Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Όσκαρ και Κέβιν εγγυητές στην νέα εποχή...


Ο Τάκης Λεμονής εγγυήθηκε (εις διπλούν) την ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα και πλέον οι Όσκαρ Γκαρθία και Κέβιν Μιραλάς εγγυώνται την δεδομένη προσπάθεια του ερυθρόλευκου οργανισμού προς ένα καλύτερο μέλλον.
Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για την ριζική αλλαγή στο ποδοσφαιρικό τμήμα...


Καταρχήν να τονίσω το εξής. Προσωπικά στεναχωρήθηκα πολύ με τον τρόπο και τη φυγή του Λεμονή. Αυτό σας το ξεκαθάρισα νομίζω και στο τελευταίο ποδοσφαιρικό blog μου. Η διοίκηση έκρινε πως με τον Τάκη δεν υπάρχει μέλλον (προφανώς δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον φετινό τίτλο) και επέλεξε έναν πιο μοντέρνο και σύγχρονο προπονητή, πράγμα 100% σεβαστό στο κάτω κάτω.

Παρόλα αυτά, η μελετημένη επιλογή Γκαρθία (εκπληκτικό βιογραφικό κατ' εμέ), σε συνδυασμό με την τρομερή κίνηση επιστροφής του μυθικού Κέβιν Μιραλάς στα ερυθρόλευκα, με κάνουν να νιώθω υπεραισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας μας...

Τάκης Λεμονής: εγγυητής κανονικότητας

Ειλικρινά και πέρυσι αλλά κυρίως  φέτος ο Λεμονής έκανε σύντομη μεν, κομβικότατη δε, δουλειά όσο παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας. Μετά τις καταστροφικές επιλογές των Μπέντο και κυρίως Χάσι, ο Sir έστρωσε την ομάδα, μάζεψε τα ασυμμάζευτα, την βελτίωσε-δούλεψε σε πολλούς τομείς και πλέον ο νέος προπονητής μπορεί να δουλέψει σε πιο σοβαρές και οργανωμένες συνθήκες.

Ο Όσκαρ έχει το πακέτο ...

Πάλι θα ξεκινήσω με μια "παρένθεση". Το γεγονός πως προσωπικά ήθελα στον πάγκο τον Λεμονή, δεν σημαίνει πως δεν με καλύπτει ΑΠΟΛΥΤΑ η επιλογή Όσκαρ Γκαρθία! Πάμε παρακάτω.

Ο Ισπανός έρχεται με τις συστάσεις του Βαλβέρδε. Αυτό και τέλος! Ο Ερνέστο είναι ένας ιστορικός άνθρωπος για τον Ολυμπιακό και το γεγονός πως πρότεινε τον συγκεκριμένο προπονητή, προσωπικά με κάνει και νιώθω 100% ασφαλής.

Αλλά δεν είναι μόνο οι συστάσεις Βαλβέρδε. Ο τύπος έχει ΤΡΟΜΕΡΟ βιογραφικό: Αρκετά χρόνια στη Μασία, μια full σέζον στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου (ναι είναι η Championship) και play offs (!) με την άσημη Μπράιτον, προαγωγή με τη Γουότφορντ στην Premier (έφυγε νωρίς αλλά είχε και θέματα υγείας εκείνη την εποχή), ενδιάμεσα στις αγγλικές χρονιές ένα αγροτικό με τίτλο στο Ισραήλ, τις τελευταίες δύο σεζόν (2015-2017) πολύ ωραία μπάλα και δύο πρωταθλήματα στην Red Bull Σάλτσμπουργκ και φέτος (στο μεγάλο βήμα της καριέρας του) στην Σεντ Ετιέν-όπου βέβαια δεν έπιασε.

Πολύ σημαντικό το γεγονός πως θεωρείται γνήσιος εκφραστής του ισπανικού μοντέλου το οποίο ανεπιφύλακτα ταιριάζει στην ομάδα μας. Πίεση, κατοχή και έμφαση στην επίθεση... Επίσης είναι σε πολύ καλή ηλικία, 44 ετών, διψασμένος για επιτυχίες και... Champions League... Ο Όσκαρ Γκαρθία νομίζω έχει όλο το πακέτο.

Η κορυφαία κίνηση των τελευταίων ετών

Πάμε λίγο και στον θρυλικό Κέβιν Μιραλάς... Μια κίνηση ΒΟΜΒΑ. Ένας παίχτης που έπαιρνε 4,5 εκ ευρώ και κοστολογείτο με 10+ εκ, έπιασε λιμάνι! Δανεικός μεν αλλά ουσιαστικά η αγορά το καλοκαίρι είναι "κλεισμένη". Τολμώ να πω πως μιλάμε για την κορυφαία μεταγραφική κίνηση εδώ και πολλά χρόνια στην ομάδα.
Και όχι μόνο λόγω του κλικ που κάνει ο Μιραλάς στον κόσμο. Κορυφαία κίνηση είναι καθαρά αγωνιστικά! Ο Βέλγος επιθετικός είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ για τον φετινό Ολυμπιακό... Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Κέβιν αφενός ΗΘΕΛΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ (πολύ σημαντικό ότι έχει μεγάλη καψούρα με τον Θρύλο-ποτέ δεν το έκρυψε) κι αφετέρου έχει το τεράστιο κίνητρο του καλοκαιρινού Μουντιάλ στο οποίο θέλει να δώσει το παρόν! Οπότε καταλαβαίνετε πως δεν έχει επιστρέψει για αρπαχτή αλλά για να ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ...

Και κάτι τελευταίο για τον νέο ΑΠΟΛΥΤΟ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ. Είναι 30 ετών... Μόλις... Στην καλύτερή ποδοσφαιρική  ηλικία...

Εγγυητές στην νέα εποχή

Δεδομένα και κατηγορηματικά ο Ολυμπιακός αλλάζει. Η διοίκηση είναι αποφασισμένη να πάει την ομάδα ΜΠΡΟΣΤΑ μετά από 2-3 περίεργες σεζόν-με αντιστοίχως περίεργες επιλογές. Όσκαρ Γκαρθία και Κέβιν Μιραλάς είναι οι ΕΓΓΥΗΤΕΣ της νέας ερυθρόλευκης εποχής. Μια νέα εποχή βασισμένη στο ισπανικό μοντέλο και με έμφαση στο παραδοσιακά επιτυχημένο και ταιριαστό επιθετικό ερυθρόλευκο παιχνίδι!

Ο νέος Ολυμπιακός θα στηριχτεί στον υπάρχοντα κορμό (που δεν είναι κακός) και με 2-3 μεταγραφικές κινήσεις (που 100% θα γίνουν) θα αλλάξει προς το καλύτερο. Η άμυνα (η τετράδα Ομάρ-Κούτρης-Σισέ-Ένγκελς, μαζί με τον Προτό) έχει ήδη στρωθεί (σχετικά) από τον Λεμονή , στη δυάδα του κέντρου θα τραβήξουν το κουπί οι Οφόε-Ταχτσίδης-Ρομαό, μαζί με τον Ζιλέ (εκτός κι αν κινηθεί η ομάδα και για 8αρι-δύσκολο το βλέπω) ενώ μπροστά οι φορμαρισμένοι Φορτούνης-Μαρίν-Ανσαριφάρντ (με μπαλαντέρ τον Τζούρτζεβιτς που έχει πάρει μπρος) μαζί με τον παιχταρά Κέβιν αλλά και ακόμα έναν εξτρέμ που αναζητείται, θα μας προσφέρουν πολλά γκολ και φάσεις!

*Λίγος χρόνος θα χρειαστεί σίγουρα... Μέχρι να βγει το νέο project στο χορτάρι, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΝΙΚΕΣ... Συνεχίζουμε πιο αισιόδοξοι από ΠΟΤΕ!

**Χατζισαφί (τον πιστεύω πολύ), Μιραλάς, λογικά Ιγκόρ (αντί Φιγκέιρας που δεν κάθεται εύκολα πάγκο-ο Ομάρ έχει ανέβει ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ) και λογικά ακόμα ένας μεσοεπιθετικός... Το κέντρο άμυνας ας συνεχίσει έτσι και το καλοκαίρι βλέπουμε (κανονικά θέλει στόπερ αλλά Γενάρη δύσκολα βρίσκεις), ενώ 8άρι θα χρειαστεί εκτός κι αν ο Οφόε υπολογίζεται κανονικά. Με αυτόν καλά στο κέντρο (πχ σε δίδυμο με Ταχτσίδη) η ομάδα θα είναι εξαιρετική δημιουργικά... Χωρίς αυτόν όμως θες παίχτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου