Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Η εικόνα των Λέτο - Ζέκα τα λέει όλα...



Ο επίσημος Παναθηναϊκός έχει χαράξει εδώ και χρόνια μια συγκεκριμένη ρητορική. Ό, τι και να γίνεται, όπως και να παρουσιάζεται η ομάδα, το θέμα πηγαίνει γύρω από εγκληματικές οργανώσεις, διαιτησίες, παράγκες κλπ. Εχθές, λοιπόν, είδαμε το πώς όλο αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Γράφει ο Stouk

Από τις πρώτες κιόλας φάσεις του ντέρμπι, έβλεπες παίκτες του ΠΑΟ να ορμούν στον Σιδηρόπουλο για το ο, τιδήποτε. Από πλάγια και κόρνερ, μέχρι φάουλ και κίτρινες.

Μια θλιβερή, αν μη τι άλλο, εικόνα. Πραγματικά θλιβερή, αφού την κυριολεξία σε έπιανε λύπηση για το πως παίκτες όπως ο Λέτο και ο Ζέκα διαμαρτύρονταν. Ειδικά ο πρώτος, είχε μια ένταση και μια αγανάκτηση στο πρόσωπό του από την αρχή!

Προκαταβολικά, δηλαδή, είχαν προϊδεαστεί ότι θα σφαγιαστούν! Και έβλεπαν κάθε απόφαση του Σιδηρόπουλου μέσα από αυτό το πρίσμα. Που εν τω μεταξύ αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε τέτοιο πέναλτι ή αν είχε μείνει με 11 παίκτες, κάνοντας τα μαρκαρίσματα που έκαναν οι αντίπαλοι, ξέρουμε όλοι τι θα ακούγαμε.

Και ok, ακόμα και εμείς από αυτό το Blog έχουμε θίξει πολλές φορές τα κακώς κείμενα και έχουμε κάνει σκληρή πολεμική εναντίον του ίδιου του Μαρινάκη.

Το ίδιο κάνει και ο Αλαφούζος. Το χειρότερο όμως γι αυτόν είναι ότι έχει βάλει στο "παιχνίδι" παίκτες και προπονητές. Ή στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν τους βάζει ο ίδιος, τους επιτρέπει να συμμετέχουν.

9/10 φορές όμως αυτό γυρνάει μπούμερανγκ. Θυμάμαι την αντίστοιχη περίπτωση του μπασκετικού Ολυμπιακού, που πήγαινε στο ΟΑΚΑ και ουδείς είχε στο μυαλό του πώς θα εξουδετερωθεί το pick n roll του Ομπράντοβιτς, αλλά πώς θα διαμαρτυρηθούν στο πρώτο φάουλ.

Αν λοιπόν οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν κάποιες πιθανότητες για κάτι καλό στο Φάληρο, τις έχασαν από το δηλητήριο που είχε μπολιάσει το μυαλό τους. Έκαναν όλοι δηλώσεις (Στραματσόνι, Μπέρκ κλπ), προκαταβάλλοντας την... αδικία που θα τους έβρισκε.

Γιατί όντως ο ΠΑΟ, όντας πολύ πιο ποιοτικός από πέρυσι, αντιμετώπιζε έναν Ολυμπιακό μετά από ταξίδι στο Καζακστάν και με την χειρότερη αμυντική γραμμή της 20ετίας (μην το ξεχνάμε). Συνεπώς αγωνιστικά είχε πιθανότητες.

Χάθηκαν όμως και αυτές από το θολωμένο τους μυαλό. Και τώρα θα παίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο, αρχής γενομένης από το εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ, όπου "αν δεν αντιδράσουν, θα καεί η Λεωφόρος". Δεν το λέω εγώ, αυτοί που τους επισκέφθηκαν στην Παιανία το είπαν. Ας πρόσεχαν...

ΥΣ: Ανυπομονώ να μάθω, όχι μόνο ποιος θα σφυρίξει στη Λεωφόρο με την ΑΕΚ, αλλά να δω και το "πώς" θα σφυρίξει...








2 σχόλια:

  1. Το παιχνίδι αυτό ίσως αποδειχτεί ιστορικό.
    Το λέω αυτό γιατί αποτελεί πλήγμα στον "Αλαφουζισμό", δηλαδή στην μανιώδη αναγωγή των πάντων στην διαιτησία.
    Ο ΠΑΟ, η μεγάλη αυτή ομάδα, έχει μικρύνει σαν μέγεθος από τότε που αποφάσισε να χτίσει την κοσμοθεωρία του πάνω στην κακομοιριά και την συνομωσιολογία περί του "αόρατου χεριού" από το παρασκήνιο που τον κηνυγάει και δεν τον αφήνει , και καλά να προκόψει...
    Το ποδόσφαιρο, αλλά και η ζωή η ίδια τιμωρεί όσους θυματοποιούν τους εαυτούς τους. Πως; Τους μικραίνει και τους περιθωριοποιεί. Ο ΠΑΟ είναι ήδη μιά "δόξα του παρελθόντος".
    Και έφτασε εκεί γιατί εδώ και χρόνια δίνει άλλοθι στους παίκτες
    του όταν χάνουν. Ξέρουν ότι αν δεν κερδίσουν, η διοίκηση θα βγάλει δυό-τρεις ανακοινώσεις, στις οποίες θα κατακεραυνώνει δικαίους και αδίκους. Οι χαμένοι παίκτες ενίοτε θα χειροκροτηθούν μόνο και μόνο επειδή πούλησαν μαγκιά στον μισητό αντίπαλο, και γενικά όλα θα μπαλωθούν.
    Έτσι, όμως, δεν βγαίνει το καρβέλι..Στις μεγάλες ομάδες, μόνος νόμος είναι το "do or die". Έτσι φτάσαμε, λοιπόν, στον ΠΑΟ με δυναμικότητα και φανέλα ...Καλλονής.
    Αν δεν ανατραπεί η νοοτροπία αυτή στον ΠΑΟ, θα χάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, και εμείς σαν Ολυμπιακός και όλοι οι άλλοι.
    Κανένα δεν συμφέρει ο "ΠΑΟ της λύπησης". Κανένα....
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α καλά εννοείται αυτό. Δυνατές ομάδες και καθαρό πρωτάθλημα όλοι θέλουμε. Για να το χαιρόμαστε και περισσότερο.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή