Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΠΡΩΤΑ αυτοί...


Σε ένα καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών στο λιμάνι, ο Θρύλος στην προσπάθεια του για την κατάκτηση της Euroleague στο Βελιγράδι, θα πορευτεί ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΑ με τους Έλληνες ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ του και ύστερα με όλους τους υπόλοιπους νεοφερμένους ξένους τους. Αυτό καλό είναι να μην το ξεχνάμε. Οι Έλληνες είναι η ΒΑΣΗ της ομάδας και αυτοί θα οδηγήσουν την ομάδα. Ο Αντιδραστικός ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα όσον αφορά τον Ολυμπιακό της σεζόν 2017-18.


Σε ένα καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών στον μπασκετικό Ολυμπιακό, επειδή πολλοί τείνουν να "μπερδεύονται" με τον προγραμματισμό, ας ξεκαθαρίσουμε ένα βασικό πράγμα: ΠΡΩΤΑ οι Έλληνες θα ναι και φέτος. Ο Ελληνικός κορμός του Θρύλου θα οδηγήσει την ομάδα. Οι Έλληνες είναι οι αστέρες. Οι Έλληνες είναι που κάνουν τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει και να καταφέρνει κάθε χρονο -κόντρα στην λογική- να βρίσκεται στους τελικούς των final 4!

Ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης, ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου, ο Αγραβάνης, ακόμα και (θα με θυμηθείτε) ο Μπόγρης είναι αυτοί που θα πορευτούν. Αυτή η τόσο δεμένη και συμπαγής παρέα παιχτών, είναι που κάνει τη διαφορά. Σε μια Euroleague που τα ρόστερ αλλάζουν κάθε χρόνο και γίνονται άνω κάτω, στον Ολυμπιακό έχουν καταφέρει να διατηρούν για πολλά χρόνια τον γηγενή τους κορμό κι έτσι αφενός υπερτερούν σε θέμα συνοχής των αντιπάλων τους κι αφετέρου ξεχωρίζουν σε θέμα πάθους, ομοιογένειας και ψυχής καθώς δεν είναι απλά συμπαίχτες-αλλά κολλητοί! Το "Όλοι για έναν και ένας για όλους" είναι κυριολεκτικά το μοτίβο αυτής της ομάδας...

  • Στην οργάνωση (combo guards) λοιπόν θα ναι ΞΑΝΑ οι Μάντζαρης και Σπανούλης. Αυτοί θα βγουν μπροστά στα δύσκολα, ΟΠΩΣ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!
  • Η θέση του small forward είναι κτήμα των διόσκουρων "Παπ" της ομάδας. Οι defensive machines του Θρύλου, δυο all around players.
  • Στην δε ρακέτα, δεσπόζει ο μέγιστος Πρίντεζης-το καλύτερο pf της Ευρώπης, ενώ από πίσω του ο ανανεωμένος και SUPER βελτιωμένος Αγραβάνης (ενα παιδί που παίζει τρομερή άμυνα και παράλληλα  σουτάρει με 40% τρίποντο). Και σας το ξαναλέω. Θα δείτε έναν Μπόγρη, που θα τρίβετε τα μάτια σας... Νομίζω θα αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά...
  • Μαζί με αυτούς, ο μοναδικός ξένος που παρέμεινε από το περσινό ρόστερ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος θα είναι ο βασικός center του νέου Θρύλου. Ο αμυντικός και επιθετικός προγραμματισμός και τα βασικά plays θα χτιστούν γύρω από αυτόν φέτος...


Το δεύτερο πράγμα λοιπόν, που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως η επιλογή των ξένων γίνεται με κριτήριο την συμπλήρωση και κάλυψη των κενών των Ελλήνων παιχτών! Κανείς τους δεν έρχεται και δεν συμφωνεί να έρθει για βασικός. Δεν θέλει starters ο Ολυμπιακός αλλά back ups των Ελλήνων του. Δεν ψάχνει πχ τώρα ο Θρύλος βασικό play maker. Εκεί παίζει ο Μάντζαρης, τέλος! Ούτε πχ οι Στρέλνιεκς και Τίλι, επιλέχθηκαν για βασικοί!  Αλλαγές των αρχηγών θα είναι οι άνθρωποι! Τον ίδιο συνέβη και με τον Μακλίν, ο οποίος θα συμπληρώσει και θα καλύψει το κενό αθλητικότητας στο "5" που αφήνουν τα μεγάλα κι αργά κορμιά των Μιλουτίνοφ και Μπόγρη.

Άρα το συμπέρασμα είναι πως οι μέχρις στιγμής επιλογές που χει κάνει η ομάδα είναι τέλειες! Παίχτες συμπληρώματα έψαχνε και είναι πολυτέλεια οι Στρέλνιεκς-Τιλί-Μακλίν. Αυτό ας το χουμε στα υπόψιν μας και ενόψει των δυο περιφερειακών που αναμένονται. Ο pg θα ναι back up του Μάντζαρη και ο small forward θα ναι οι 7ος παίχτης της περιφέρειας... Μην περιμένετε λοιπόν Ράις κτλ. Ο Ράις κύριοι εκτός από 1.5 μύριο θέλει ρόλο βασικού που ο Ολυμπιακός ΔΕΝ του τάζει. Άρα η επιλογή θα ναι ένας παίχτης που να δεχτεί την ταμπέλα του 2ου guard. Ο Τζάκσον άλλωστε αυτήν κράταγε  τόσα χρόνια στη Μόσχα- για αυτό και ήταν η πρώτη επιλογή του τεχνικού stuff.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ το project βασίζεται στους Έλληνες. Από κει και πέρα επιλέχθηκαν (και αναζητούνται ακόμα) ξένοι "ρολίστες" ώστε να συμπληρώσουν ΚΑΛΑ τους Έλληνες starters. Για αυτό και δεν ψάχνει καν η διοίκηση για ξένους αστέρες-προς θεού δεν είναι θέμα χαμηλού budget. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν πετύχουν οι ξένοι τότε ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πολύ σνώτερος. Τα τελευταία χρόνια η έλλειψη καλών ξένων του στοίχιζε. Φέτος ελπίζουμε αυτό να αλλάξει, καθώς έχουν επιλεγεί πολύ καλοί ξένοι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου