Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Κέρδη και ζημίες της Ανδαλουσίας


Ο Ολυμπιακός έχασε στην Ανδαλουσία από τη Μάλαγα και ο Red Philosopher καταγράφει τα κέρδη και τις ζημίες από το 29ο παιχνίδι της ομάδας...
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Ήττα για την ομάδα μας χθες από τη Μάλαγα. Αδιάφορο μεν το παιχνίδι, η τζάμπα ήττα όμως πόνεσε λιγάκι, η αλήθεια να λέγεται. Στο σημερινό blog καταγράφουμε τα κέρδη και τις ζημίες του χθεσινού αγώνα.

Τα κέρδη

Πρώτος από όλους ο Κιμ Τιλί. Ο Γάλλος μπήκε επάξια στα παπούτσια του απόντα Πρίντεζη και ειδικά αμυντικά έκανε μεγάλη εμφάνιση. Το στοιχείο του HEDGE OUT που τόσο λείπει ο Γάλλος PF το έδωσε σε εκπληκτικό βαθμό χθες κι αυτό το κρατάμε για τη συνέχεια. Βρισκόταν παντού στην άμυνα, κάλυπτε χώρους με την ταχύτητα και τα μεγάλα του χέρια και έδειξε πως μπορεί να δώσει πολύ σημαντικές βοήθειες. Επιθετικά φοβάται ακόμα αλλά και πάλι σκόραρε 7 πόντους (1/1 τρίποντο) ενώ πήρε και 4 ριμπάουντ.
Δεύτερος ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο Έλληνας ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ βρίσκεται σε ανοδική πορεία την πιο κατάλληλη στιγμή. Και αμυντικά έχει βελτιώσει το πρώτο του βήμα και επιθετικά είναι 2ο σερί ματς που δίνει αυτά που μπορεί (κυρίως από το τρίποντο, είχε χθες 3/4).
Επίσης θα κρατήσουμε την αντίδραση που αυτή τη φορά έβγαλε η ομάδα. Στο ημίχρονο με τη διαφορά στο -14 μας έζωσαν φαντάσματα συντριβής ΞΑΝΑ. Η ομάδα όμως αντέδρασε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, γύρισε το ματς (μέχρι και στο +7!), σε μια επιστροφή που φέτος είχαμε ξεχάσει. Έδειξε χαρακτήρα λοιπόν ο Θρύλος, ασχέτως αν έβγαλε ΜΟΝΟΣ του τα μάτια του, στο τέλος.
Επιπλέον άρεσε η διάθεση συγκεκριμένων παιχτών. Όπως σας έλεγα χθες ΕΠΡΕΠΕ κάποιοι να βγουν μπροστά. Ε λοιπόν "βγήκαν". Στρέλνιεκς (ασχέτως αν ήταν άστοχος, τουλάχιστον δεν κρυβόταν), Μακλίν (επέστρεψε στις ουσιώδεις εμφανίσεις) και βέβαια ο Παπαπέτρου (μοιραίος μεν, δεν φοβήθηκε δε) το πάλεψαν αρκετά κι έδειξαν πως έχουν την αξία και κυρίως την διάθεση να βοηθήσουν στην κρίσιμη  συνέχεια.
Τέλος μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς ΔΥΟ ΠΥΛΩΝΕΣ. Πρίντεζης και Παπανικολάου είναι βασικότατοι. Χθες έλειψαν, αλλά η απουσία τους (θεωρητικά) δεν έγινε αισθητή. Ο Ολυμπιακός έπαιξε το ματς στα ίσια αποδεικνύοντας πως έχει βάθος στο ρόστερ του, ρόλους και εναλλακτικές.

Οι ζημίες

Γουίλτζερ και Μπράουν ΚΟΠΗΚΑΝ στο τεστ. Δεν ξέρω μάλιστα αν θα ξαναπάρουν ευκαιρία. Κάτι αντίστοιχο δλδ με τον Τόμσον. Κι αν για τον Καναδό πάνω κάτω το ξέραμε, για τον Μπράουν υπάρχει μια αίσθηση απογοήτευσης. Ο Μπόμπι απλά θα δίνει πλέον κάποια λεπτά στο rotation και τίποτα παραπάνω. Δεν μπορεί να πάρει πιο σημαντικό ρόλο.
Τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα επέστρεψαν. Καλή πρώτη περίοδος, ΤΡΑΓΙΚΗ δεύτερη, εκπληκτικά 18' στο β' μέρος και στα τελευταία 2' θάλασσα και κατάρρευση. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε κοινώς. Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει επειγόντως στις επόμενες ημέρες. Συμβαίνει όλη τη σεζόν. Ειδικά το δεύτερο rotation του ματς (περίπου στο 8'-9' της Α' περιόδου) συνήθως απογοητεύει. Ίσως να μην αλλάζει ΜΑΖΙΚΑ η αρχική πεντάδα; Ίσως να μην αλλάζει καθόλου; Δεν ξέρω. Μια λύση πάντως πρέπει να βρεθεί.
Τέλος για ακόμα μία φορά, η ομάδα είχε τεράστιο θέμα στην full court πίεση. Για αυτό έχασε βασικά. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ο Ρόμπερτς (ουρλιάζω πως πρέπει να παίζει μόνο στο "2", άλλωστε επιθετικά δεν έχει άσχημο ρυθμό), γενικά πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα στο κατέβασμα της μπάλας.

Κέρδος ή ζημία θα δείξει

Όσον αφοράν την βαθμολογία, η τελευταία αγωνιστική θα μας δείξει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει από τη Ζάλγκιρις να βγει 4ος, με ότι αυτό συνεπάγεται. Γενικά μπορούν να συμβούν μπλεξιματάκια. Ενώ αν κέρδιζε χθες ο Θρύλος όλα θα ξεκαθάριζαν.
Το σενάριο μπλεξίματος είναι πάντως δύσκολο. Γενικά πρέπει να συμβούν πολλά πράγματα για να μην παίξει ο Ολυμπιακός με τη Μπασκόνια στα play offs.
Το καλό της υπόθεσης βέβαια είναι πως ο Ολυμπιακός αποκλείεται να εμφανιστεί χαλαρός στο τελευταίο ματς με τους Λιθουανούς. Νομίζω πως αυτή η εγρήγορση μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει στην ομάδα μας...


Υγ: λόγω του εργάσιμου της ώρας, δεν παρακολούθησα διεξοδικά το ματς. Οπότε η στήλη Tactic Philosopher δεν θα ανέβει.

Υγ2: το ιστορικό επίτευγμα του Σπανούλη θα σχολιαστεί σε ξεχωριστό άρθρο. Α ρε αρχηγέ. Α ρε ΜΥΘΕ...

2 σχόλια:

  1. Αν νικήσει ο superpouts και η ρεάλ και χάσουμε παίζουμε με ζαλγκίρις πλέι οφ. Τα ίδια λέγαμε και για τη χίμκι οτι θα είναι αντίπαλος μας και τελικά δεν. Θα το δώσουμε μάλλον τελευταία αγωνιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ολυμπιακός δεν διαλέγει ποτέ, πόσο μάλλον όταν αυτό σημαίνει ταξίδι στη Λιθουανία. Προτιμά Μπασκόνια. Τα ταξίδια παίζουν μεγάλο ρόλο στο μυαλό όλων στην ομάδα, να ξέρεις...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή