Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Αυτά είδε ο Μπέντο (και όλη η Ελλάδα)

Στον απόηχο της νίκης - μισής πρόκρισης του Ολυμπιακού επί της άσημης Αρόουκα, κανείς δεν έχει διάθεση να πανηγυρίσει, πλην όμως να "χαμογελάσει" για την εικόνα μιας κανονικής έστω ομάδας, όπου βασίλεψε ο τιτάνιος Εστεμπάν Καμπιάσο και ο Στέφανος Καπίνο. Ο spanios κάνει την ατομική κριτική και θεωρεί πως ο Μπέντο είδε.


0-1 λοιπόν απέναντι σε μια ομάδα που ανέβηκε τις κατηγορίες όπως πριν χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης και έφτασε να πάιξει Ευρώπη.
Στα κοινά της, με την συμπαθέστατη ομάδα της Αρκαδίας η έλλειψη φιλάθλων στο άδειο "γηπεδάκι" των Πορτογάλων του γκολκίπερ Μπρακάλι (που έχει παίξει Παναιτωλικό και ήταν ο μόνος που ξέραμε).

Φυσικά δεν πανηγυρίζουμε, ούτε πλανόμεθα πως ο "ασθενής" συνήλθε και παίρνει εξιτήριο.
Απλά άνοιξε τα μάτια του.
Ποιος θα το πίστευε ότι αυτός ο νοικοκυρεμένος Ολυμπιακός που τέλη Σεπτέμβρη νίκησε μέσα στο Emirates, πέρσι, θα είναι φέτος σχεδόν διαλυμένος.
Ας μην πιπιλήσουμε όμως την ίδια άνοστη καραμέλα (στο Red Philosopher ουρλιάζουμε μήνες για την "καψούρα" μας) και να περάσουμε στην ατομική κριτική, ευχόμενοι ο Μπέντο να είδε και χωρίς να κρατά "μαγικό ραβδάκι", να αλλάξει άμεσα τα κακώς κείμενα της ομάδας:

Καπίνο: ο γκολκίπερ που παίρνει το χρίσμα από τον Ρομπέρτο, έδειξε και πάλι έτοιμος. Τρομερά ρεφλέξ και αίσθηση του τέρματος, "έσωσε" τον Ολυμπιακό από το γκολ που θα έδινε "ελπίδα" στην Αρόουκα. Μαζί με τον Φορτούνη, θα είναι όπως φαίνεται και οι μόνοι Έλληνες της ενδεκάδας. Μπράβο Στέφανε.

Φιγκέιρας: Κι όμως, ο κατά πολλούς "κλόουν" με την Χάποελ, στάθηκε χθες. Ανέβηκε και πήρε κούρσες, πάλεψε, έκοψε, πήρε κάρτα (θα λείψει από τον επαναληπτικό) και γενικά πάλεψε. Ο υγιής Ομάρ θα παίξει στα δεξιά, αλλά ο Πορτογάλος, έκανε έναν "επιθανάτιο ρόγχο". Για βασικός μην κοροϊδευόμαστε, δεν είναι.

Ντε Λαμπέγια: Εντελώς άτολμος. Ένα μπακ που απλά κρατάει την θέση του, δεν τρέχει ποτέ στο transition και δεν δείχνει πως θα αναπτύξει παιχνίδι από την πλευρά του. Ίσως για στόπερ να του ταίριαζε περισσότερο και αν ο Μπέντο δεν θελήσει να δει τον Τσιμίκα (που πέρσι έδειξε να κάνει όλα τα παραπάνω), θεωρώ ότι και εδώ ο κόουτς θέλει παίκτη.

Μποτία: Για ρόστερ και τίποτα παραπάνω. Εκτός αν έχει δίπλα του κάποιον "δάσκαλο" να τα μπαλώνει όλα. Έκανε το κλασσικό του τσαφ στο 92΄ όπου μας κοψοχρόνιασε, αλλά στον σημερινό Ολυμπιακό, έχει φανέλα βασικού στο σπίτι του, την στιγμή που: όλος ο μανατζερικός κόσμος και οι σκάουτερς μιλούν για τον Παναγιώτη Ρέτσο (could be the next Kyriakos Papadopoulos) και πραγματικά θα είναι κρίμα να μην δοκιμαστεί το παιδί.

Ντα Κόστα: δεν πληρώνουμε εμείς τους μισθούς στον Ολυμπιακό, αλλά όχι ρε Μανουέλ, για 900.000 δεν είσαι. Στα χαμηλά και δη στο παιχνίδι από τον άξονα χάνει εντελώς την μπάλα, ενώ είναι βέβαια πολύ καλός στο κεφάλι. Η ρητορική ερώτηση με τον Ρέτσο ισχύει 100% και για αυτόν.

ΣΧΟΛΙΟ: Με αυτό το κέντρο άμυνας ο Ολυμπιακός δεν πάει πουθενά. Μεταγραφή ενός "δασκάλου" τύπου Μέλμπεργκ ή έστω Σούρερ ή Κοντρέρας και δίπλα του ο Ρέτσος, με Σιόβα και Μποτία να καλύπτουν το ρόστερ. Με Φιγκέιρας και Ντε Λαμπέγια, κανένα potential να κάνει θραύση από τα άκρα η ομάδα και αν για δεξιά, ο Μπέντο περιμένει τον Ομάρ, στα αριστερά ας δει τον Τσιμίκα ή να πάρει παίκτη.

Καμπιάσο: τι να πει κανείς για αυτόν τον παικταρά που ο Σίλβα τόλμησε να μην βάζει πέρσι και που κάποιοι Βρέντζοι θεώρησαν ότι δεν ήταν σωστό να ανανεώσει. Ο εορτάζων χθες (έκλεισε τα 36 του) είναι ο μεγάλος δάσκαλος που κάθε ομάδα θέλει στο κέντρο και θεωρώ πως πρέπει να του δοθεί και το περιβραχιόνιο. Απροσπέλαστος, αλάνθαστος και ακούραστος.

Μιλιβόγεβιτς: Σε ελεύθερη πτώση ο.. captain. Ο Σέρβος μοιάζει να έχει μείνει από βενζίνη και δεν θυμίζει επουδενί το μηχανάκι που έτρεχε ασταμάτητα στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, μοιάζοντας ανόρεκτος. Φυσικά και δεν είναι αμελητέος και ο ρόλος του στον Ολυμπιακό δεν κρίνεται επισφαλής. Χρειάζεται ανάσες και ανταγωνιστή (προφανώς ο Αντρέ Μάρτινς).

ΣΧΟΛΙΟ: Με Καμπιάσο ηγέτη και τους Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκη, Μάρτινς και Ζντιέλαρ, ο Μπέντο μπορεί να δουλέψει. Αν οι παραπάνω έχουν ένα κανονικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο στα νώτα τους και καλά άκρα να ανοίξουν το παιχνίδι, τότε θεωρώ πως είναι καλά χαφ.

Τσόρι: το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον και ο Τσόρι είναι φέτος ένα κλικ πιο αργός. Προφανώς και είναι ιεροσυλία να ασκούμε κακόβουλη κριτική στον Grande Chori και επιπλέον εκεί η ομάδα έχει τον καλύτερο της παίκτη (Φορτούνης). Ο Τσόρι θεωρώ πως πρέπει να έρχεται από τον πάγκο σαν game changer. Με την Αρόουκα δεν έκανε την διαφορά πάντως.

Πάρντο: ο Κολομβιανός αυτήν την στιγμή είναι ο κλασσικότερος winger. Και χθες είχε καλές στιγμές και φυσικά την ασίστ όπου θύμισε Άρσεναλ και το γκολ του Φινμπόγκασον. Να ρίξει λίγο τα κιλά και ο Φελίπε είναι ένα καλό prospect στα φτερά και θεωρώ ο ένας βασικός (μαζί με την μεταγραφή).

Σεμπά: Ας καταπιούμε ΟΛΟΙ την γλώσσα μας με την.. μίζα του Σίλβα. Όχι επειδή είναι φοβερός, αλλά επειδή τρέχει, τρέχει, τρέχει και ενίοτε σκοράρει. Παίκτης που δεν ενοχλεί και είναι αστείο να επικεντρώνουμε σε αυτόν τις χολές μας. Τον προτιμώ από τον Ντουρμάζ που μπήκε με χασκο γελάκια και δεν δείχνει το ίδιο πάθος.

ΣΧΟΛΙΟ: Οι δυο χθεσινοί wingers δεν θα κάνουν την διαφορά. Το ότι είναι τίμιοι, φυσικά τους εξασφαλίζει στο ρόστερ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι... ΠΑΟΚ να έχει στρατιώτες του 6 και του 7. Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν στα φτερά είχε παικταράδες και μόνο με τέτοιους θα αναστηθεί η ομάδα. Υποχρέωση του Μπέντο και της διοίκησης να φέρει έναν.. Κάμπελ και φυσικά να αναδειχθεί ο Μανθάτης και ο Ανδρούτσος σε όσα περισσότερα ματς μπορούν.

Ιντέγιε: Ο Μπράουν έχουμε γράψει κατά καιρούς ότι είναι το κλασσικό defensive forward που είναι απαραίτητος για τα ματς με καλούς αντιπάλους. Πέρσι σκόραρε απέναντι σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, στην Ευρώπη και ήταν παρών σε όλα τα καλά ματς της ομάδας. Πρέπει οπωσδήποτε να αποκτηθεί δίπλα του ένας γρήγορο φορ, διεμβολιστής και killer απέναντι σε κλειστές άμυνες. Με την Αρόουκα είχε συνεχώς τα δυο στόπερ πάνω του και ήταν μόνος.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Φορ που γράφουμε παραπάνω για να ντουμπλάρει τον Ιντέγιε, φυσικά δεν είναι ο Πουλίδο. Ο Νίλμαρ ναι, είναι. Αν δεν κάτσει ο Βραζιλιάνος, η ομάδα θέλει ένα πρωτοκλασσάτο φορ, εγνωσμένης αξίας και όχι λαχεία από την Segunda.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου