Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Εφικτός στόχος το 2/3...



Άλλη μια... διαβολοβδομάδα έρχεται για τον Ολυμπιακό, η δυσκολότερη μέχρι στιγμής στη σεζόν. Η ομάδα φάνηκε να κάνει (στοχευμένα ίσως) μια κοιλιά και κατά τα φαινόμενα θα μπει με φόρα σ' αυτό το δύσκολο μονοπάτι. Γράφει ο Stouk


Μετά το τρομερό διπλό στη Βιτόρια, όπου στην κυριολεξία χορτάσαμε σύγχρονο και ελκυστικό μπάσκετ, ακολούθησε μία κάπως... σκιερή τριάδα αγώνων, όπου η ομάδα δεν ήταν ορεξάτη και φρέσκια.

Τόσο με τον Κολοσσό στο ΣΕΦ, όσο και με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, οι νίκες δεν ήρθαν καθόλου εύκολα. Αντίθετα, όπως κέρδισε ο Ολυμπιακός, θα μπορούσε κάλλιστα και να χάσει. Πήρε όμως τα ροζ φύλλα λόγω των πολλών λύσεών του και φυσικά της προσωπικότητας των παικτών. Ειδικά με τον Άρη το κρίσιμο τρίποντο το έβαλε ο Αγραβάνης, δλδ ο 12ος παίκτης. Συνεπώς δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Με την ΤΣΣΚΑ τα είπαμε αναλυτικά. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ακολουθήσει την τρομερά φορμαρισμένη ομάδα του πιο αντιπαθητικού προπονητή της Ευρώπης, αλλά πέρα από αυτό η αίσθηση ήταν ότι οι παίκτες δεν φόρτσαραν και ιδιαίτερα, εκτός βέβαια του τελευταίου 3λεπτου, όπου η διαφορά έπεσε κάτω απ τους 10 πόντους και τότε βγήκαν τα γνωστά φαντάσματα για τους Ρώσους.

Η βδομάδα που έρχεται λοιπόν είναι η πιο δύσκολη για φέτος, μέχρι φυσικά την επόμενη. Όχι (μόνο) βάση αντιπάλων, αλλά λόγω Momentum και σειράς αγώνων.

Το βουνό του Νοεμβρίου ξεκινά με το ματς της Παρασκευής στην Πόλη με την Γαλατά. Χωρίς συζήτηση ο Ολυμπιακός είναι και καλύτερη και πιο δομημένη ομάδα από τους Τούρκους του Αταμάν, ωστόσο το 0-5 που βαραίνει τις πλάτες τους είναι ένας ξεχωριστός παράγοντας. Θέλουν να ανακάμψουν, το Αμπντί Ιπεκτσί θα βράζει ως συνήθως και αυτή η μάχη δεν προμηνύεται καθόλου εύκολη.

Με τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας να παρεμβάλλεται στο ΣΕΦ, η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ καυτή. Την Τετάρτη ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα επιστρέψει πρώτη φορά στο ΣΕΦ ως αντίπαλος και η Μπαρτσελόνα, άμεση διεκδικήτρια  πλεονεκτήματος έδρας, αλλά πρόκρισης στο F4, μόνο... σιγουράκι δεν μπορεί να θεωρηθεί!

2 μέρες μετά ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκός. Εδώ δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Το μόνο θετικό είναι ότι παίκτες και προπονητής δεν προλαβαίνουν να σκεφτούν ή να αγχωθούν και πολύ, αφού μόλις στεγνώσει ο ιδρώτας της Τετάρτης, θα έχουν μπει ήδη στο λεωφορείο για το κλειστό του Αμαρουσίου.

Τι ζητάει ο Ολυμπιακός σε αυτή την τριάδα; Ακόμα και το 3/3 είναι εφικτό, αλλά είναι μάλλον υπερβολή να το απαιτήσει κανείς. Το 2/3 είναι πιο αληθοφανές σενάριο, αλλά δεδομένου ότι τα αιώνια ντέρμπι έχουν πολλές ιδιαιτερότητες, οι 2 νίκες καλό είναι να έρθουν με Γαλατά και Μπάρτσα.

Περιμένουμε να δούμε έναν Ολυμπιακό πολύ πιο ορεξάτο (αφού επαναλαμβάνω η εικόνα "κοιλιάς" που φάνηκε ήταν μάλλον προγραμματισμένη), πολύ πιο παθιασμένο και φυσικά ξανά στο run n gun παιχνίδι του.

Ο Γκριν θα έχει περισσότερες προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του (άρα αναμένεται καλύτερος), ο Γιανκ θέλει και αυτός να αποδείξει ότι κάνει ένα βήμα παραπάνω τη φορά και υπάρχουν και οι (μέχρι τώρα) σταθερές των Σπανούλη, Μπιρτς, αλλά και ο αναγεννημένος Παπανικολάου, ο "πεινασμένος" Παπαπέτρου και ο σταθερός Μάντζαρης.

Για να δούμε τι εκπλήξεις κρύβει και αυτή η βδομάδα και ας ελπίσουμε να είναι ευχάριστες.

ΥΣ: Επειδή πάντα μας ενδιαφέρει και ο "απέναντι", ο Παναθηναϊκός έχει Μακάμπι εντός, Ρεάλ εκτός, Ολυμπιακό εντός και μετά καπάκι τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Εξίσου βαρύ πρόγραμμα, αν όχι δυσκολότερο...




2 σχόλια:

  1. Stouk, είναι μια 3άδα αγώνων που μπορείς να την πάρεις αλλά και που το 2/3 δεν θα είναι άσχημο. Προσθέτω ότι περιμένουμε και άνοδο Πρίντεζη. Πάμε step by step όμως!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με 3/3 θα μιλάμε αλλιώς μετά...

    Όπως και με 1/3 ή με 0/3 θα μιλάμε αλλιώς...

    Με την εικόνα που (θα) έχουμε όμως, το 2ο σενάριο είναι πολύ πιο μακριά από το πρώτο...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή