Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Με οδηγό το 2013...



Απέναντι στην πιο γρήγορη ομάδα της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει την πρώτη μεγάλη εκτός έδρας νίκη μετά από...1,5 χρόνο! Πώς; Με copy -paste του τελικού του Λονδίνου. Γράφει ο Stouk

Αυτό που όλοι αναγνώριζαν με το ξεκίνημα της προετοιμασίας είναι η ανάγκη ο Ολυμπιακός να γίνει πιο γρήγορος, πιο απρόβλεπτος στην επίθεση και με περισσότερες λύσεις.

Και να που μόλις στην πρεμιέρα της διοργάνωσης πρέπει να αποδείξει ότι έκανε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όποιος παρακολούθησε τους αγώνες της Ρεάλ μέχρι τώρα (σε Ισπανία και με αντίπαλο τους Thunder), θα διαπίστωσε πως το θέμα "γρήγορο μπάσκετ" οι παίκτες του Λάσο το έχουν εξελίξει ακόμα πιο πολύ.

Το συντριπτικό ποσοστό των επιθέσεών τους γίνεται στα πρώτα 10-15΄΄ της επίθεσης, ενώ αν υπάρχει ελεύθερο σουτ δεν τίθεται θέμα 2ης σκέψης. Θα μου πείτε σιγά το νέο. Δεν θα έχετε και πολύ άδικο. Απλά με το ξεκίνημα κιόλας οι επιθετικές της επιδόσεις τρομάζουν.

93 πόντους στο Σούπερ Καπ με την Μπάρτσα, 142 στους Θάντερ, 101 στη Μάλαγα, 94 στη Βαλένθια.

Όπως καταλαβαίνουμε είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις αυτή την ομάδα κάτω από τους 80 πόντους. Σχεδόν ακατόρθωτο. Και τότε πώς θα την κερδίσεις; Πληρώνοντάς την με το ίδιο νόμισμα. Τρέξιμο, γρήγορες επιθέσεις, πολλά σουτ. 

Αν είναι εύστοχα έχεις πλεονέκτημα, αν όχι τότε ο ουρανός σου...μαυρίζει! Η Μπαρτσελόνα την κέρδισε στο Σούπερ Καπ γιατί της έβαλε 99 πόντους, όχι γιατί την κράτησε χαμηλά.

Για το θέμα "άμυνα", αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερες επιστροφές, να ελέγχεις τα ριμπάουντ (σε όλους τους αγώνες, ακόμα και στην ήττα από την Μπάρτσα, η Ρεάλ κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ) και να προσπαθείς να την κάνεις να κουραστεί απ τη... σκέψη, οδηγώντας τη σε επιθέσεις κοντά στα 24΄΄ όσο το δυνατόν περισσότερες φορές. Αυτό σίγουρα θα την μπερδέψει και προϊόντος του χρόνου εντός του αγώνα θα τη φθείρει σίγουρα.

Το ματς είναι βουνό. Δε χωρά αμφιβολία. Η ήττα είναι το πιθανότερο σενάριο, αλλά ακόμα και κάτι τέτοιο να συμβεί, παίζει ρόλο και η διαφορά. Δηλαδή ο Ολυμπιακός να μην παρατήσει το ματς, όπως έκανε σε πολλές περιπτώσεις πέρυσι (πχ Ζαλγκίρις).

ΥΣ: Ο Γιανκ χρειάζεται ακόμα και για 10΄...

ΥΣ2: Λοτζέσκι, Γκριν θα καθορίσουν το αποτέλεσμα ανάλογα με τις επιθετικές τους επιδόσεις.

ΥΣ3: Δύσκολη βραδιά για Μάντζαρη και Χάκετ. Ο Γιούλ δεν πιάνεται στην παρούσα φάση...

ΥΣ4: Δύσκολη - μεγάλη εκτός έδρας νίκη έχουμε να κάνουμε από το 2πλό στη Βαρκελώνη στα playoff του 2015...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου