Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ομάδα ξανά...



Αναβιώνουν εποχές Ρεχάγκελ - Σάντος: Σταθερός κορμός, όρεξη και τύχη. Αυτή η Εθνική έχει πιθανότητες, αλλά τα δύσκολα έρχονται...Γράφει ο Stouk

O Σκίμπε ήδη έχει πετύχει μια πρώτη προσωπική του νίκη. Έβαλε ένα εκτροχιασμένο τρένο ξανά στις ράγες του, τουλάχιστον ως προς κάποιες βασικές αρχές.

Σταθερός κορμός

Αυτή η γελοιότητα του Ρανιέρι, που καλούσε στην Εθνική οποιονδήποτε έκανε 1-2 καλές εμφανίσεις και μάλιστα τον έβαζε και βασικό, επιτέλους σταμάτησε. Ο Γερμανός έκανε αυτό που χαρακτηρίζει τα σταθερά εθνικά συγκροτήματα. Βρήκε ένα λογικό κορμό 7-8 παικτών και ανάλογα με το ματς ή τα προβλήματα τραυματισμών βάζει τις υπόλοιπες πινελιές.

Δεν επιθυμεί να κάνει παιχνίδι κατοχής και κυριαρχίας, όπως όλοι επιθυμούσαμε μετά τη φυγή του Σάντος, αλλά ακολουθεί την  πεπατημένη που έφερε τις επιτυχίες: Σφιχτές γραμμές, αντεπιθέσεις, υπομονή.

Όρεξη

Πολλοί από τους παίκτες που έπαιξαν αυτά τα 3 πρώτα ματς (για να μην πω άπαντες) επί Ρανιέρι και Μαρκαριάν ήταν επιεικώς αδιάφοροι. Οι ίδιοι λοιπόν μαζί και όλοι οι υπόλοιποι δείχνουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Φαίνεται από τον τρόπο που πανηγυρίζουν κάθε γκολ. Όλοι μαζί, με χαρά, με νεύρο.

Τύχη

Όταν κερδίζεις χωρίς να εντυπωσιάζεις, όταν τα γκολ σου προέρχονται από στημένα, όταν οι αντίπαλοι δεν κάνουν γκολ τις 2-3 ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται (όπως κάνει δλδ η Εθνική μας) τότε μπορεί κανείς να πει ότι έχεις και δόση τύχης.

Πέρα όμως από αυτά, ό, τι κάνει ο Γερμανός του βγαίνει (πχ Σταφυλίδης αμυντικό χαφ, Οικονόμου στόπερ, επιμονή σε Μπακασέτα). Είτε βοηθώντας την ομάδα, είτε μη... καταδικάζοντάς την! Σήμερα είχε 2 αναγκαστικές αλλαγές κομβικών παικτών (Σωκράτης, Τοροσίδης), μην το ξεχνάμε, αλλά τελικά ούτε αυτό γύρισε κατά μας.

Τα δύσκολα είναι μπροστά

Η Εθνική μας έχει καθαρίσει τα θεωρητικά εύκολα ματς (τα οποία βέβαια μας καταδίκασαν στα προκριματικά για το Euro) και έχει μπροστά της αρχικά τη Βοσνία στο Φάληρο και το Μάρτη το Βέλγιο εκτός. Και αν στο Βέλγιο η ήττα μπορεί να θεωρηθεί εντός προγράμματος, με τους Βόσνιους, που θα είναι οι διεκδικητές, μαζί με εμάς, της 2ης θέσης, η μη ήττα είναι απαραίτητη. Έστω και 1 βαθμός θα είναι πολύτιμος.

Μην ξεχνάμε πως στο 2ο γύρο το πρόγραμμα είναι πιο ευνοϊκό, αφού έχουμε τη Βοσνία εκτός (τον Ιούνιο), ενώ το Βέλγιο το αντιμετωπίζουμε εντός προτελευταία αγωνιστική (το πιθανότερο είναι τότε να είναι αδιάφορο) και κλείνουν οι αγώνες με το εκτός έδρας ματς με την Κύπρο.

Σε καλό δρόμο, λοιπόν, η Εθνική μας και μακάρι να συνεχίσει έτσι.

ΥΣ: Η επιλογή να εκτελέσει ο Σταφυλλίδης ήταν καθαρά του Σκίμπε. Όταν ο Μάνταλος κέρδισε το φάουλ, ο Μήτρογλου ζήτησε επιτακτικά την μπάλα από τον παίκτη της ΑΕΚ, που την είχε πάρει δείχνοντας ότι θα εκτελέσει αυτός. Άλλη μια επιλογή του Γερμανού που του βγήκε, όμως δείχνει ότι έχει αυτός τον έλεγχο και όχι οι παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου