Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ή τώρα ή ποτέ...


Πάνε δύο μήνες που οι "παλιοί" σέρνουν μόνοι τους το καράβι στην Euroleague. Το μομέντουμ πλέον είναι "ιδανικό" ώστε να μιλήσουν και οι "ρεζέρβες".
Pre game ανάλυση από τον Red Philosopher, για το game 29 Μάλαγα-Ολυμπιακός:
Η άκρως ανταγωνιστική Μάλαγα και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟΣ coach της, Χουάν Πλάθα.
Πως η απουσία των Παπανικολάου-Πρίντεζη αναγκάζει τους σχεδόν "άφαντους" παγκίτες να βγουν μπροστά.
Η ερυθρόλευκη επίθεση που θα κρίνει την έκβαση του αγώνα.
Η πολυτέλεια που έχει η ομάδα, για παιχνίδι "προπονητικού χαρακτήρα" στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Game 29 λοιπόν και ο Ολυμπιακός δίνει ένα (θεωρητικά) άνευ βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι, κόντρα στην αδιάφορη Μάλαγα στην Ισπανία. Η πιθανότητα η Φενέρ να χάσει βέβαια στην Ρωσία από την φορμαρισμένη Κίμκι δεν είναι μικρή, οπότε η ομάδα μας, με νίκη αύριο θα καβαλήσει ξανά την 2η θέση... Οπότε στόχος στο συγκεκριμένο  ματς για τον Ολυμπιακό, είναι βεβαίως ΠΡΩΤΑ η νίκη και επιπλέον να δουλέψει πάνω σε σχήματα και αδυναμίες.

Οι απουσίες σε συνδυασμό με τη βαθμολογική "χαλαρότητα" του ματς είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία βα βγουν μπροστά οι κρυμμένοι "παγκίτες" της ομάδας οι οποίοι αγνοούνται από το διπλό του ΟΑΚΑ και όχι μόνο.

Ας δούμε τι επιλέξαμε στην pre game ανάλυσή μας:

Η άκρως ανταγωνιστική Μάλαγα και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟΣ coach της, Χουάν Πλάθα

Η Μάλαγα είναι μια πολύ καλή ΟΜΑΔΑ. Μπορεί να μην κατάφερε να βρεθεί στα play offs, αλλά αυτό ούτως ή άλλως θα φάνταζε με άθλο ας μην γελιόμαστε.
Λόγω του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σοβαρού προπονητή της, Χουάν Πλάθα (ήδη πέντε χρόνια στο τιμόνι της) παίζει αρκετά σκεπτόμενο και τακτικό μπάσκετ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υστερεί και στο κλασικό γρήγορο ισπανικό run n gun παιχνίδι.
Διαθέτει παίχτες από το πάνω ράφι όπως ο Νεμάνια Νέντοβιτς και ο Τζέιμς Όγκουστιν και σημαντικά εργαλεία όπως ο εξελίξιμος pg Μακάλουμ, ο αθλητικός pf Τζεφ Μπρουκς, ο killer σουτέρ Σαλίν, ο διεθνής Σέρβος Μιλοσάβλιεβιτς και οι Ισπανοί Ντίεθ και Σουάρες.
Οπότε δεν πρέπει να ξεγελάει ΚΑΝΕΝΑΝ η χαμηλή βαθμολογική θέση της Ουνικάχα. Πάμε για ντέρμπι...

Πως η απουσία των Παπανικολάου-Πρίντεζη αναγκάζει τους σχεδόν "άφαντους" παγκίτες να βγουν μπροστά

Οι δυο απουσίες των ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΩΝ "ακρογωνιαίων λίθων" Πρίντεζη και Παπανικολάου, θα φέρουν αναγκαστικά σε πρώτο πλάνο τις άφαντες και χωρίς καθόλου σταθερή απόδοση, "ρεζέρβες" της ομάδας.
Η αλήθεια είναι πως με τον Κόροιβο τα πήγαν εξαιρετικά (έλειπε και ο Σπαν), οπότε πρέπει να συνεχίσουν σε υψηλό ρυθμό.
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου "πήρε το μήνυμα" και στα ματς που λείπει ο κολλητός του, Παπανικολάου, έκανε μεγάλες εμφανίσεις (ειδικά με Εφές). Αλλά τον Ιωάννη δεν θα τον φοβόμαστε. Ξέρουμε την αξία του και δεν έχει να αποδείξει ΤΙΠΟΤΑ.
Στο "4" ο Κιμ Τιλί θα τραβήξει το μεγάλο κουπί. Θα ναι το πρώτο του ματς με τόσες απαιτήσεις μετά τον τραυματισμό του.
Με τον Παπαπέτρου (θα ναι μόνος του στο "3" ουσιαστικά) να μην μπορεί να βοηθήσει στην ρακέτα, ήρθε η ώρα για επανεμφάνιση του ξεχασμένου Κάιλ Γουίλτζερ. Τελευταία ευκαιρία για τον συμπαθή Καναδό σουτέρ.
Τέλος με έλλειμα στο small forward δεδομένα θα δούμε small balls από τον Ολυμπιακό. Σχήματα με τρεις guard. Κοινώς Ρόμπερτς-Στρέλνιεκς και Μπράουν πρέπει να βοηθήσουν τον τρομερά ΜΟΝΟ του Σπανούλη. Ο Μάντζαρης δείχνει μια ανοδική πορεία και άλλωστε ανήκει στην κατηγορία Παπαπέτρου-δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Οι τρεις ξένοι όμως ΠΡΕΠΕΙ να βγουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα. Και σε θέμα δημιουργίας και κυρίως με σκορ.
Τέλος όσον αφοράν τον Τόμσον θεωρώ πως ο παίχτης "χάθηκε" τον τελευταίο μήνα. Σωστό ή λάθος δεν θα σχολιάσω (προσωπικά μου άρεσε) αλλά χάθηκε. Οπότε δεν περιμένω κάτι από εκείνον αν και λογικά θα παίξει...

Η ερυθρόλευκη επίθεση που θα κρίνει την έκβαση του αγώνα

Η Μάλαγα στην έδρα της ρυθμό βρίσκει. Οπότε ας θεωρήσουμε σαν δεδομένο πως δύσκολα θα πάμε σε αγώνα στα όρια των 70 πόντων.
Η Μάλαγα σίγουρα αμυντικά δεν τρομάζει. Για αυτό και δεν έκανε το κάτι παραπάνω στην διοργάνωση. Οπότε το παιχνίδι θα κριθεί από την επίθεση! Και πιο συγκεκριμένα από την ερυθρόλευκη επίθεση.
Το όριο των δέκα εύστοχων τριπόντων θεωρείστε το δεδομένο για τον Θρύλο, ο οποίος πρέπει να φτάσει τουλάχιστον κοντά στους 80 πόντους για να έχει τύχη. Παράλληλα πλην του δεδομένου δίπολου Σπανούλη-Μιλουτίνοφ, πρέπει να βοηθήσουν κι άλλοι (πολλοί) στο σκορ. Παπαπέτρου-Μακλίν θα παίξουν ούτως ή άλλως αρκετά και καλούνται να δώσουν λύσεις, ενώ ΠΟΛΛΑ περιμένουμε από τους  τρεις combo guard (Ρόμπερτς-Στρέλνιεκς-Μπράουν) αλλά και τον Τιλί. Από αυτούς τους 8 που ανέφερα, τουλάχιστον οι 5 πρέπει να ναι διψήφιοι (ή έστω στα όρια αυτά).

Η πολυτέλεια που έχει η ομάδα, για παιχνίδι "προπονητικού χαρακτήρα" στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν

Μπορεί η νίκη να κλειδώνει την 3η θέση (άρα έχει αξία) αλλά γενικά ας το παραδεχτούμε. Το ματς είναι αδιάφορο. Ή έστω κάτι σαν αδιάφορο.
Το γεγονός, πως η ομάδα καθάρισε νωρίς το πλεονέκτημα, είναι πολύ σημαντικό στον ψυχολογικό τομέα. Ο Ολυμπιακός παίζει στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν χωρίς ΠΙΕΣΗ κι αυτό υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποβεί κομβικό.
Υπάρχει χρόνος για σωματική "ξεκούραση" και ΚΥΡΙΩΣ πνευματική αποσυμφόρηση, ο οποίος αν χρησιμοποιηθεί σωστά από την ομάδα, τα οφέλη του θα ναι μεγάλα και θα τα δούμε στο τέλος της σεζόν.
Ναι μεν λειτουργεί καλύτερα η ομάδα μας υπό πίεση, αλλά και λίγες "χαλαρές στιγμές" πριν την καταιγίδα του finish της σεζόν, είναι νομίζω πολυτέλεια.
Τέλος μην ξεχνάμε πως υπάρχει η ευκαιρία η ομάδα να δουλέψει πάνω στις δεδομένες αδυναμίες της. Όπως έγινε και στην ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός θα δοκιμάσει και στο ματς με τη Μάλαφα σχήματα, τακτικές και ρόλους, τα οποία στην πορεία ίσως του χρειαστούν. Θα φανεί ποιοι παίχτες ανταποκρίνονται και ποιοι όχι, θα γίνουν δοκιμές στην συμπεριφορά της περιμετρικής άμυνας και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου