Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ανέτοιμος, στατικός αλλά με Παρτιζάν θα ναι αλλιώς..


Τα συμπεράσματα από τα δυο τελευταία φιλικά του Ολυμπιακού είναι ανάμεικτα. Προφανώς η ομάδα θέλει δουλειά ακόμα (απολύτως λογικό!), με βασικό πρόβλημα της το "πορτογαλικό κατάλοιπο" της τελευταίας τριετίας-την στατικότητα στην επίθεση. Παρόλα αυτά στο Βελιγράδι θα ναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα! Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, λίγο πριν την επίσημη εναρξη της σεζόν!


0-0 με Λόκερεν και 1-1 με Αστέρα λοιπόν ο Ολυμπιακός. Ναι. Θέλει δουλειά ακόμα, αλλά αυτό νομίζω είναι απόλυτα φυσιολογικό για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη μέσα Ιουλίου. Παράλληλα ο Ολυμπιακός φέτος αλλάζει πολλά (και πολύ) μετά την περσινή "περίεργη" σεζόν του. Ακόμα λοιπόν πιο φυσικό, να είναι ανέτοιμος.

Στα ματς με Βέλγους και Αρκάδες, ο Ολυμπιακός έδειξε κάποια καλά στοιχεία και κάποια βέβαια αρνητικά. Πάμε παρακάτω να τα κουβεντιάσουμε λίγο:

  • Τα αρνητικά τα οποία πρέπει να βελτιώσει ενόψει ...champions league είναι κυρίως η έντονη (πορτογαλική...) στατικότητα του επιθετικά. Δεν υπάρχει  κίνηση βρε παιδί μου, καθόλου. Επιπλέον νομίζω πως η άμυνα είναι αργή-τον Σισέ προσωπικά τον θεωρώ πολύ βαρύ και προς θεού ΟΧΙ του ερυθρόλευκου επιπέδου (ειλικρινά πιστεύω ο Ρισβάνης είναι κλάσεις καλύτερος) και ακόμα (μέχρι να δέσει το βασικό δίδυμο Ρέτσου-Βούκοβιτς) δεν πρέπει να παίζει τόσο ψηλά. Κάποιο άλλπ "χτυπητό" αρνητικό ομαδικά, δεν νομίζω πως φάνηκε.
  • Στα θετικά είναι η έντονη  πίεση μπροστά (από εποχή Ερνέστο και Μίτσελ έχουμε να το δούμε αυτό), η ταχύτητα (σε κάποιες περιπτώσεις!) κυρίως από τα άκρα, η προσπάθεια για κάθετο παιχνίδι από τον άξονα και κυρίως η ΠΑΝΤΕΛΗΣ έλλειψη μακρινών μεταβιβάσεων (και πάλι μόνο ο Σισέ σαν άλλος Ντακόστα έκανε γιόμες).


Και δυο λόγια όσον αφορά τους παίχτες:

  • Πολύ κακή εντύπωση μου έχει  κάνει ο Σισέ. Στο γκολ του Αστέρα πηδάει... μισή εφημερίδα ενώ γενικά στα άλματα βάζει χέρια. Επίσης πολλές γιόμες. Κατά τα άλλα είναι αθλητικός και σε κλειστό χώρο δύσκολα τον περνάς. Προς θεού είναι για δανεικός. Ο Νικολάου κλάσεις καλύτερος.
  • Ο Βούκοβιτς φάνηκε μεν αργός αλλα πολύ σταθερός, με καλή τεχνική και πολύ καλό πόδι (πέρναγε ωραίες κάθετες πάσες). Σωστές τοποθετήσεις επίσης.
  • Στο Βελιγράδι νομίζω επιτακτικα θα παίξει πίσω ο σταθερότατος Ρομαό-από τον οποίο ξεκινάει η ενδεκάδα της ομάδας.
  • Πολύ καλή περίπτωση ο Κούτρης. Έστω  κι αν είναι άπειρος, ειδικά επιθετικά έχει καλά ανεβάσματα!
  • Ο Οφόε νομίζω κρύβεται κάπως αλλά αν βρει χώρο είναι πολύ καλός ενώ παράλληλα κόβει κιόλας. Παίχτης κλειδί νομίζω της νέας ομάδας.
  • Ο Πάρντο είναι αναγεννημένος και νομίζω πρέπει να παίξει βασικός στα δεξιά, ενώ θεωρώ πως ο Καρσελά μπορεί καλύτερα από αριστερά (εκεί έπαιζε στην Μπενφίκα) στην θέση του Μαρίν-που κάνει μόνο συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο.
  • Επιθετικά ο Ανσαριφάντ κάνει μπαμ πως είναι "αλλού" (ψυχολογικό πρόβλημα επειδή εμφανώς δεν υπολογίζεται) αλλα προσωπικά τον θεωρώ έναν καλό φορ ειδικά για παιχνίδια αντεπιθέσεων (θυμηθείτε τον με Οσμάνλισπορ έξω), ενώ ο Εμενίκε επίσης κάνει μπαμ πως ξέρει ΜΠΆΛΑ απλά είναι ανέτοιμος. Αν βρει ρυθμό ο Νιγηριανός θα "ξεκλειδώσει" μεγάλο από το επιθετικό πρόβλημα του Θρύλου μας...
  • Ο Μάρτινς είναι ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ενώ ο Σιόπης στα 15' που έπαιξε ξεσήκωσε το γήπεδο με το πάθος του!
  • Για το τελος άφησα τους "σίγουρους". Φορτούνης (χθες ήταν μέτριος), Καπίνος και Ομάρ στα δεξιά(ή Φιγκέιρας) είναι σταθερότατοι σε απόδοση και δεν ανησυχώ-όταν πρέπει θα ναι έτοιμοι.


Στο Βελιγράδι θα'ναι ΑΛΛΟΣ Θρύλος:

Στο Βελιγράδι σε μια τρομερή έδρα ο Ολυμπιακός θα μπει ψιλιασμένος και δυναμικός. Θα δώσει χώρο και θα χτυπήσει στην κόντρα (αυτή τη στιγμή αυτό το κάνει καλύτερα, μετά από δυο χρόνια δουλειάς με Σίλβα-Μπέντο). Θα παίξει λοιπόν πολύ δυνατά και σφιχτά. "Βλέπω" Σεμπά-Πάρντο βασικούς αντί των light Μαρίν-Καρσελά, τον Ρομαό πίσω οπωσδήποτε στο πλάι του Βούκοβιτς, με τον Σιόπη να παίζει δίπλα στον Οφόε ενώ μπροστά νομίζω τελικά θα παίξει ο Ανσαριφάντ. Λογικά η ενδεκάδα θα μπορούσε οπότε να είναι κάπως έτσι  (pic):



Πιστεύω πως το γεγονός πως θα παίξει ΕΚΤΟΣ έδρας-χωρίς να είναι υποχρεωμένος να επιτεθεί- θα του κάνει καλό, ενω το γεγονός πως η έδρα  αυτή θα κοχλάζει εναντίον του, θα τον κάνει συγκεντρωμένο από το 1'! Κάπως έτσι θα παλέψει για ένα καλό αποτέλεσμα στη Σερβία και ύστερα... το Καραϊσκάκης θα αναλάβει...!

Υγ: μου άρεσε πολύ η νέα εμφάνιση. Πολύ θετικές οι πρώτες εντυπώσεις! Παρ'όλα αυτά ίσως και με κόκκινο σορτς να είναι ακόμα καλύτερες.

Υγ2: ελπίζω να ήταν εξωαγωνιστικά τα κριτήρια που δεν έπαιξε χθες ο Ανδρούτσος... Από πολλούς του ρόστερ πολύ καλύτερος ο πιτσιρικάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου