Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Με σχήμα small ball και όπου τον βγάλει...


Ο Ολυμπιακός κατεβαίνει (ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΑΤΣ γεμάτος απουσίες) στην στοιχειωμένη έδρα της Μπάμπεργκ με μοναδικό στόχο το 10-2. Διαβάστε στο pre game του Red Philosopher:
Το υποχρεωτικό σχήμα small ball που θα παίξει η ομάδα.
Ο Μπόγρης που καλείται επιτέλους να γίνει... Μπογρίνιο.
Η τραγική παράδοση απέναντι στην Μπρόουζ.
Η ήττα από την ΑΕΚ που θα δασκαλέψει Σφαιρό και παίχτες.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Έστω και αν για ακόμα ένα ματς θα παίξει με τεράστιες απουσίες (Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης) και με ανέτοιμους παίχτες (Πρίντεζης, Παπαπέτρου, ο -συνηθισμένος στα προβλήματα- Ολυμπιακός στην Γερμανία θα ψάξει την 10η νίκη (και 6η σερί) του στην διοργάνωση...

Υποχρεωτικά... small ball

Χωρίς τον Μιλουτίνοφ κι ενδεχομένως με τον Πρίντεζη σε μικρό rotation, ο Ολυμπιακός θα παίξει με υποχρεωτικά χαμηλά σχήματα. Ο Μακλίν (2.03) στο "5" και ένας Παπ στο "4" θα ναι ένα δίδυμο ψηλών που θα δούμε αρκετά στην Γερμανία από τον Σφαιρόπουλο. Βέβαια η Μπάμπεργκ ειδικά τώρα με τον Μούσλι έχει βάθος και ύψος στην ρακέτα της οπότε θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από όλους...
Το υποχρεωτικό αυτό small ball βέβαια θα κάνει τον Ολυμπιακό πιο ταχύ και πιεστικό στην άμυνα κι έτσι ίσως καταφέρει να κόψει το άκρως αποδοτικό και κλασικό γρήγορο passing game της ομάδας του Τρινκιέρι...

Επιτέλους... Μπογρίνιο!

Με την απουσία του Μιλουτίνοφ θα βγει μπροστά ο Τζαμέλ Μακλίν, ο οποίος θα αποτελέσει την βασική απειλή της ομάδας στην θέση "5". Δεδομένα όμως ο Γιώργος Μπόγρης θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής (ειδικά με τον πανύψηλο Μούσλι) και επιτέλους πρέπει να κάνει... step out (δική του έκφραση...) και να βοηθήσει.
Χωρίς άγχος, με πολύ προσοχή να μην δίνει τόσο εύκολα τα φάουλ, ο συμπαθέστατος Μπόγρης πρέπει να αποδείξει αγωνιστικά πως αξίζει να φοράει την φανέλα της ομάδας. Καλή άμυνα, καλά σκριν, pick n pop παιχνίδι, ριμπάουντ και πάσες στις αδύνατες πλευρές τα στοιχεία που τον έφεραν στον θρύλο κι ακόμα δεν έχουμε δει. Απόψε είναι η ιδανική ευκαιρία του...

Η ήττα από την ΑΕΚ θα τον δασκαλέψει...

Οι παίχτες είναι θνητοί. Άνθρωποι. Αφενός δεν μπορούν σε κάθε ματς να παίζουν τέλεια και αφετέρου συνολικά η ομάδα δεν γίνεται κάποιες στιγμές να μην επηρεάζεται από τις συνεχείς ελλέψεις/ανετοιμότητες. Η ήττα λοιπόν από την ΑΕΚ ήταν ένα καλό μάθημα/παράδειγμα για ΟΛΟΥΣ μας.
Γιατί το αναφέρω αυτό; Γιατί ο Ολυμπιακός χωρίς τους Μιλουτίνοφ-Αγραβάνη και με τους Παπαπέτρου, Σπανούλη, Μάντζαρη και Πρίντεζη ανέτοιμους, είναι το αουτσάιντερ του αγώνα. Αν το καταλάβουν αυτό οι παίχτες τότε θα διώξουν το παραμικρό άγχος και αυτό σίγουρα θα μας βγει σε καλό!
Επιπλέον, νομίζω πως ο Ολυμπιακός, με την ταμπέλα του αουτσάιντερ επαναλαμβάνω και μετά την ήττα σοκ από την ΑΕΚ, με το συγκεκριμένο ρόστερ θα έχει τύχη μόνο αν το πάει το ματς στην άμυνα νομίζω. Με τόσες απουσίες και με έλλειψη ρυθμού αρκετών παιχτών, να κοιτάξει να καλύψει πρώτα τα νώτα του και από κει και πέρα αν καταφέρει με την ποιότητα της περιφέρειας του να βρει καλό σκορ, τότε όλα γίνονται.

Καταραμένη έδρα...

Ο Ολυμπιακός έχει ΜΟΝΟ ήττες στην έδρα της Μπάμπεργκ. Στατιστικό σπάνιο για την διαφορά δυναμικότητας και ιστορίας των δυο ομάδων! Ειδικά οι δυο τελευταίες (πρόπερσι και πέρσι) κυρίως με τον τρόπο που ήρθαν (η πρώτη με το χιλιοειπωμένο τρίποντο σε νεκρό χρόνο του Στρέλνιεκς και η δεύτερη πέρυσι με ξεγυρισμένη 20άρα...), έχουν δημιουργήσει τη φήμη έδρας φοβήτρου για την ομάδα μας... Να δούμε, φέτος μήπως ήρθε η ώρα για το πρώτο διπλό με μισή... ομάδα;!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου