Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Θέμα δουλειάς και όχι τύχης...



Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Μετά από 4 top επιπέδου αγώνες, βλέπουμε συγκεκριμένα πράγματα, που δείχνουν το επίπεδο δουλειάς που έγινε το καλοκαίρι. Γράφει ο Stouk


Για όλους εμάς, που δεν είμαστε προπονητές, που δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στις προετοιμασίες και τις προπονήσεις, η εικόνα μιας ομάδας είναι αποκλειστικά ό, τι βλέπουμε στο παρκέ.

Μετά την άσχημη ήττα από την Ρεάλ (όχι λόγω εμφάνισης, αλλά λόγω του νεκρού τελευταίου 5λέπτου που εκτόξευσε τη διαφορά), υπήρξε μεγάλη αμφιβολία για το πόσο ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει γρήγορο μπάσκετ, να ακολουθήσει τους σύγχρονους ρυθμούς του αθλήματος και να στοχεύσει ψηλά.

Δέκτης της ανησυχίας ήταν κυρίως ο Σφαιρόπουλος, ο οποίος, με βάση την... "ερωτική" σχέση που είχε με την άμυνα, κουβαλούσε το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης στις πλάτες του από την περσινή αποτυχία στην Ευρωλίγκα, είτε για την επιλογή του να μην πάρει 4άρι (για πέρυσι μιλάμε) είτε για το ότι δεν φρόντισε να έχει κάποιον σκόρερ στην ομάδα πέραν του Σπανούλη.

Θα μπορούσε άραγε ο νέος...Μάλκοβιτς να γίνει σύγχρονος και να κάνει μια ομάδα να παίζει το ακριβώς αντίθετο μπάσκετ από ότι είχε συνηθίσει τόσα χρόνια και ο ίδιος αλλά και ο Ολυμπιακός;;;

4 ματς. ΠΑΟ, ΕΦΕΣ, Αρμάνι, Μπασκόνια. Ικανό δείγμα για να καταλάβουμε ότι ο Σφαιρόπουλος είναι βαθύς γνώστης του αθλήματος, καθόλου εγωιστής, και δουλευταράς.

Εχθές  ο Μάτζαρης  17 πόντους. Γιατί; Σούταρε 7 τρίποντα, τα οποία άλλες χρονιές δεν είχε την προπονητική εντολή να τα επιχειρήσει.  Και άλλες φορές ήταν μόνος του στο τρίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ και μοίραζε τη μπάλα για να εξαντληθούν και τα νέα 14΄΄. Και άλλες φορές στα πρώτα 10΄΄ μιας επίθεσης ήταν μόνος του, αλλά σπάνια εκτελούσε άμεσα.

Ακόμα και ο Λοτζέσκι, που είναι φύσει δεινός σουτέρ, μέχρι πέρυσι δεν είχε εντολή να σουτάρει σε αιφνιδιασμό.

Μέχρι πέρυσι η πρώτη πάσα μετά από ριμπάουντ πήγαινε πλάγια ή... πίσω και σχεδόν ποτέ μπροστά.

Απλά και τυπικά παραδείγματα για να καταλάβουμε ότι όλο το καλοκαίρι ό, τι είδαμε στη Βιτόρια είχε δουλευτεί. Το ίδιο και στις μετέπειτα προπονήσεις ρουτίνας.

Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε χθες. Ο Σφαιρόπουλος και το επιτελείο του το σχεδίασαν, οι παίκτες δούλεψαν πάνω σε αυτό και να τα αποτελέσματα.

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τελικά (αν το ξέραμε θα ήμασταν μέντιουμ). Αν όμως συνεχίσει έτσι και δεν πληγεί από (σοβαρούς) τραυματισμούς, τότε όλο αυτό που παρακολουθούμε είναι πολύ δύσκολο να έχει κακή κατάληξη.

ΥΣ: Θα έρθουν και οι άσχημες βραδιές, που ίσως τα σουτ δεν μπουν, ίσως η κούραση λυγίσει τους παίκτες, ίσως, ίσως, ίσως.... Στο παιχνίδι και αυτό. Ο... μπούσουλας όμως υπάρχει και αυτό είναι το θετικό.

ΥΣ2: Δεν θυμάμαι άλλη χρονιά που με το ξεκίνημά της να απολαμβάνω τόσο πολύ το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός...

ΥΣ3: Οι άμυνες που έβγαλαν στο τέλος οι Παπαπέτρου και Μπίρτς ήταν βγαλμένες από ταινία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου