Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πράσινη παράσταση κατωτερότητας, κόμπλεξ και βρωμιάς...


Ο Παναθηναϊκός κέρδισε "με τα κόπων και βασάνων" την μισή ομάδα του Ολυμπιακού, σε ένα βράδυ που βιώσαμε μια παράσταση κατωτερότητας, κόμπλεξ και βρωμιάς από όλον τον πράσινο οργανισμό... Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για το αδιάφορο "ντέρμπι" που πανηγυρίστηκε σαν ...τίτλος στο ΟΑΚΑ!


Η μπασκετική κριτική σε ένα τέτοιο παιχνίδι, είναι εύκολη και γρήγορη! Ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά κακός, με ίχνος επιθετικού σχεδίου (παίζοντας αποκλειστικά με ατομικές ενέργειες-isolation που λένε και οι μπασκετικοί- άντε και με τα βίας και μερικά pick n pop), αλλά με την κλασική -επί Πασκουάλ- επιθετικότητά του στην άμυνα (την οποία επέτρεψαν οι "Γκρι"), την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός με ένα rotation 7-8 παιχτών (εκ των οποίων οι 2 με ένεση!) και αφού έχασε τον αρχηγό του νωρίς έπαιξε όσο... άντεξε (περίπου 30 λεπτά), έχοντας βέβαια και το νου του στα πραγματικά κρίσιμα ματς που ακολουθούν για την euroleague. Κάπως έτσι ένα κλειστό "πόντο-πόντο"ματς, έφτασε στο τέλος σε μια διψήφια διαφορά (και προς θεού όχι σε διαφορές +25 πόντων που ορέγονταν οι πράσινοι οπαδοί γνωρίζοντας τις απουσίες του Ολυμπιακού), αφότου οι φορτωμένοι με φάουλ Ερυθρόλευκοι δέχτηκαν κάποια απανωτά κρεμασμένα τρίποντα, από τον Κέισι Ρίβερς και την παρέα του(Τζέιμς-Σίνγκλετον) ! Αυτή είναι η κριτική του αδιάφορου αυτού ντέρμπι. Δεν νομίζω να χωρά άλλη!

Στο blog μου θα ασχοληθώ με κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση... Στο ΟΑΚΑ βιώσαμε μια παράσταση αγωνιστικής κατωτερότητας των πρασίνων, σε συνδυασμό με απίστευτο κόμπλεξ (ρε πως αλλάζουν οι καιροί;!) από παίχτες και οπαδούς, την ίδια ώρα που όλα αυτά συνδυάστηκαν με την καθιερωμένη γκρι βρωμιά! Ας γίνω όμως λίγο πιο αναλυτικός:

*Γκρι Βρωμιά: το ξέραμε από την κωμική κλήρωση τι θα γίνει! Το τρίο των διαιτητών πάλεψε υπέρ των πρασίνων σε όλο το ματς! Καταρχήν επέλεξαν να επιτρέψουν τις επαφές σε όλο το ματς... Δεκτό! Αλλά πως έγινε οι τρεις "αμυντικοί" που ξεχώριζαν στην αρχή για τον Ολυμπιακό (Παπανικολάου-Μάντζαρης αλλά και Μιλουτίνοφ) να ναι φορτωμένοι με τρία φάουλ από την έναρξη του 2ου ημιχρόνου; Ο Ολυμπιακός έφαγε κυριολεκτικά πολύ ξύλο και εν τέλει βάρεσε καμιά δεκαριά βολές... Ειδικά οι Μάντζαρης, Πρίντεζης και Παπανικολάου τις "άρπαξαν για τα καλά". Γενικά έγιναν πολλές φάσεις (πχ το επιθετικό του Γκριν στον Παππά, την μπάλα να χτυπά στο πόδι του Σίνγκλετον αλλά η κατοχή να πηγαίνει στον ΠΑΟ-ενδεικτικά αναφέρω αυτές έγιναν άλλωστε πολλές) "αμφισβητούμενες" ΟΛΕΣ όλως τυχαίων υπέρ των πρασίνων... Κλασική διαιτησία ΟΑΚΑ δηλαδή...

*Αγωνιστική κατωτερότητα: όταν ο Ολυμπιακός κατεβαίνει χωρίς Σπανούλη, Λοτζέσκι, Γιανγκ, με τους Πρίντεζη-Μάντζαρη απροπόνητους να παίζουν αναγκαστικά με ένεση κι ακόμα και με τον "11ο της δωδεκάδας" Αθηναίου ανέτοιμο λόγω ίωσης, κοινώς με 6 παίχτες "κανονικούς" και ο υπερκομπλέ Παναθηναϊκός που δήθεν κατεβαίνει με το μαχαίρι στα δόντια και 20.000 κόσμο στις κερκίδες, τον κερδίζει με ξέσπασμα στο δ΄δεκάλεπτο, σκοράροντας μόλις 72 πόντους (!) όλους και όλους-οι περισσότεροι μάλιστα με κρεμασμένα τρίποντα, τότε αυτό μάγκες δείχνει πως υπάρχει θέμα! Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας -ακόμα και φέτος που οι πράσινοι έχουν πολύ μεγαλύτερο budget- μεταξύ των δύο ομάδων! Ο Παναθηναϊκός είναι κατώτερος. Πολύ κατώτερος. Και οκ, αυτό το ξέραμε από τα φετινά ματς, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε με +25 καθαρίζοντας εύκολα και απλά την πρωτιά στην basket league και επίσης έκανε το 2/2 με ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ για την Euroleague! Το ξέραμε αλλά απόψε το μάθαμε ακόμα πιο πολύ...

*Αυτό που δεν ξέραμε είναι πως πλέον, στον πράσινο μπασκετικό οργανισμό έχει δημιουργηθεί και μεγάλο κόμπλεξ! Ανακουφισμένοι οι οπαδοί του ΠΑΟ ΤΟΛΜΗΣΑΝ να αναφωνήσουν "βάλτε μέσα τον Σπανούλη" στα τελευταία λεπτά... Πόσο τον φοβούνται αυτόν τον παίχτη. Πόσα χουνέρια τους έχει κάνει... Παράλληλα οι παίχτες του ΠΑΟ έδειξαν το κόμπλεξ τους, παίζοντας άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα και κάνοντας επίθεση στα 3'' με το ματς σε διψήφια διαφορά (!!!)-με πρωτοστάτη τον γραφικούλη ρολίστα Παππά. Τέτοια έλλειψη σεβασμού δείχνει άχτι και κυρίως φόβο... 

Κλείνοντας να ευχηθώ να μην έχει κάτι σοβαρό ο Σπανούλης... Τον χρειάζεται όσο κανέναν άλλο, η ομάδα στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια για την euroleague... Όχι τίποτα άλλο, αλλά οι "αντικαταστάτες" του Γκριν και Γουότερς απόψε έκαναν ένα απαίσιο παιχνίδι (νομίζω πως ήταν οι σχεδόν αποκλειστικοί φταίχτες της ήττας)... Τουλάχιστον ελπίζω να τους ταρακουνήσει η κάκιστη εμφάνιση τους και να βελτιωθούν στην συνέχεια!

Υγ: το τροπάρι αυτό με τον Ρίβερς πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. 75 πόντους σε τρία ματς!; Η ευθύνη βαραίνει το τεχνικό επιτελείο που είναι υποχρεωμένο να βρει τρόπο να τον σταματήσει!

5 σχόλια:

  1. "Αντι" για τον Rivers τα εγραψα και στο αρθρο του Spanios πιο κατω.Συμφωνουμε απολυτα. Γελανε και τα κουνελια με τα χαλια τους. Τους κανει πλακα ο κομμενος απ την Bayern! Οι "γκρι" ια ειναι παντα οι ιδιοι οσο υπαρχει η μουμια ο Βασιλάκοπουλος και κανει πλατες στον αλητη!Ο Green εχει αποδηχθει πολυ λιγος για να αντεξει την φανελά και πιεση του Ολυμπιακου.Δεν ξερω αν μεινει στην Ευρωπη και δουλεψει, αποκτησει εμπειριες κλπ τι παικτης θα ειναι μετα απο 2-3 χρονια αλλα στην παρουσα δεν μπορει να κανει πολλα και κυριως "αρσενικα" πραγματα, για να βοηθησει σοβαρα την ομαδα και να ξαλαφρώσει τον Μπιλ στο σκορ.
    Θηριο ο Nikola,πολλα μπραβο στον "Πριντ" που παλεψε, θελουμε πιο σταθερα καλο Παπαπέτρου και για Παπανικολαο εχω να πω πως μετα την αποσυρση του Σπανουλη θα ειναι ο νεος ηγετης της ομαδας!Ψυχαρα και παικταρα! Απαντησεις μεσα στο γηπεδο και ξεφτιλησμα οπου τους πετυχαινουμε απο δω και στο εξης. ΣΚΟΥΠΑ τον Μαιο και μακατι να τους τυχουμε και στους "8"!
    NoName

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραθέτω άρθρο του eurohoops που λέει πράγματα που τα έχω επισημάνει από πρόπερυσι. Συγκεκριμένα, εμείς με την πρωτιά έχουμε 58% πιθανότητες ενώ ο ΠΑΟ 100%!!! Και αν βγάλεις από την στατιστική την περίοδο Ιωαννίδη που κι εμείς κάναμε τις...μαιμουδιές μας, τότε βράστα!


    "Μέσα σ’ αυτές τις 18, ο Παναθηναϊκός είναι απόλυτος, με 100%, αφού έχει καταφέρει και τις 10 φορές να εξαργυρώσει σε τίτλο την πρώτη θέση: 1998, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010 και 2014.
    Τις 6 φορές που ο τίτλος δεν κατέληξε στην ομάδα με την καλύτερη επίδοση, μετρά 4 κατακτήσεις σε βάρος της (1999, 2009, 2011 και 2013, όλες επί του Ολυμπιακού και σ’ όλες ερχόμενος απ’ τη δεύτερη θέση), ενώ μία φορά είχε και τη βοήθεια του ΠΑΟΚ (2000), ο οποίος είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό (0-2) στα ημιτελικά.
    Ο Ολυμπιακός μετρά 12 πρωτιές σε κανονική περίοδο, αλλά μόνο 7 εξαργυρώσεις (1994, 1995, 1996, 1997, 2012, 2015 και 2016), ήτοι 58,3%. Για το υπόλοιπο 41,7% την ευθύνη φέρουν ο Παναθηναϊκός (1999, 2009, 2011 και 2013) κι ο ΠΑΟΚ (2000), αλλά αφού πρώτα τους είχε δείξει τον τρόπο, κάνοντας την εξαίρεση πολύ πριν υπάρξει… κανόνας.
    Ήταν στο πρώτο επαγγελματικό Πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ (1992-93), όταν είχε έρθει απ’ την τέταρτη θέση ν’ αποκλείσει τον πρώτο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά (1-3) κι εν συνεχεία να κατακτήσει τον τίτλο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sorry, αυτό το κατεβατό παραπάνω είναι δικό μου. Ξέχασα να υπογράψω...
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλεον δεν παίζουν ρολο αυτά φιλε παρατηρητη. Η εδρα πια στο συγχρονο μπασκετ δεν μετρα οπως παλια. Κ αυτο συμβαίνει με τα συνεχη σπασιματα εδρων και στα αιωνια ματς! Μονο η διαιτησια παιζει ρολο στις εδρες... Και ειδικα στο οακα... Αντιδραστικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αιχμή μου δεν είναι για την έδρα , φίλε αντιδραστικέ. Είναι για την απόλυτη διαιτητική προστασία της οποίας απολαμβάνει ο ΠΑΟ. Προστασία που φτάνει να ανατρέπει ακόμα και την κοινή λογική που λέει ότι όποιος είναι πρώτος στη σεζόν έχει τον πρώτο λόγο και στα πλέυ οφ. Το ότι ο ΟΛυμπιακός είναι η μόνη ομάδα στον πλανήτη με μισές κατακτήσεις από τις πρωτιές του είναι αλλοίωση της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
    Πέρυσι είχα αναδείξει και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει τον ίδιο αριθμό τελικών ευρωλίγκας με τον ΠΑΟ. Κανείς δεν το ήξερε. Ούτε οι δικοί μας!
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή