Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Με 10 "μάχιμους" θα είναι όπως πρέπει...



Από τη μια οι τραυματισμοί Πρίντεζη και Παπ και οι αναγκαστικές απουσίες τους και από την άλλη η κακή ήττα από την Μπάρτσα έφεραν την απαραίτητη αφύπνιση και όλα δείχνουν ότι στα playoff ο Ολυμπιακός θα μπει με 10 μάχιμους παίκτες, έτοιμους να φέρουν την πρόκριση στο Βελιγράδι...Γράφει ο Stouk


Η ήττα με την Μπάρτσα από μόνη της δεν θα ήταν καταστροφική, αλλά η διαφορά των 30 πόντων (ουσιαστικά η 3η τέτοιου εύρους ήττα για φέτος) έφερε τριγμούς και μια σχετική καχυποψία, αναφορικά με την πνευματική αλλά και σωματική ετοιμότητα ορισμένων παικτών.

Οι επόμενοι, όμως αγώνες, ακόμα και ο χαμένος με τη Μάλαγα, έδειξαν ότι κάποιοι παίκτες που δεν ήταν σε καλό φεγγάρι τον τελευταίο καιρό βρήκαν ρυθμό, άλλοι είναι σταθερές αξίες, ενώ για άλλους υπάρχουν ερωτηματικά. Πάμε να τα δούμε ένα - ένα...

Οι... ανεβασμένοι!

Βαγγέλης Μάντζαρης

Ο Βαγγέλης έχει αρχίσει και "γυρίζει το χαρτί του" και φαίνεται. Με την Μπάρτσα ξανά κακός (όπως οι περισσότεροι), με την ΤΣΣΚΑ έμεινε εκτός και από εκεί και πέρα έχει επανέλθει στις καλές εμφανίσεις. 12 ranking και κρίσιμο τρίποντο με Εφές, 11 ranking και 3/4 τρίποντα με την Μάλαγα, 20 πόντους, 5 ασίστ, 28 ranking με τoν Κόροιβο. Χθες με την ΑΕΚ έμεινε στα ρηχά, αλλά είναι πια εμφανές ότι πατάει καλύτερα και έχει βελτιωμένη ψυχολογία.

Γίανις Στρέλνιεκς

Μέχρι την επάνοδο Σπανούλη, ο Λετονός έπαιρνε πιο πολλές αρμοδιότητες στο παιχνίδι και ήταν μέσα στους 2-3 leaders στην επίθεση και μάλιστα σε μεγάλες νίκες. Μετά την επιστροφή του Αρχηγού και με την κόπωση να τον έχει καταβάλει, έχασε τον καλό του εαυτό και είχε σκαμπανευάσματα. Ωστόσο, στα τελευταία ματς έχει βρει ξανά το χέρι του και παίζει με αυτοπεποίθηση. Με την ΤΣΣΚΑ πήρε 3 σουτ και έβαλε τα 2, με την Εφές 5 και έβαλε τα 3, με τη Μάλαγα 10 και έβαλε τα 4, με τον Κόροιβο 7 και έβαλε τα 3 και με την ΑΕΚ 11 και έβαλε τα 6. Είναι πολύ κομβικό για έναν παίκτη που παίρνει λίγες σχετικά προσπάθειες να είναι τόσο εύστοχος και ο καλός Στρέλνιεκς το καταφέρνει, λύνοντας τα χέρια του Σφαιρόπουλου.

Κιμ Τιλί

Δεν είναι τόσο ότι οι αριθμοί του είναι τρομεροί. Άλλωστε κάτι τέτοιο μετά από 4 μήνες απουσίας θα ήταν ακατόρθωτο. Αλλά ο Γάλλος είναι ο μόνος που παίζει παιχνίδι above the rim, είναι τρομερό εργαλείο στις αλλαγές, είναι ο μόνος (μαζί με τον Πριντ) που παίζουν με επιτυχία άμυνα hedge out και έχει ένα αξιοπρεπές τρίποντο. Επιπλέον, το μεγάλο του κορμί για 4άρι καλύπτει την αμυντική αδράνεια του Μακλίν, αλλά τον καθιστά και δυνατό στη μάχη των ριμπάουντ. Επιθετικά απ' ότι φαίνεται θα παίρνει 3-4 σουτ (πιο πολύ spot τρίποντα) αλλά το κυριότερο φαίνεται ότι δεν έχει πάθει... Γιάνκ και δεν έχει επηρεαστεί καθόλου ψυχολογικά από τον τραυματισμό και τη μεγάλη απουσία του.

Ιωάννης Παπαπέτρου

Το ότι ο Παπανικολάου έλειψε τόσο καιρό μοιάζει σαν δώρο Θεού για τον Ιωάννη. Πήρε περισσότερο χρόνο και αρμοδιότητες και σίγουρα κατάλαβε και ο ίδιος, μέσα από την.. τριβή, τι μπορεί να κάνει. Κανείς δεν λέει ότι ήταν... on fire όλο αυτό το διάστημα, αλλά στα περισσότερα ματς έβαζε το κορμί του στη φωτιά. Μου άρεσε πολύ και το γεγονός ότι με τον Παπαπέτρου στο παρκέ, βγαίνουν συνεχείς φάσεις που ο ίδιος ποστάρει τον προσωπικό του αντίπαλο, όποιος και να ναι. Κάτι εντελώς καινούριο, όταν συμβαίνει με τέτοια συχνότητα. Οκ, αυτές τις φάσεις πρέπει να μάθει και να τις τελειώνει πιο αποτελεσματικά, όπως και να βρει έναν καλό ρυθμό στα spot shoots που επιχειρεί. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Ολυμπιακός θα έχει σίγουρα τον Παπαπέτρου σε καλή φόρμα στα playoff και με μεγάλες ενέσεις αυτοπεποίθησης. Το μόνο του θέμα είναι η συγκέντρωση. Αλλά νομίζω ότι από μόνη της η κρισιμότητα των αγώνων θα το λύσει και αυτό.

Τα... ερωτηματικά

Τζαμέλ Μακλίν

Πολλοί ακόμα επιμένουν ότι τον... χάλασε το σκηνικό με τον Σφαιρό στον αγώνα με την Εφές. Μετά όμως από την Εφές, ο Μακλίν είχε θετική παρουσία με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα (πανηγύριζε μέχρι και τις.. .άμυνες που έβγαζε) και στη Μάλαγα είχε 16 ranking με 8 πόντους, 6 ριμπ. και 2 ασίστ. Αυτό δεν δείχνει ξενέρωμα σε καμία περίπτωση. Με την ΑΕΚ μπήκε μέσα, έκανε κάποια απρόσεκτα έως.. χαζά φάουλ και γενικά έδειχνε κάπως ράθυμος. Το χει ξανακάνει και άλλες φορές, μπαίνοντας στο παρκέ σαν να... βαριέται! Έτσι είναι όμως αυτός ο παίκτης. Και αν δείτε, όμως, τι έχει κάνει όλη τη χρονιά, θα διαπιστώσετε ότι τα κρίσιμα και μεγάλα ματς, ήταν πάντα εκεί. Αντίθετα, στα πιο...light όχι. Μένει να το αποδείξει και στα playoff...

Μπράιαν Ρόμπερτς

Στο ΟΑΚΑ clutch και κομβικός και μετέπειτα πάλι αποδόσεις σαν.. καρδιογράφημα! Με την ΤΣΣΚΑ καλός, με την Εφές κακός, με τη Μάλαγα μέτριος. Με τον Κόροιβο σούπερ, με την ΑΕΚ έτσι κι έτσι. Πια πρέπει να το συνηθίσουμε ότι κάπως έτσι θα κυλήσει η σεζόν για αυτόν.  Μπορεί να έχει και ο ίδιος κάποια ευθύνη, αλλά το ότι κοινή συνισταμένη στις top εμφανίσεις του είναι ότι δεν είχε πολύ την μπάλα στα χέρια του και απλά εκτελούσε, ενώ στις κακές του μέρες συνέβη το αντίθετο, κάτι δείχνει. Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του και εκεί πρέπει να προσανατολιστεί το πλάνο του τεχνικού τιμ.

Μπόμπι Μπράουν

Η αλήθεια είναι ότι ο πολύ ήρεμος και κοντρολαρισμένος Μπράουν του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ, στην 1η του εμφάνιση, δεν ήταν αντιπροσωπευτικό δείγμα της ιδιοσυγκρασίας του. Ο παίκτης αυτός χαρακτηρίζεται από το ότι είναι απρόβλεπτος και παίρνει πολλές φορές αποφάσεις πέρα από τα προβλεπόμενα συστήματα. Δεν γίνεται να περιμένουμε από αυτόν να μπαίνει και να είναι.. κομπιούτερ. Στο κάτω - κάτω, μετά και τις θετικές εμφανίσεις του Μάντζαρη και τη συνεχή εμπιστοσύνη του Σφαιρόπουλου στον Ρόμπερτς, ο Μπράουν στα κρίσιμα ματς των playoffs και ελπίζουμε του f4 θα πάρει λίγο χρόνο έως καθόλου και ανάλογα τις συγκυρίες του εκάστοτε αγώνα. Ας ελπίσουμε στον χρόνο που θα πάρει, να είναι εύστοχος (κυρίως από μακριά) και η τρέλα του να αποτελέσει έναν ακόμα παράγοντα "Χ" που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός μπορεί κάλλιστα να μπει στα playoff με 10 παίκτες ετοιμοπόλεμους και τον Μπράουν παράγοντα Χ. Νομίζω είναι μια καλή.. αναλογία, που φέρνει επιτυχία, αρκεί να αποτυπωθεί και στο παρκέ αυτή τη υπεροπλία.


ΥΣ: Φυσικά πουθενά δεν αναφέρω Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου  και Μιλουτίνοφ, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην βλέπει το πόσο σταθεροί είναι φέτος. Νομίζω ότι και οι τραυματισμοί των 2 εξ αυτών πιο πολύ θετικά θα λειτουργήσουν (αφού ξεκουράστηκαν παραπάνω) παρά αρνητικά...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου