Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Πιο σοφός μετά την ήττα...



Ο Ολυμπιακός μετά από ένα σερί 6-0 επί του Παναθηναϊκού, ηττήθηκε χθες για το Κύπελλο Ελλάδος. Ο Αντιδραστικός εξηγεί γιατί αυτή η ήττα έχει... περισσότερα "κέρδη " για την ομάδα, παρά "ζημίες".


Πριν προλάβετε να με "κατηγορήσετε" θα πω καταρχήν πως ένα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ΠΑΝΤΑ θα είναι μεγάλο και σημαντικό ματς. Δεν έχω λοιπόν καμία διάθεση να μειώσω τη νίκη των Πρασίνων, οι οποίοι -υπό την τέλεια καθοδήγηση του Πασκουάλ και με μπροστάρη βέβαια ΞΑΝΑ τον Ρίβερς- έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Πάμε όμως παρακάτω... Η ήττα δεν πόνεσε τόσο πολύ τον Ολυμπιακό. Τολμώ να πω πως είχε περισσότερα κέρδη παρά ζημίες για τους ερυθρολεύκους. Ο Ολυμπιακός σίγουρα βγήκε πιο σοφός από αυτό το ματς. Ας γίνω λίγο πιο σαφής. Τα "κέρδη" της συγκεκριμένης ήττας είναι τα εξής:

-Καταρχήν με νίκη +25 για την basket league (που ισοδυναμεί με προβάδισμα για το πλεονέκτημα) και με 2/2 για την Euroleague, ο Ολυμπιακός αν έπρεπε να "διαλέξει" μια αιώνια ήττα, αυτή θα ταν ΣΙΓΟΥΡΑ για τον ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ θεσμό του Κυπέλλου! Δεν υποτιμώ -το ξανατονίζω- την νίκη του Παναθηναϊκού, αλλά προς θεού ο θεσμός του Κυπέλλου στην Ελλάδα πολύ απλα δεν υπάρχει!

-Παράλληλα με τόσα ντέρμπι τις προηγούμενες αγωνιστικές ήταν λογικό η ομάδα να ναι άδεια πνευματικά. Προέρχεται από μια περίοδο με πολλά προβλήματα τραυματισμών αλλά και με τεράστιες απανωτές νίκες, κάποια στιγμή -με μαθηματική ακρίβεια- θα ερχόταν και μια κακή εμφάνιση! Καλύτερα λοιπόν που ήρθε για το Κύπελλο! Τώρα είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα μπει με το "μαχαιρι στα δόντια" στον αγώνα τελικό με τους Βάσκους, στον οποίο αν νικήσει κάνει σημαντικό βήμα πλεονεκτήματος έδρας!

-Επιπλέον κάποια στιγμή η ομάδα θα έχανε και από τον Παναθηναϊκό. Ας μην γελιόμαστε δεν είναι η διαφορά δυναμικότητας τέτοια που να δικαιολογεί ένα σερί 6-0. Οι Πράσινοι είναι πολύ ανεβασμένοι φέτος, ο Πασκουάλ φτιάχνει μια πολύ "σκεπτόμενη" και σκληρή αμυντικά ομάδα, ενώ επιθετικά βασίζεται στο ένστικτο των παιχτών της! Σε καμιά περίπτωση λοιπόν δεν είναι εύκολος αντίπαλος ειδικά φέτος ο Παναθηναϊκός-παρά τις μαζεμένες ήττες του στα φετινα ντέρμπι! Καλοδεχούμενη λοιπόν μια ήττα, ώστε να "δουλέψει" ακόμα πιο πολύ αυτά τα ματς ο Θρύλος και να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός στα προσεχή αρκετά αιώνια ντέρμπι που θα ακολουθήσουν!

Η ζημιά δεν είναι σίγουρα η απώλεια του Κυπέλλου. Ποιος ασχολείται άλλωστε με το Κύπελλο "των κεκλεισμένων των θυρών" στο μπάσκετ? Η ζημία είναι καθαρά στο θέμα του γοήτρου (πάντα ένα ντέρμπι αιωνίων θα ναι σημαντικό) κι επίσης στην ψυχολογία του Παναθηναϊκού που σίγουρα θα ναι ανεβασμένη στα προσεχή ματς (με 4/4 ήττες θα δημιουργείτο κλίμα απίστευτης ηττοπάθειας, ενώ τώρα με διπλό  στο ΣΕΦ το ακριβώς αντίθετο). Οπότε γόητρο και πράσινη ψυχολογία,  μόνο αυτά!

Πλέον ακολουθεί το ΤΕΡΑΣΤΙΟ παιχνίδι με την Μπασκόνια. Ο Θρύλος όμως έχει τον τρόπο να τα παίρνει τα μεγάλα ματς. Με πάθος, ενέργεια, δύναμη, θέληση και τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας, το ερυθρόλευκο ταξίδι συνεχίζεται...

Υγ: μέγα πρόβλημα ο Ρίβερς. Και με τα τρίποντα και με τα miss match στα combo του Θρύλου... Πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να βρεθεί λύση... Α ρε Ντάνι...

Υγ2: Οι αρχηγοί είναι εμφανώς ανέτοιμοι μετά τους τραυματισμούς τους. Αλλά αυτοί θα επιστρέψουν όπως κάνουν πάντα... Προβληματισμό πρέπει να προκαλέσει το ντεφορμάρισμα των Λοτζέσκι και Μπιρντς, που κρατά εδώ και σχεδόν ένα μήνα! Είναι αγωνιστικό το πρόβλημα, ψυχολογικό (Λοτζέσκι;) ή θέμα κόπωσης (Μπιρντς;). Ότι και να ναι πρέπει να λυθεί...

Υγ3: αμυντικά το πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα ελλείψει Χάκετ, λύνεται μόνο με τον Παπανικολάου. Ο Γκριν αποτελεί μαύρη τρύπα αμυντικά, ενώ ο Γουότερς είναι πιο πολύ δημιουργός παρά αμυντικός ή σκόρερ... 

Υγ4: παράλληλα απορώ έστω σε αμυντικά σχήματα, γιατί δεν κατεβαίνει στο "3" ο Παπαπέτρου... Άλλωστε στο "4" υπάρχει και ο τελείως ξεχασμένος πια Αγραβάνης...

6 σχόλια:

  1. Απαντηση στο ΥΓ1: οι συνέπειες στην επιλογη του (φιλότιμου) Waters. Οταν παιρνεις την αποφαση να χτισεις την ομαδα σου ετσι ώστε ο Hackett να ειναι ο εξολοθρευτης σου και ο... σκληρος της ομάδας σου, σου τραυματίζεται και στην θέση του φέρνεις έναν τελείως άλλον παίκτη στην θέση του, σίγουρα θα εχεις προβλήματα. Δεν ξερω, αλλα εχω την εντυπωση πως μεχρι εναν βαθμο ισως, ΙΣΩΣ, να μπορουσε και ο Αθηναιου να κανει αυτα που κανει ο Waters, αλλα αυτα που εκανε ο Hackett, δεν υπαρχει παικτης αυτην την στιγμη στην ομαδα να τα κανει, ουτε στον λίγοντα. Σκληραδα, αθλητικο τσαμπουκα, δυναμη, ποσταρισμα στα χαμιλοτερα και ελαφρυτερα γκαρντς και εξολόθρευση σε κατσατασεις over play, των πιο ζορικων αντιπαλων επιθετικων, από το 1 μέχρι το 3 και σε χαμιλά σχήματα και το 4! ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ.
    Μόνο ο Mardy μπορουσε να βγαλει εις περας τετοιες αποστολες και ας με κατακρίνουν πολλοι για την επιμονή μου αυτή!
    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Banis είμαι 100% υπερ σου για τον Μαρντί Κόλινς!Κι εμένα μεγαλη μου καψουρα αυτος ο παιχτης! Αντιδραστικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, τί λέμε τώρα; Όταν είχε έρθει ο Μάρντι Κόλινς, κράζαν(τ)ε όλοι! Μην πέφτουμε στην κλασική λούμπα "καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν παίζει". Δηλαδή αν ο Σφαιρόπουλος βλέπει τον Αθηναίου και τον Αγραβάνη (τον αναφέρω γιατί το ΦΩΣ είχε χτες πρωτοσέλιδο το γιατί δεν έπαιξε ο Μήτσος...) να ανταποκρίνονται, είναι τρελός να μην τούς βάζει να παίζουν; Δεν μιλάμε για λάθος προσέγγιση σε ένα -δύο ματς, αλλά για το σύνολο της σεζόν.
    Ο Hackett είναι σίγουρα τεράστια απώλεια, κατά τα άλλα. Αλλά υπήρχε άλλος Hackett στην αγορά; ΚΑΝΕΙΣ!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχην κακως κράζανε, αυτοί που κράζανε. Επειτα, δεν μπορεις να συγκρινεις τα θελω εκεινης της χρονιας (θελεμα αντικαταστατη του μεγαλο Law, του πραγματικου MVP εκεινης της σεζον και οχι να καλυψουμε 14,5 ποιοτικα και αμυντικα λεπτα...)με τις αναγκες της φετινης, με βαση οπως χτιστηκαν οι ομαδες το καλοκαιρι. Αλλον παικτη χρειαζομασταν τοτε και οχι τον σκληροτράχιλο Collins. Συμφωνούμε, Hackett δεν υπάρχει τωρα στην Ευρωπη και ο Π Ι Ο Κ Ο Ν Τ Ι Ν Ο Σ παικτης στα χαρακτηρηστικα παιχνιδιου, σωματοδομης και θεσης του Hackett ηταν ξεκαθαρα ο Collins. Ασουτος, δυνατος, σκληρος, πιο αργος αλλα εξισου πολυ καλος αμυντικος και ειναι και δυο χρονια πιο εμπειρος πια απο Ευρωπη. Δεν τον αναφεραμε σαν αλλος LeBron, αλλα ισως ο πιο καταλληλος για να καλυψει την θεση του Ιταλου και να προσφερει παρόμοιες λυσεις. Αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ λίγα πράγματα μπορεί κανείς να πει για την φετινή διαχείριση του ρόστερ. Ο λόγος; Ο Σφαιρόπουλος έχει καταφέρει να πάρει μέχρι στιγμής το 150% των δυνατοτήτων αυτόύ του συγκεκριμένου ρόστερ! Μια ομάδα με ελλείψεις σημαντικές σε τουλάχιστον δύο θέσεις (1 και 5)και ...υπερπληθώρα παικτών στο 3 και 4 φάνταζε η σταχτοπούτα της ευρωλίγκας. Κι όμως πάει για βασίλισσα! Μπράβο στον Σφαιρόπουλο.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή