Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ο καθένας την ευθύνη του...



Η κατάσταση γύρω από τον οργανισμό που λέγεται "Ολυμπιακός" διαμορφώνεται με αυτά που λένε και κάνουν όλοι όσοι τον αποτελούν. Παίκτες, προπονητής, διοίκηση, δημοσιογράφοι και φυσικά ο κόσμος. Ο καθένας από την οπτική του γωνία και με γνώμονα πάντα το καλό της ομάδας.  Γράφει ο Stouk

Μετά τον τραυματισμό του Κιμ Τιλί, ο Ολυμπιακός επιβαλλόταν να αποκτήσει 4άρι. Ο προπονητής δήλωσε ότι "μόνο αν βρούμε κάτι πραγματικά καλό θα κινηθούμε".

Και ήρθε ο Ουίλτζερ. Το παιδί είναι τίμιο, αλλά δεν ξεχωρίζει. Δεν προσφέρει κάτι το παραπάνω, για να δικαιολογεί την τοποθέτηση του Σφαιρόπουλου.

Τώρα, μετά και τον τραυματισμό Αγραβάνη, από την ομάδα "βγαίνει" ότι δεν θα αποκτηθεί παίκτης και η ομάδα θα πορευτεί με Πρίντεζη, Ουίλτζερ και Παπαπέτρου.

Ταυτόχρονα, βγαίνει και η είδηση ότι ο Τιλί θα προλάβει ακόμα και τον τελικό Κυπέλλου. Καμία σχέση δλδ με την αρχική εκτίμηση για το πόσο θα λείψει.

Άλλο ένα "κάζο" του ιατρικού team, θετικό αυτή τη φορά, ή κάτι που ήξεραν άπαντες στην ομάδα, αλλά το κοινοποίησαν τώρα, για να ηρεμήσει ο κόσμος, που κατά πλειοψηφία πίστευε ότι πρέπει να αποκτηθεί καλός παίκτης για το 4;

Προσωπικά πιστεύω το 2ο. Γιατί δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι 1 ημέρα μετά το σοκ με Αγραβάνη μάθαμε ότι ο Γάλλος, αντί για Απρίλη, επιστρέφει 2 μήνες νωρίτερα!!!!

Άρα τόσο καιρό ζούσαμε στο σκοτάδι όσον αφορά το θέμα του Τιλί, όπως ζούσαμε στο σκοτάδι και με την αποθεραπεία του Σπανούλη. Που στην αρχή ξέραμε ότι θα λείψει λίγο και τελικά έλειψε 2 μήνες!

Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που γίνονται όλα αυτά; Γιατί τόση μυστικοπάθεια; Γιατί τόσο αποστειρωμένο περιβάλλον; Οκ, για θέματα που λέγονται και γίνονται μέσα στην ομάδα να το καταλάβω. Αλλά για τις αποθεραπείες; Δε μας αξίζει να ξέρουμε δλδ την αλήθεια σχετικά με το πότε επιστρέφει ο κάθε τραυματίας; Σε τι θα επηρεαστεί το κλίμα αν μαθαίναμε την αλήθεια;;;

Ο καθένας έχει την ευθύνη του

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ανυπόμονος. Σε πολλές περιπτώσεις πολλοί είναι και ασεβείς για πρόσωπα και πράγματα. Αναμφίβολα.

Ταυτόχρονα, βέβαια, κάποιοι από τους ανυπόμονους και τους ασεβείς, δεν πατάνε ποτέ τους στο ΣΕΦ, στηρίζουν την ομάδα μόνο στα εύκολα και στα δύσκολα είναι οι πρώτοι που ρίχνουν το λίθο...

Από την άλλη, ο προπονητής (και κατ' επέκταση και η ΚΑΕ), διακηρύττουν ότι θα αποκτηθεί παίκτης στο 4 μόνο αν βρεθεί καλή περίπτωση, έρχεται ο Ουίλτζερ (που καλή περίπτωση δεν τη λες), χάνει τη σεζόν ο Αγραβάνης και μαθαίνουμε ότι δεν αποκτηθεί παίκτης, ενώ ταυτόχρονα σκάει η είδηση ότι ο Τιλί επιστρέφει 2 μήνες νωρίτερα.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Ολυμπιακός, ο διψασμένος για τίτλους και επιτυχίες Ολυμπιακός, δεν αντέχει 2 συνεχόμενες σεζόν χωρίς τίτλο. Το κύπελλο είναι ωραίο αλατοπίπερο, αλλά από μόνο του δεν καλύπτει κανέναν.

Άρα ακόμα και τελικό Ευρωλίγκας να πάει πάλι, αν δεν την πάρει ή αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, δεν θα είναι θετικό το πρόσημο. Και στα δικά μου μάτια και πιστεύω και στα μάτια της πλειοψηφίας όσων ασχολούνται με την ομάδα.

Τι μπορεί να γίνει αν ο Ολυμπιακός δεν αποκτήσει 4αρι; Να επιστρέψει το Φλεβάρη ο Τιλί, μέχρι τότε ο Ουίλτζερ να βουλώσει επαρκώς την τρύπα, ο Πρίντεζης να έχει αντέξει το βάρος, ο Παπαπέτρου να δώσει και αυτός τις λύσεις του και όλα καλά.

Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο. Υπάρχουν όμως και άλλα. Να επιστρέψει μεν το Φελβάρη ο Τιλί, αλλά μέχρι τότε ο Πρίντεζης να έχει... παραδώσει πνεύμα, να έχουν χαθεί σημαντικές νίκες εξαιτίας του γεγονότος αυτού και η ομάδα να πάει πίσω.

Ή ο Τιλί να μην επιστρέψει Φλεβάρη αλλά αργότερα και ουσιαστικά η σεζόν, τουλάχιστον στην Ευρώπη, να βγει με Πρίντεζη, Ουίλτζερ και λίγο από Παπαπέτρου. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι ο Πρι θα αυξήσει το χρόνο του και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα βγάλει θέμα στη μέση του. Ή ότι στο τελείωμα της χρονιάς θα είναι σκασμένος.

Ο καθένας λοιπόν που ασχολείται με τον Ολυμπιακό, έχει την ευθύνη του. Οπαδός, προπονητής, παίκτες, διοίκηση. Για όσα λέει ή δε λέει. Για όσα κάνει ή δεν κάνει. Το αποτέλεσμα θα δείξει ποιος είχε ή δεν είχε δίκιο στις τοποθετήσεις του.

Ας ελπίσουμε όλα να καταλήξουν με μια μεγάλη κούπα στα χέρια του Σπανούλη....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου