Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος



Ο Πεδουλάκης έδιωξε τον Τζέιμς και αυτός κατέβασε τζαμαρία. Ο Σφαιρόπουλος δίνει αναγκαστική άδεια στον Γκριν, το μεγάλο πρότζεκτ του Ολυμπιακού αυτής της σεζόν. Θα έχει αποτέλεσμα μια τέτοια κίνηση, σε σχέση με την απόδοση και τη συγκέντρωση του ίδιου και των συμπαικτών του;;; Γράφει ο Stouk


Κάθε κατάσταση σε μια ομάδα έχει διαφορετικές παραμέτρους. Παίζει ρόλο τι λες, πώς το λες, σε ποιον το λες και γιατί το λες. Τι κάνεις, πώς το κάνεις και γιατί το κάνεις.

Το παράδειγμα με τον Πεδουλάκη είναι το πιο πρόσφατο που έχουμε σε μεγάλο σύλλογο. Τι έκανε ο Έλληνας κόουτς; Διαφώνησε έντονα με τον Τζέιμς για θέματα τακτικής και τον έδιωξε για τα αποδυτήρια. Εκείνος, κατέβασε μια τζαμαρία, έκοψε το χέρι του, έμεινε 2 μήνες εκτός και ο Πεδουλάκης στη συνέχεια έχασε τη θέση του.

Αν δεν έσπαγε την τζαμαρία τι θα γινόταν; Πέραν του ότι ίσως να μη μαθαίναμε και ποτέ τον "τσακωμό" τους, ο Τζέιμς ή θα έπαιζε πολύ πιο σοβαρός και συγκεντρωμένος ή θα αντιδρούσε, κάνοντας του κεφαλιού του. Ποτέ δε θα το μάθουμε, γιατί αυτό που εν τέλει έγινε ήταν το σπάσιμο της τζαμαρίας.

Ο Σφαιρόπουλος αποφάσισε να χειριστεί μια κατάσταση με έναν πιο μετριοπαθή μεν τρόπο (που δεν περιλαμβάνει φωνές, τσακωμούς κλπ) αλλά εξίσου εμφατικό. 2 μέρες άδεια στον Γκριν για θέματα νοοτροπίας -συμπεριφοράς.

Προφανώς, ο κόουτς θέλει να δώσει ένα διπλό μήνυμα. Στον ίδιο τον Γκριν, δείχνοντάς του ότι απαιτεί από εκείνον τη μέγιστη συγκέντρωση και προσφορά, όσο και στους υπόλοιπους με παρόμοιες συμπεριφορές (το μυαλό όλων μας πάει σε Αγραβάνη, Γιανκ και λίγο από... Χάκετ!).

Το σωστό, εφόσον δεν είμαστε μέρη των αποδυτηρίων και της καθημερινότητας της ομάδας, είναι να είμαστε επιφυλακτικοί κρίνοντας τα γεγονότα.

Ούτε να αποθεώνουμε τον Σφαιρόπουλο, ως απόλυτο άρχοντα των αποδυτηρίων, που έτριξε τα δόντια στον παίκτη και καλά του έκανε κλπ κλπ, ούτε φυσικά να τον κατακεραυνώνουμε, γιατί δεν ξέρει πώς να χειριστεί το μεγαλύτερο πρότζεκτ του φετινού Ολυμπιακού.

Το αποτέλεσμα θα δείξει αν ο κόουτς έκανε καλά ή όχι. Αν με την Μπάρτσα και πολύ περισσότερο στη συνέχεια, ο Γκριν (αλλά και οι υπόλοιποι που αναφέραμε) παρουσιαστούν όπως πρέπει, τότε ο Σφαιρόπουλος θα δικαιωθεί. Αν όχι, θα πάρει το βάρος της ευθύνης του για αυτή την κίνηση.

Έτσι είναι στον αθλητισμό, αλλά και στην ίδια τη ζωή...

ΥΣ: Η Φενέρ υπέστη ταπεινωτική ήττα από τη Μπασκόνια. Αν ο Ζοτς είχε δώσει άδεια 2 ημερών π.χ. στον Ντίξον ή στον Βέσελι, θα βλέπαμε τίτλους όπως "Dont mess with Zeliko" και "Ο απόλυτος άρχοντας των αποδυτηρίων". Εδώ νευριάζει στον πάγκο και γίνεται είδηση "Ο Ζέλικο έγινε... μελιτζανί με τον τάδε παίκτη!". Κάποιοι ήδη πυροβολούν τον Σφαιρόπουλο. Δεν είναι δίκαιο νομίζω...

2 σχόλια:

  1. Εδώ θα διαφωνήσω Stouk!
    Τα θέματα της πειθαρχίας δεν κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Είναι αδιαπραγμάτευτα για κάθε αθλητικό οργανισμό, πόσο μάλλον για τον μπασκετικό Ολυμπιακό που βγάζει τόση υγεία.
    Θυμάμαι πριν από καμιά 35αριά χρόνια (ήσουν ...αγέννητος) ο μακαρίτης Σταύρος Νταϊφάς, ο σούπερ πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, είχε στείλει να προπονούνται μόνοι τους στο Ρέντη κοτζάμ Αναστόπουλο και Μητρόπουλο, επειδή αυτοί είχαν πάει να τού πουν "δεν γίνεται να παίρνουμε σχεδόν όσα και ο Κοκολάκης". Δεν έχασε από αυτό, κέρδισε, αλλά σκέψου το διακύβευμα τότε, με τους δύο πλέον σημαντικούς άσους της ομάδας.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξερεις πως το εννοώ;σκεψου ενα ακραίο σενάριο.ο παίκτης πχ τσαντιστεί και ζητήσει διακοπή συμβολαίου.τοτε η σεζον ουσιαστικά παει χαμένη πριν καν μπει το 2017!

    Αυτο δεν σημαίνει οτι έπρεπε να του χαϊδέψει τ αυτιά,αλλα ίσως οτι έπρεπε να το χειριστεί με πιο διπλωματικό τρόπο και οχι να τον διαπομπεύσει ουσιαστικά.

    Μακάρι να πάνε ολα καλα και να μη μας μείνει μονο η περηφάνια στο τέλος οτι έγινε αυτο που έπρεπε αλλα αποτύχαμε γιατι χάθηκε (αγωνιστικά ή ουσιαστικα) ο παικτης.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή