Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Υπεράνθρωποι vol2 στην Πόλη...


Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Εφές απόψε στην Πόλη για την 14η αγωνιστική και πάλι λαβωμένος και πάλι μισός. Διαβάστε στο pre game του Red Philosopher:
Η υπεράνθρωπη προσπάθεια που θα χρειαστεί ξανά από παίχτες και προπονητή.
Η δύναμη της ρακέτας της Εφές που μπορεί να αντιμετωπιστεί ξανά ΜΟΝΟ με small balls.
Η δύναμη της ερυθρόλευκης περιφέρειας που μπορεί να ανατρέψει ξανά τις λογικές και τα προγνωστικά.
Η νέα αρχή της Εφές με τον αξιόλογο Αταμάν στον πάγκο.
Τα πάντα για το ματς, από τον Αντιδραστικό...


Δεύτερο ματς σε τρεις μέρες και ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί την πρώτη θέση απόψε στην Πόλη, με αντίπαλο την Εφές...

Πάλι μισός, με 8 "υπεράνθρωπους"

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί ξανά χωρίς Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ και τους μακροχρόνιους Τιλί-Αγραβάνη. Κοινώς η ρακέτα του θα ναι ξανά γυμνή με τους Παπαπέτρου-Μακλίν-Τόμσον να ναι ουσιαστικά ΜΟΝΟΙ τους απέναντι στα μεγάλα κορμιά της Εφές.
Μπόγρης και Γουίλτζερ επαναλαμβάνω έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ αμυντικά κενά και όσο παίζουν περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό... Προσωπικά δεν τους υπολογίζω σοβαρά στο rotation. Απλά όσο παίζουν να υπάρχει η λιγότερη ζημιά.
Στην δε περιφέρεια λόγω της αναγκαστικής μετακόμισης Ιωάννη και Χόλις στην ρακέτα, όλο το βάρος θα πέσει σε 5 παίχτες για 3 θέσεις (Σπανούλης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς).
Συμπέρασμα με οχτώ υπεράνθρωπους ξανά η ομάδα μας...

Αναγκαστικά small ball μήπως και...

Η Εφές διαθέτει δύο εκ των κορυφαίων σέντερ της διοργάνωσης βάση στατιστικών. Ντάνστον και Στίματς. Παράλληλα είναι και μεγάλα κορμιά (αναγκαστικά Μπόγρης...) ενώ συχνά παίζουν και μαζί σε ψηλά σχήματα. Παράλληλα και τα PF της δεν είναι αμελητέοι παίχτες, το αντίθετο μάλιστα (Μπράουν και Μότουμ).
Σε αυτό το κομμάτι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ακολουθήσει. Θα αναγκαστεί να τους χτυπήσει με κοντύτερους παίχτες σε καταστάσεις εκ των πραγμάτων  miss match. Παρόλα αυτά εδώ να τονίσω πως αντίστροφα miss match θα υπάρχουν και στην επίθεση του Ολυμπιακού! Ο Παπαπέτρου είναι σαφώς πιο γρήγορος πχ από τον Μότουμ ή ο Μακλίν από τον Στίματς.
Οπότε ο Ολυμπιακός πρέπει να χτυπήσει την Εφές με την κοντή επίθεση του.
Μεγάλο ρόλο επίσης θα παίξει η καλή περιφερειακή άμυνα-να καταφέρουν να περιορίσουν τις καλές πάσες με υψωμένα χέρια παντού.

Με όπλο τους κοντούς

Η Εφές στην περιφέρεια αντικειμενικά πονάει. Ξεχωρίζει ο ΜακΚόλουμ και ο Σιμόν ενώ οι υπόλοιποι είναι θεωρητικά  ρολίστες (πχ Λέντο, Άνταμς ενώ για να καταλάβετε παίζει 25+ ο Ντράγκιτς). Εκεί λοιπόν πρέπει ο Ολυμπιακός να την χτυπήσει ΑΝΕΛΕΗΤΑ. Δεν διαθέτει καλούς περιφερειακούς αμυντικούς και οι Σπανούλης-Στρέλνιεκς μπορούν να κάνουν πάρτι!
Την ίδια ώρα ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα αναλάβει τον Έρικ ΜακΚόλουμ (ο κύριος εκφραστής στα κεντρικά pick ή τις καταστάσεις isolation των Τούρκων) ενώ ο Ρόμπερτς θα αναλάβει να τρέξει την ομάδα απέναντι στην κακή άμυνα της Εφές (καμία σχέση με πέρυσι).
Όσον για τον Παπανικολάου τα σχόλια περιττεύουν. Πάλι θα ναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ... Και σουτ και transition και άμυνα ΠΑΝΤΟΥ.

Η περίεργη νέα Εφές
 
Ο Περάσοβιτς διέλυσε την περσινή πολύ καλή ομάδα που έφτασε κοντά στο f4 ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ. Κράτησε ΜΟΝΟ τους Μπράουν και Ντάνστον και έδιωξε 10 παίχτες...
Ε λοιπόν φέτος δεν έχει καμία σχέση και ουσιαστικά είναι τελευταία με ρεκόρ μόλις 3-10... Το κυριότερο είναι πως παίζει μέτριο μπάσκετ ενώ έχει μεγάλα κενά αμυντικά.
Ξεχωρίζει η αξιόπιστη ρακέτα της με Μπράουν-Ντάνστον-Μότουμ και τον παίχτη αποκάλυψη αναγεννημένο Στίματς. Στην περιέφερεια έχει επιθετικά όπλα τους έμπειρους ΜακΚόλουμ και Σιμόν,  ενώ επίσης παίζουν αρκετά ο Ντράγκιτς (ήρθε τελειωμένος από Αρμάνι) και οι Αμερικάνοι Ρίκι Λέντο και Τζος Άνταμς-δυο παίχτες με επιθετικό ταλέντο αλλά καθόλου σταθερότητα.
Κομβικό σημείο της σεζόν η απόλυση Περάσοβιτς και η πρόσληψη του κορυφαίου Τούρκου coach Αταμάν με πολύ καλή δουλειά στην Γαλατά. Ο Περάσοβιτς ήταν θιασώτης του run n gun, ο δε Αταμάν του σετ παιχνιδιού. Να δούμε θα καταφέρει να τιθασέψει την αμερικανικά στημένη Εφές...;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου