Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Οι μεγάλες αλλαγές, θέλουν και μεγάλα @ρχίδια...


Το καλοκαίρι του 2018 αναμένονται "ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ και ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ" αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ενδεχομένως να μιλάμε για ένα αντίστοιχο καλοκαίρι (σε αριθμό αλλαγών και κρισιμότητα) με αυτό του 1996.
Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί ποδοσφαιρικά μετά από καιρό, εξηγώντας πως το καλοκαίρι που μας περιμένει θα ναι δύσκολο και μεγάλο. Θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στο τμήμα, για τις οποίες χρειάζονται μεγάλα @ρχίδια, από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.


Καλοκαίρι 1996 vs Kαλοκαίρι 2018

Για τελείως διαφορετικούς λόγους, αυτά τα δύο καλοκαίρια συγκρίνονται. Το μακρινό 1996, η ομάδα προερχόταν από μια δεκαετία μακρυά από το πρωτάθλημα κι έπρεπε να αλλάξει τα ΠΑΝΤΑ. Το προσεχές καλοκαίρι (2018) η κατάσταση θα είναι λίγο... διαφορετική. Βλέπετε η ομάδα θα προέρχεται από 20 πρωταθλήματα τα τελευταία 23 χρόνια! Εδώ να τονίσω πως δεν μηδενίζουμε τον Θρύλο και δεν κάνουμε "σύγκριση" με τα πέτρινα χρόνια-αυτό θα ταν ιεροσυλία. Απλά τώρα/φέτος είναι θέμα εικόνας. Αγωνιστικά ίσως μιλάμε για τον χειρότερο Ολυμπιακό-ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ πάντα. Για αυτό και απαιτούνται ΤΕΡΆΣΤΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

Μεγάλα @ρχίδια από ΟΛΟΥΣ

Ο Ολυμπιακός εκ των πραγμάτων θα αλλάξει το καλοκαίρι τον προπονητή (όσους τον πιστέψαμε, ο Γκαρσία μας απογοητεύει σε κάθε ευκαιρία και πιο πολύ) ενώ όσον αφοράν το ρόστερ, από τα σχεδόν 40 συμβόλαια σε ισχύ (μαζί με τους δανεικούς) ίσως να αποχωρήσουν ακόμα και οι 30! Θα μιλάμε για ένα ξεσκαρτάρισμα που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει.
Οπότε όπως γίνεται κατανοητό ο Πρόεδρος καλείται να πάρει γενναίες αποφάσεις και βέβαια να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Βλέπετε  από τα 30 συμβόλαια (συμβολικός αριθμός) για κάποια θα πληρώσει (ακριβά) την λύση τους, με το χαμηλό επίπεδο αξίας αρκετών παιχτών είναι δύσκολο να πουλήσει ακριβά, ενώ μην ξεχνάμε πως θα πρέπει να αποκτηθούν και διψήφιος αριθμός νέων παιχτών. Βαθιά το χέρι στην τσέπη λοιπόν, τεράστιος ο αριθμός των επικείμενων αλλαγών, είναι μια απόφαση που θέλει... @αρχίδια.
Τα πιο μεγάλα όμως από δαύτα, τα χρειαζόμαστε και πρέπει να τα επιδείξουμε ΕΜΕΙΣ. Ο κόσμος της ομάδας. Περάσαμε μια δύσκολη σεζόν φέτος, αλλά η νέα χρονιά θα ναι ακόμα πιο δύσκολη. Ας μην γελιόμαστε. Μια ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ για να διατηρηθεί, πρέπει ΠΑΝΤΑ να περνά και μια μεταβατική περίοδο. Είναι ο "κύκλος της αγοράς" αυτός. Σε αυτήν λοιπόν βρισκόμαστε και κυρίως θα βρεθούμε το καλοκαίρι. Άρα από όλους απαιτείται στήριξη (η οποία υπάρχει ΆΝΕΥ ΌΡΩΝ από το μεγαλύτερο ποσοστό μας) και ΥΠΟΜΟΝΗ. Μην περιμένουμε παπάδες του χρόνου, ειδικά μετά από τόσες αλλαγές που (λογικά) θα δούμε.

Οι ΔΥΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ

Δεν θα κάνω ΑΚΟΜΑ μία ΑΚΡΩΣ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ αγωνιστική ανάλυση, του στυλ ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν κτλ. Το μόνο απλό και λιτό που θα πω, είναι πως το νέο project ΠΡΕΠΕΙ να βασιστεί σε ΔΥΟ ΠΥΛΩΝΕΣ. Σταθερός προπονητής και ελληνικός κορμός. Να βρει έναν σοβαρό προπονητή με ΟΡΑΜΑ και ΘΕΛΗΣΗ να χτίσει την ομάδα με σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό που να ταιριάζει στο dna της ομάδας (ΝΥΣΑΦΙ με τους Πορτογάλους) και βέβαια να βασιστεί σε Έλληνες ποδοσφαιριστές (έχει αρκετούς μην τα ξαναλέμε), τους οποίους θα "υποστηρίξει" με αξιόλογους ξένους. Καθαρά αγωνιστικά τα πράγματα είναι τόσο απλά!

Υγ: σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις το ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ξεκίνησε. Ο πρόεδρος τα έχει και το δείχνει ήδη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου