε τον Σφαιρόπουλο, ούτε το τεχνικό επιτελείο. Στο τέλος γίνεται η σούμα. Αυτά θα γίνουν όταν έρθει η ώρα λοιπόν. Το θέμα είναι αύριο τι θα συμβεί. Το αύριο μας καίει. Ο Ολυμπιακός παίζοντας πια σαν ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ, καλείται να κάνει το διπλό, αλλιώς αποχαιρετά τον μεγαλύτερο του στόχο της σεζόν. Το final 4.

Επιβάλλεται λοιπόν η νίκη αύριο! ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ όμως... Για να συμβεί πρέπει να αλλάξουν πολλά. Δεν θα αναφερθώ σε τακτικά κομμάτια (μόνο κάποια σχόλια παρακάτω στα υστερόγραφα), αλλά μόνο σε ζητήματα μυαλού, καρδιάς και ψυχολογίας. Εκεί ο Ολυμπιακός δείχνει άδειος, κενός. Φοβισμένος. Υπνωτισμένος. Την ίδια ώρα οι "Τούρκοι" δαγκώνουν. Προκαλούν, χτυπούν, καρφώνουν, πανυγηρίζουν, πολεμούν για κάθε μπάλα. Θα έρθει λοιπόν η αντίδραση του πληγωμένου θηρίου; Τα τελευταία χρόνια πάντως αυτή η ομάδα, αυτό μας δίδαξε. Πως αρνείται να πέσει-αρνείται να παραδοθεί. Το δειξε χθες μόνο στα τελευταία λεπτά -αλλά με 5' μπάσκετ δεν κερδίζει καμία ομάδα-, μένει να δούμε αν θα το δείξει και αύριο σε ολόκληρο το ματς αυτή τη φορά!

Υπομονή λοιπόν λίγες ώρες ακόμα. Να δούμε αν το ηλεκτροσόκ έπιασε τόπο, έδωσε πνοή και παλμό στο πληγωμένο θηρίο. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΜΑΤΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΥΑΛΟΥ. Τα πάντα όμως...

Θέλω να πιστεύω, πως αυτό που πήγε να γίνει στο τέλος, αυτη η τεράστια ανατροπή που παρολίγον να ολοκληρωθεί, θα ξυπνήσει-θα ταρακουνήσει για τα καλά το Θρύλο! Πάμε για το brake λοιπόν! Με αυτή την ομάδα ποτέ δεν χάνουμε την πίστη μας. Ποτε δεν σταματάμε να ονειρεύομαστε...

Υγ: το σχήμα με Παπανικολάου-Παπαπέτρου στο 2-3, κοινώς με καμικάζι άμυνα αλλαγών , ήταν αυτό που "γύρισε" το ματς. Μαζί βέβαια με το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κρεσέντο του Σπανούλη.

Υγ2: του Σπανούλη που μέχρι το 33' έκανε τη χειρότερη του εμφάνιση στον Ολυμπιακό.

Υγ3: Γκριν και Ουότερς είναι επικίνδυνοι πλέον αμυντικά για τον Ολυμπιακό. Κανονικά θέλει να μοιραστούν τις θέσεις 1-3 οι Μάντζαρης-Σπανούλης-Παπαπέτρου-Παπανικολάου με rotation 28-30 λεπτά ο καθένας. Κι έστω ο Γκριν επιθετικά μπορεί να δώσει λύσεις. Ο Ουότερς δεν κάνει. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ όμως. Κάνει κακό στην ομάδα η χρησιμοποίησή του. Στον άσσο ο Σπανούλης αν χρειαστεί λοιπόν.

Υγ4: αν -πρώτα ο Θεός- οι Μιλουτίνοφ και Μπιρντς είναι υγιής τότε νομίζω πως και ο Γιανγκ που αντικειμενικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, πρέπει να μην παίξει. Δεν βοηθά καταρχήν καθόλου στα αμυντικά  ριμπάουντ. Το στοίχημα αυτό χάθηκε τέλος.

Υγ5: τόσο κακό Πρίντεζη είχαμε χρόνια να δούμε. Αλλά το Γιώργαρο δεν το φοβόμαστε. Αύριο θα παλέψει. Απαιτείται όμως από αυτόν μια καλύτερη εμφάνιση. Απαιτείται να ανοίξει την σφιχτή άμυνα των Τούρκων. Μόνο αυτός και ίσως ο Μιλουτίνοφ μπορούν. Για να βγουν έτσι και κάποια ελεύθερα τρίποντα.

Υγ6: τόσο κακή και άστοχη Εφές πότε θα ξαναβρείς γαμώτο... Τι να πώ. Ελπίζω να θορυβήθηκαν κι εκείνοι από τα τελευταία λεπτά και να "λυγίσουν" ψυχικά. Ποντάρω πολλά σε αυτό βασικά... Μέχρις στιγμής πάντως φαντάζουν και το αποδυκνείουν στο παρκέ, ως το μεγάλο φαβορί της σειράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου