Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Προετοιμασία 2018: Ο έλεγχος των νέων!


Στον Red Philosopher επιχειρούμε την πρώτη αξιολόγηση της προετοιμασίας. Απο τις ακτίνες του Αντιδραστικού περνούν:
Οι δώδεκα νεοπακτηθέντες παίχτες.
Οι παίχτες που παλεύουν για μια θέση στο ρόστερ.
Ο coach Μάρτινς και οι τακτικές του επιλογές.


Μετά από τα δύο φιλικά στην Βέλγιο και ενώ δεδομένα είναι ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ακόμα, κάποια πρώτα συμπεράσματα για τον νέο Ολυμπιακό, έχουν βγει. Στον Red Philosopher σας παρουσιάζουμε τον πρώτο "έλεγχο" της προετοιμασίας.

Ο έλεγχος των νέων:

Γιαννιώτης, Μασούρας, Μιράντα, Ευαγγέλου, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης, Μάνος, Γκερέρο, Ποντένσε. Αυτές είναι έντεκα μεταγραφές προς το παρόν. Σε αυτούς θα προσθέσω και την ιδιαίτερη περίπτωση του Τσιμίκα, που ουσιαστικά από "τελειωμένος" είναι μια νέα μεταγραφή, διεκδικώντας θέση βασικού. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • Γιαννιώτης: δεν έχει να αποδείξει ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Στα φιλικά έχει πάει καλά, έχει κάνει βέβαια και 1-2 λαθάκια αλλά θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως η ενδεκάδα ξεκινά από αυτόν.
  • Μασούρας: μπορεί να διεκδικήσει θέση βασικού (από τον Ομάρ). Ξεχωρίζει για την τρομερή ταχύτητά του και την εκρηκτικότητα... Είναι έτοιμος παίχτης.
  • Τσιμίκας: είναι δεδομένα καλύτερος από τον Κούτρη επιθετικά. Καλύτερο πόδι, καλύτερα ανεβάσματα. Γύρισε ξεκάθαρα για να μείνει. Η θέση με τον Λεονάρντο, είναι στο 50-50% αυτή τη στιγμή!
  • Μιράντα: ας μην γελιόμαστε. Δεν είναι ο στόπερ ΗΓΕΤΗΣ που χρειάζεται η ομάδα. Δείχνει βαρύ σκαρί (όπως κι όλοι οι υπόλοιποι στόπερ του ρόστερ). Παρ' όλα αυτά έχει την πρώτη πάσα (βασικό στοιχείο για τον ερυθρόλευκο τρόπο παιχνιδιού) και γενικά είναι τεχνίτης.
  • Ευαγγέλου: ξεχωρίζει από όλα τα στόπερ στο κομβικό στοιχείο της ταχύτητας. Αυτό και μόνο είναι ικανό να τον κρατήσει στο ρόστερ. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για παίχτη που παίζει ήδη τρία χρόνια στην  Super League αν και νεαρός...
  • Καμαρά: είναι BOX2BOX. Πατάει όλο το γήπεδο. Πολύ βασικό πως ΣΟΥΤΑΡΕΙ πολύ καλά και με τα δύο πόδια. Ευχάριστη έκπληξη σίγουρα. Έχει βέβαια, ένα θέμα με το εύκολο λάθος στην πρώτη πάσα, που πρέπει να το διορθώσει.
  • Μπουχαλάκης: ποδάρα, σουτάρα, ψηλά το κεφάλι. Αυτός είναι η Μπούχα. Έχει πολλά ελλατώματα (πχ είναι πολύ αργός) αλλά και κάποια όμορφα στοιχεία στο παιχνίδι του. Στο χέρι του Μάρτινς αν τον χρειάζεται. 
  • Χριστοδουλόπουλος: δεν περιμένουμε να τον μάθουμε τώρα. Έχει τεχνική, έχει πόδι, έχει "μπούκα". Κολλάει με τον Φορτούνη ιδανικά (παίζουν πάντα πολύ κοντά). Τέλος έχει την προσωπικότητα να βγει "μπροστά" στα αποδυτήρια. Πάει ξεκάθαρα για βασικός.
  • Φετφατζίδης: πολυτέλεια να έχεις τον "κοντό" ρεζέρβα στα εξτρέμ! Μπουκαδώρος, τεχνίτης και πιο ώριμος, ο Φέτφα θα αποτελεί ένα βασικό γρανάζι του Θρύλου για τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα θα βοηθήσει.
  • Μάνος: προσωπικά ενθουσιάστηκα! Ταχύς, δυνατός, με πολύ καλά τελειώματα μέσα στην περιοχη! Δείχνει ικανότατος και πρέπει να πάρει ευκαιρία έστω σαν τρίτο φορ!
  • Γκερέρο: ο κορυφαίος της προετοιμασίας. 4/4 γκολ ήδη. ΚΟΛΛΑΕΙ στην ομάδα. Πιέζει πολύ, τραβιέται στα άκρα ανοίγοντας χώρους, καλά τελειώματα στην περιοχή. Είναι το στυλ περιφερειακού επιθετικού που ΠΑΝΤΑ ποιάνει στον Θρύλο...
  • Ποντένσε: έχει παίξει ελάχιστα. Παρ' όλα αυτά, αποτελεί την ΚΟΡΥΦΑΙΑ μεταγραφή της ομάδας. Διάολος. Τεχνίτης. Υπερβολικά γρήγορος. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτόν πως θα αποτελέσει τον έναν αναντικατάστατο εξτέμ της ομάδας (τον γνωρίζω από την Σπόρτινγκ άλλωστε)!

Το συμπέρασμα είναι πως μέχρι στιγμής οι νέοι έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία! Οι Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Καμαρά, Λάζαρος, Ποντένσε, Γκερέρο πάνε για βασικοί, ενώ οι Φετφατζίδης και Μασούρας χτυπάνε με αξιώσεις την πόρτα της ενδεκάδας! Τον Μιράντα δεν τον κρίνω ακόμα (δεν με έχει ενθουσίασει βέβαια) ενώ οι Μπουχαλάκης, Ευαγγέλου και Μάνος παλεύουν ΤΙΜΙΑ για μια θέση στο ρόστερ...

Οι παλιοί που παλεύουν για μια θέση στο ρόστερ:

Βούκοβιτς, Ομάρ, Ρομαό, Μαρίν και Πάρντο είναι στο 50-50%. 

  • Προσωπικά θεωρώ πως ο Βούκοβιτς ΠΡΕΠΕΙ να πάρει μια ευκαιρία κανονική (ειδικά αν αποχωρήσει ένας εκ των Σισέ ή Ένγκελς) καθώς έχει ΗΓΕΤΙΚΗ ΙΚΑΝΌΤΗΤΑ (στοιχείο απαραίτητο στην άμυνα).
  • Ο Ομάρ είναι αξιόπιστος μπακ και μπορεί να μείνει στην ομάδα και να βοηθήσει (ο ανταγωνισμός με τον Μασούρα θα του κάνει καλό). 
  • Ο Ρομαό νοιώθω πως έκανε τον κύκλο του στην ομάδα και γενικά αν μείνει θα ναι σαν ρεζέρβα (τιμιότατος παίχτης). 
  • Ο Μαρίν το παλεύει. Προσωπικά δεν μου κάνει. Παρ' όλα αυτά μπάλα ξέρει και νομίζω πως η παραμονή του εξαρτάται αποκλειστικά από το θέμα Φορτούνη. Αν ο Κώστας δεν πάρει (ακριβή) μεταγραφή, τότε ο Γερμανός θαρρώ πως είναι περιττός σε μια μεσοεπιθετική γραμμή με τους ιδίου στυλ Φορτούνη-Φέτφα-Λάζαρο. 
  • Τέλος ο Πάρντο. Αυτός και αν προσπαθεί. Αποδεδειγμένα πάντως δεν κάνει. Θεωρώ πως κατά 90% θα φύγει αλλιώς θα μείνει σαν μια ακριβοπληρωμένη 5η αλλαγή στα φτερά!


Το πρώτο δείγμα του Μάρτινς:

Μ' αρέσει! Με πείθει πως να το πω. Κινείται στον πάγκο σαν τρελός. Φωνάζει. Είναι παθιασμένος. Φαίνεται "κανονικός" προπονητής! Θέλει πολύ ψηλά την πίεση και όσο η ομάδα έχει δυνάμεις (προετοιμασία είναι ακόμα) το καταφέρνει! Παίζει 4-2-3-1 με υψηλή κατοχή. Ταιριάζει σε όλα με το παραδοσιακο αγωνιστικό dna του Θρύλου μας! Ακόμα και το μοντέρνο 3-4-3 που δοκιμάζει προσωπικά εμένα μ' αρέσει πολύ! Προς το παρόν  παρουσιάζει στο χορτάρι μια ομάδα με ΒΑΣΕΙΣ. Κάνει μπαμ πως ο Θρύλος έχει δουλέψει αρκετά φέτος. Θέλει χρόνο σαφώς ακόμα και η ομάδα και ο ίδιος ο coach αλλά σε πρώτη φάση ο Πορτογάλος με έχει κερδίσει...

Υγ: ένας στόπερ, δυο χαφ (εδώ υπάρχει αργοπορία που ίσως στοιχήσει), ένας ΔΕΥΤΕΡΟΣ keeper ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΦΥΓΕΙ ο Καρίμ ένας φορ. Αυτές είναι οι προσθήκες που περιμένουμε. Τέσσερις, μάξιμουμ πέντε.

1 σχόλιο:

  1. Αντιδραστικέ η ανάλυσή σου με βοήθησε να κατατάξω στο μυαλό μου όλα αυτά που βλέπω στα πρωτοσέλιδα. Μου αρέσει που θα έχουμε καινούργια ομάδα κατά 70% γιατί η κατάσταση είχε βαλτώσει.Εγκληματικό που δεν παλέψαμε πέρσι γιά την δεύτερη θέση που θα μας έδινε αρκετές πιθανότητες να βρεθούμε στο ...σεντόνι, και να πάρουν άλλες εμπειρίες οι καινούργιοι.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή