Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Αν δεν παίξουν σε αυτόν τον Ολυμπιακό, πότε θα παίξουν;

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αγκομαχά στην προσπάθεια του να ανακάμψει από το κάζο της Μπερ Σεβά και ο spanios αναρωτιέται αν οι "μικροί" δεν παίξουν τώρα, πότε θα το κάνουν;


Ο Αντιδραστικός και το Red Philosopher έχουν εκπέμψει εδώ και καιρό SOS για την ελεύθερη πτώση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα.

Το "δέντρο" Μπερ Σεβά ενδιαφέρει μόνο τα πορτοφόλια του συλλόγου και εγώ δεν θα χάσω το "δάσος".
Ένα "δάσος" που στο δικό μου μυαλό είναι μια πρωτοφανής αποψίλωση ενός κραταιού και νοικουρεμένου Ολυμπιακού, που έχει καταντήσει μια ομάδα δέκα ποδοσφαιριστών, που την λιμαίνονται μάνατζερ, στελέχη, συμβουλάτορες και "άσχετοι".
Μια ομάδα που της ζητήσανε να προκριθεί επί μιας Πρωταθλήτριας (ναι κύριοι, η Μπερ Σεβά είναι μια τέτοια ομάδα), με δυο μεταγραφές τύπου Βέροιας (Φιγκέιρας & Ντε Λα Μπέγια), με τον μισό κορμό υπό καθεστώς παραχώρησης (Κασάμι, Μαζουάκου, Ντουρμάζ, Ντα Κόστα, Μανιάτης) και τον προπονητή (Σίλβα) να πηδάει άτακτα από τα καράβι.

Κι όμως μέσα σε όλα αυτά, αυτά τα εντελώς πρωτόγνωρα για τον Ολυμπιακό του Τζιοβάνι και του Γκαλέτι, που πλέον έγινε Ολυμπιακός του Πουλίδο και του Σεμπά, ΚΑΝΕΙΣ δεν σκέφτηκε πως είναι η μοναδική και ίσως τελευταία ευκαιρία να παίξουν οι μικροί!

Αν δηλαδή ο Τσιμίκας και ο Βούρος, αν ο Ρέτσος και ο Μανθάτης, ακόμα και ο Ζντιέλαρ δεν χωρούν σε αυτό το κακέκτυπο του Ολυμπιακού, πότε θα παίξουν διάολε!
Μην μιλήσω για τους Γιαννώτα, Κολοβό και Αυλωνίτη που πιθανόν να θέλουν να "φτύσουν" τον σύλλογο.

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει στις νίκες, αλλά εντάξει, αν μια χρονιά το πρότζεκτ δεν βγαίνει, λεφτά δεν θέλει να ρίξει η διοίκηση (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ είναι εξάλλου, άσχετα αν εμείς πονάμε), υπάρχει ένα ντόμινο λαθών ακόμα και αν έρθει η αποτυχία.

Βάλε τα νέα παιδιά! Πάρε το potential από αυτά τα ελληνόπουλα που έχουν δείξει ότι αξίζουν την ευκαιρία, μόνο κέρδος είναι αυτό.
Δεν είναι δυνατόν ο δρόμος της αποκατάστασης να περνάει από τον Φιγκέιρας και τον οποιονδήποτε λεγεωνάριο.

Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ξόφλησε και δεν είναι ώρα για μηδενισμούς.
Ο Μπέντο ακόμα και αν ανήκει στην φάρα των Πορτογάλων που εδώ και χρόνια έχουν αφαιρέσει την επιθετική ταυτότητα του Ολυμπιακού, είναι κανονικός προπονητής και όχι μαθητευόμενος μάγος.
Ας του σφυρίξει κάποιος έγκαιρα, ότι τα "σπλάχνα" που πέρσι έφτασαν μια ανάσα από τα ημιτελικά του Youth Champions League είναι η "ευκαιρία" του να αφήσει έργο και να γίνει άμεσα αρεστός στον κόσμο.

Εντάξει, δεν μπορείς ή μάλλον δεν θες πια, να μας φέρνεις Γκαλέτι ή έστω Τσόρι και Καμπιάσο, εντάξει έχεις γίνει κλαμπ που έρχεται ο κάθε "Μαζουακού" να παίξει 4-5 ματς και να φύγει.
Δεν υπάρχει loyalty στον Ολυμπιακό.

Αλλά ναι, υπάρχει η λύση και είναι αυτή με τα νέα παιδιά, μόνο αυτή θα κάνει κλικ στους οπαδούς και θα χρυσώσει και το χάπι μιας ενδεχόμενης αποτυχίας.

ΥΓ Από τους ξένους της ομάδας οι μόνοι που αξίζουν να είναι στο ρόστερ είναι οι Τσόρι, Καμπιάσο, ο Ιντέγιε που πέρσι έκανε κοντά στα 15 γκολ ΟΛΑ σε μεγάλα ματς (απλά είναι defensive forward), ο Μιλιβόγεβιτς (χωρίς να είναι κάτι το σπουδαίο) και ο υγιής Ομάρ. Δεν θα μιλήσω για τον 20 χρονο Ζντιέλαρ που φυσικά δεν ενοχλεί (μην ξεχνάμε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την under 21 της Σερβίας και ήδη 2 συμμετοχές στους "μεγάλους") ενώ θα κρατήσω πισινή για τον Πάρντο που βέβαια εμφανίστηκε υπέρκιλος. Κανένα σχόλιο για Λεάλι και Αντρέ Μάρτινς.
Μποτία, Ντα Κόστα, Φιτζέιρας (τον γράφω έτσι για "υποτίμηση"), Ντε Λα Μπέγια, Ντουρμάζ, Πουλίδο, πρέπει να μας αδειάσουν την γωνιά... χθες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου