Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Όταν σε βρουν μπόσικο, σε ρημάζουν...




Ο Paratiritis οργισμένος για το σύστημα στην Ελλάδα που περιμένει τον μπασκετικό Ολυμπιακό να μην είναι σε καλή ημέρα για να τον διαλύσει...



Όλοι, φαντάζομαι, θυμάστε την διατησία στο πρόσφατο παιχνίδι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ για την Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός πήρε το 50-50 συν κάτι ψιλά λόγω έδρας, όπως δηλαδή συμβαίνει παντού και πάντα σε όλο τον πλανήτη, σε όλα τα σπορ. Μόνο ο Σπανούλης, με τον τρόπο που διεσδύει κατάφερε να πάρει καμιά δεκαριά φάουλ υπέρ. 

Και ερχόμαστε στο χθεσινό «εγχώριο» ντέρμπι. Οι ίδιες ομάδες, οι ίδιοι παίκτες, αλλά ίσχυσαν άλλοι κανονισμοί. Οι κανονισμοί του «εξάστερου» μπάσκετ.
Αγκωνιές, επικίνδυνα μαρκαρίσματα και σπρωξιές επιτρέπονται αν φοράς πράσινα. Όταν πατάς γραμμή για να σώσεις τη μπάλα σφυρίζεται μόνο όταν δει ο διαιτητής ότι πάει σε κόκκινο παίκτη που ετοιμάζεται να κάνει αιφνιδιασμό (περίπτωση Καλάθη). Όταν σε σπρώχνει ο αντίπαλος εκτός γραμμής σφυρίζεται, φυσικά,  το…πάτημα  γραμμής (περίπτωση Παπαπέτρου). Όταν κλέβεις καθαρά τη μπάλα σφυρίζεται φάουλ (περίπτωση Μάτζαρη), και όταν φας δύο συνεχόμενες αγκωνιές, μία στο ριμπαόυντ και μία στο σουτ του αντιπάλου παίρνεις φάουλ (περίπτωση Μπίρτς). Αναφέρω μόνο μερικές φάσεις που έγιναν στα καθοριστικά τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Λύπάμαι που δεν μπορώ να πω με την καρδιά μου "μπράβο" στον χθεσινό νικητή, γιατί -πιστέψτε με - θα το ήθελα.  Είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ σημαντικούς παίκτες. Όσο όμως υπάρχει αυτή η δυσωδία στο ελληνικό μπάσκετ θα θυμώνω. Το σύστημα αφήνει τον Ολυμπιακό να κερδίζει ΜΟΝΟ όταν είναι εμφανώς ανώτερος και δεν γίνεται να χάσει με τίποτα. Φυσικά χθες δεν ήταν έτσι. Αλλά ας μην επαναπαυόμαστε. Είμαστε παρείσακτοι για το ελληνικό κατεστημένο. Μας περιμένουν στην πρώτη μέτρια εμφάνιση να μας δώσουν άλλα δυό σκαμπίλια για να μην μπορέσουμε να σηκωθούμε.


Η στατιστική είναι αλάνθαστη. Εμείς παίρνουμε πάντα  τα παιχνίδια ΜΕ ΑΥΡΙΟ και ο ΠΑΟ πάντα (εκτός και αν δεν βλέπεται) τα παιχνίδια ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ!

Paratiris 

7 σχόλια:

  1. Paratiritis, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Όσο και αν με προβληματίζουν αγωνιστικά δεδομένα, όπως λ.χ. ότι ο Ρίβερς μάς έχει σκοράρει 64 πόντους σε τρία ματς, είναι αδύνατο να μην σταθούμε σε ΣΤΗΜΕΝΑ σφυρίγματα όπως αυτά του Καρακατσούνη και του Μάνου χθες. Αυτή η ομάδα στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένη όταν παίζει με τον Παναθηναϊκό να είναι ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΗ -ή, αν θες, ο Παναθηναϊκός να είναι πολύ κατώτερος -προκειμένου να μην σφαγιαστεί από τους γκρίζους.
    Οι φάσεις χτες ήταν αμέτρητες: η ασυλία στον Σίνγκλετον, η γραμμή που έδωσε ο Καρακατσούνης (ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΕΦ ΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ;) στον Σπανούλη στο ξεκίνημα της 3η2 (μπροστά του και μπροστά μου), το σούπερ κλέψιμο του Μάντζαρτη στον Ρίβερς που το έδωσε φάουλ, οι φάσεις που αναφέρεις, οι τρεις βολές που δεν έδωσε ο Μάνος (μπροστά του και μπροστά μου) στον Σπανούλη σε φάουλ του Καλάθη (το κλατς ακούστηκε απέναντι, ενώ και ο αρχηγός έπεσε κάτω) και άλλα πολλά.

    Δυστυχώς, το σύστημα παραμένει έδω και είναι έτοιμο να σε κατασπαράξει όταν δώσει δικαιώματα. Δεν είδαμε άλλωστε τί θα γινόταν σε 5ο τελικό, αν δεν είχαμε πέρσι το εκπληκτικό buzzer beater του Kill Bill στο ΟΑΚΑ.

    Σε κάθε περίπτωση, πρέπει η ομάδα να μείνει συγκεντρωμένημ, να ανασυνταχθεί, να μάθει να μην εκνευρίζεται σε τέτοιες καταστάσεις (χθες Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπ αλλά και Τόμιτς ήταν θολωμένοι σε όλο το ματς) και να τα δώσει όλα για το κομβικό ματς με την Basconia την Παρασκευή. Νίκη κόντρα στους Βάσκους μάς φέρνει κοντά στο πλεονέκτημα...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς, φίλε court. Δύο χρονιές πανηγυρίσαμε. Τη μία που είμασταν κλάσεις ανώτεροι και καθαρίσαμε άνετα και την περυσινή όπου κυριολεκτικά παγώσαμε τα κοράκια με τα απίθανα συνεχόμενα buzzer beaters. Αλλά το σύστημα ήταν εκεί, απέναντι, έτοιμο να μας τσακίσει. Το νιώθεις στο πετσί σου αν είσαι σχετικός με το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι το κατ' εξοχήν άθλημα ρυθμού και ψυχολογίας, και δύο ανάποδα σφυρίγματα μπορούν να κάνουν θαύματα. Και είναι και εύκολο, γιατί σχεδόν όλες οι φάσεις στο μπάσκετ και είναι και δεν είναι φαόυλ, οπότε είσαι ΟΚ σαν διαιτητής να σφυρίξεις ότι θέλεις. Με 'μας χθές έβλεπές ότι δεν θέλανε να μας δώσουν ούτε στραγάλι.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Paratiritis,εισαι ολόσωστος και πολυ αναλυτικος σε οτι εγινε και παρ'όλου πουωθα συμφωνήσω μαζί σου, απο την άλλη δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε όταν η ίδια η ομαδα δεν παίρνει θεση (διοικηση,προπονητηες,παικτες)!Μετα απο την ληξη του ματς, στην συνεντευξη τυπου μιλησε ο Βαγγελης Μάτζαρης και ο Γιαννης Σφαιροπουλος! Ε, αφου κανενας Πο αυτους δεν έθεσε ως θεμα όλα αυτα τα σωστα που εγραψες εσυ αλλα και ο Court,τι το θες;; Ειδες εσυ κανενα Αγγελοπουλο να τα κάνει "όπα", να διαμαρτυρηθει,να παρει θεση; Πες το μου αν κανω λαθος ή μου διέφυγε τιποτα!Αν ομως ειναι ετσι οπως τα λεω και ο επισημος Ολυμπιακος το παιζει "πολητισμενος", όταν έχει να κανει με μπατάκια και "υποπτα" σφυριγματα, τοτε εμεις περισευουμε! Θα ειμαστε,οπως ειπες, συνεχεια οι παροισακτοι της υποθεσης,χωρις καμια σοβαρη αντιδραση!
    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου φίλε Banis.
    Έχεις δίκιο σε αυτά που λες, αλλά ο Ολυμπιακός επισήμως έχει υιοθετήσει μία στάση που φαίνεται να κρατά ήρεμη την ομάδα. Και πέρσι έπεφτε ξύλο-ειδικά στο ΟΑΚΑ- όμως κατάφερε η ομάδα να μείνει προσηλωμένη και να πάρει την κούπα, ανεξάρτητα από το ότι λ.χ. ο Βασίλης δεν πήγαινε στις βολές.
    Όσοι ζήσαμε χθες το ματς από μέσα, είδαμε ότι οι παίκτες ήταν από την αρχή εκνευρισμένοι με τα σφυρίγματα των διαιτητών. Κι αυτό ήταν κακός οιωνός...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Banis,
    Εμείς εδώ λέμε ότι βλέπουμε και αναλύουμε όσο βαστάνε οι διανοητικές μας δυνάμεις. Η διοίκηση είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Προσωπικά μου αρέσει να είμαι αιρετικός και απεχθάνομαι το να ακολουθώ τους πάνω στην πολιτική τους. Αν με βάλουνε στο payroll και με ελέγχουνε θα λέω ότι μου λένε να λεω. Μέχρι τότε...
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτα παθαινεις αν δινεις δικαιωματα και επιτρεπεις στον... πεθαμενο να κλασει!Μετα η μποχα και η δυσοσμοια του θα κατανταει ενοχλητικη! Αυτο το συνονθυλευμα μετριων παικτων(επιπεδου Unics και Efes) θα πρεπει ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ να το διαλύεις!Γιατι ειναι χτισμενο στην μποχα και την σαπιλα και καιροφυλακτει να βγαλει γλωσσα!Πολητισμενα πραγματα στους πολητισμενους!Στον κωλοπαιδισμο και την ψευτομαγκια του Τρακη και των orcs του μονο ξεφτιλισμα! Αλλα εμεις βλεπετε δεν το υπολογιζουμε (οπως ειπαν καποιοι παικτες,ο θεσμος αυτος πρεπει να καταργηθει...) το Κυπελλακι!Ρε και ταβλι να παιζεις, αυτους τους Ουνους πρεπει να τους λιωνεις οσο πιο ταπεινωτικα μπορεις!
    Περα τωρα απο την διαιτησια, δεν πρεπει να περασει αυτη η ηττα στο ντουκο! Δεν μπορει να σου βαζει 21,3 ποντους ο Rivers o ρολιστας που εχει 7,6 μ.ο. ποντων στην καριερα του στην euroleague και να θυμίζει LeBron! Να σου καρφωνει στην μάπα συνεχόμενα μια κακη απομίμηση του Petway και να σε γλεντάει καποιο ταλεντάκι, εν' ονόματι James, που την έχει δει...Westbrook των φτωχων. ΠΟΤΕ!!
    Αλλα θα πρεπει να αναγνωρισουμε σ' αυτους τους τρεις (ειδικα Rivers & James) πως δεν χαμπαριαζουν απο εδρες και πιεση,σε αντιθεση με τον extra soft δικο μας Matt που βαζει 10 και τρωει 15! Εκει εχουμε θεμα.. Να θυμισω πως ο τρομερος Jacksοn ειχε εκδιωχθει απο τον coach Γιαννακη για τετοιον λογο. Επισης πως πρεπει η ομαδα να γινει πιο δημιουργικη οταν ο Μπιλ ειναι χαλια! Ειμαστε η χειροτερη ομαδα στις ασσιστ στην Euroleague με το 45% των ασσιστ να προερχοντε απο τον Σπανουλη! Πουθενα ο Birch χθες, καθως ο αρχηγος ειχε μόλις 1 ασσιστ! Δεν λεω πως πρεπει να φυγει ο Lojeski,απλα καπως πρεπει να αντιμετωπιστει αυτο. Να κρυψει το τεχνικο τιμ αυτες τις ατέλειές του!
    Αυτος ο ΠΑΟ δεν μπορει και δεν ειναι να κερδιζει τον φετινο Ολυμπιακο, ακόμα και με ολες τις απώλειές του.
    ΥΓ: με Hackett καλα αυτοι οι δυο NBDLηδές θα τελειωνανε μαζί με 10-15 ποντους και το κυριοτερο δεν θα κανανε τους καμποσους μεσα στο σπιτι μας (χθες στον τσαμπουκα, ολοι οι πρασινοι ορμηξαν στον "Παπ" ενω οι δικοι τηρούσαν το...savoir vivre!Ρε ντερμπυ ειναι ρεεεε, ας αναψει λιγο το αιμα σας!

    ΝoName

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδια σωστες οι τοποθετησεις σας συμφωνω με ολους και ειδικα με τον "noname"! Εχθες εκανε μπαμ πως η διαιτησία είχε "ρόλο" να διατελέσει! Δν θα σταθω στα κραυγαλεα λαθη (πχ φάουλ Μαντζαρη και φαουλ Καλαθη σε Σπανουλη στην γωνια-φαση οπου ο αρχηγος εξαγριωθηκε) αλλα στην λογικη που (δεν) σφυριζαν τις επαφες. Ματωναν οι παιχτες να βγουν απο το καθε σκριν, πολυ ξυλο... Τι να πω! Παμε τωρα στον τελικο με την Μπασκόνια! Ολα τα αλλα οταν ερθει η ωρα... Αντιδραστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή