Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Premier League: Οι 3+2 διεκδικητές του τίτλου

Σέντρα στις 14:30 για το μεγαλύτερο Πρωτάθλημα του κόσμου! Μεταγραφές που ζαλίζουν, οι all star της προπονητικής, 3+2 ομάδες για τον τίτλο που πληρώνει περισσότερα και από το Τσάμπιονς Λιγκ! Ο spanios αναλύει την φετινή premiership.

Μουρίνιο, Γκουαρντιόλα, Κόντε, Κλόπ, Βενγκέρ ακόμα και Ποκετίνο, Κούμαν.
Αυτό το σετ προπονητών είναι ένα συναπάντημα αστέρων που πραγματικά ζαλίζει.

Η περσινή σεζόν βρήκε τα "μεγαθήρια" σε λήθαργο και την "αλεπού" Λέστερ να κλέβει το βαρύτιμο τρόπαιο, συνθέτοντας το μεγαλύτερο και πιο γλυκό ποδοσφαιρικό παραμύθι (μαζί με την Ελλάδα του Euro 2004).

Οι ομάδες του Μάντσεστερ εντυπωσίασαν με τις κινήσεις τους, φέρνοντας στο νησί τους προπονητές του el classico, Μουρίνιο και Γκουαρντιόλα, ενώ η Τσέλσι εμπιστεύτηκε τον Αντόνιο Κόντε, τον Ιταλό "στρατηγό" της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας.
Αυτές οι τρεις ομάδες φέρονται ως τα απόλυτα title challengers και θεωρώ πως δύσκολα θα πέσουν κάτω από την πρώτη τριάδα.

Η Γιουνάιτεντ λοιπόν στο πρώτο προπονητικό μπαμ στην μετά Φέργκιουσον εποχή, έφερε τον Chosen Ζοσέ Μουρίνιο για να ξορκίσει το φάντασμα του Sir Alex.
Ο Πορτογάλος είδε τον Πογκμπά στο deal του αιώνα (105 εκ ευρώ) να γίνεται κερασάκι στην μεταγραφική τούρτα που συνέθεσαν οι Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (θα γίνει ο νέος Καντονά;), ο Χένρικ Μχιταριάν από την Ντόρτμουντ αλλά και ο δυναμικός Ερίκ Μπεγί από την Βιγιαρεάλ.
Αν ο "Μου" αξιοποιήσει το ποδοσφαιρικό αυτό "θαύμα" τότε οι Κόκκινοι Διάβολοι, σε συνδυασμό με την τεράστια φανέλα τους, ο τίτλος πολύ πιθανόν να επιστρέψει στο Ολντ Τράφορντ.

Η έτερη υπερδύναμη του Μάντσεστερ, η "νεόπλουτη" Σίτι, κατάφερε με τα πετροδόλαρα και το project να κατακτήσει Αγγλία και Ευρώπη, να φέρει τον "πολύ" Ζεπ Γκουαρντιόλα ο οποίος στον ήδη γαλαξία των Αγκούερο, Σίλβα, Στέρλινγκ κτλ ξόδεψε πακτωλό χρημάτων για τον καλύτερο Άγγλο αμυντικό, Τζον Στόουνς από την Έβερτον (55 εκ) αλλά και τους Λερόι Σανέ (Σάλκε), Ιλκάι Γκιουντογκάν (Ντόρτμουντ) αλλά και τον winger Νολίτο (Θέλτα).
Ο Καταλανός κόουτς ξέρει πως την επόμενη πενταετία μπορεί να ντύσει στα γαλάζια των Πολιτών οποιονδήποτε σταρ "λιγουρευτεί".

Η Τσέλσι δεν κινήθηκε και υπερ δυναμικά, αλλά με τον στιβαρό Αντόνιο Κόντε αλλά και τον MVP μέσο της περσινής Premier, Εν Γκολό Καντέ από την Λέστερ δείχνει πως μπορεί να μπει σφήνα στα "φιντάνια" του Μάντσεστερ.
Οι μπλε έφεραν επίσης τον Μίτσι Μπατσουαγί (Μαρσέιγ) και ποντάρουν πολλά στην αναγέννηση των Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα, Όσκαρ και Φάμπρεγας που δεν ξέχασν δε και την μπάλα.

Ποιος μπορεί να σπάσει αυτήν την τριάδα;;

Σίγουρα η Λίβερπουλ του τετραπέρατου Γίργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός είναι ήδη αρκετό καιρό στην ομάδα, εν αντιθέση με τους "νέους" Μουρίνιο, Γκουαρντιόλα και Κόντε και προσπαθεί αν κρίνουμε από τα φιλικά (και ειδικά την τεσσάρα επί της Μπάρτσα) να φτιάξει μια ομάδα γρήγορη, αθλητική και έτοιμη να κάνει ζημιές.
Θα στηριχθεί στον Σάιντο Μανέ που τον βλέπει σαν poacher, νέο Σουάρες, ο οποίος είναι η σφαίρα που θα έχει δίπλα του ο υγιής φέτος Ντάνιελ Στάριτζ, όπου με τον Ουρουγουανό προ διετίας, είχαν φτάσει ένα κλικ από τον τίτλο.
Ο Κλοπ στον υπάρχοντα κορμό, έφερε value for money από την χώρα του (Κλάβαν, Κάριους, Μάτιπ) από τους οποίους ποντάρει άμεσα, έφερε επίσης τον Ζορζίνιο Βαινάλντουμ από την Νιούκαστλ, που ταιριάζει γάντι στον παιχνίδι του, ενώ τα μάτια μας θα είναι στραμμένα στον 17 χρονο Ουαλό μέσο Μπεν Γούντμπερν (labbeled as the next Aaron Ramsey) που έχει ξετρελάνει τον Γερμανό.

Τέλος κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την Άρσεναλ του "έκπτωτου" Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος έχει χάσει πλέον το "αλάθητο" και αμφισβητείται έντονα.
Πως να μην γίνεται αυτό βέβαια όταν εδώ και μήνες έχει ξοδέψει μόνο για τον Γκρανίτ Τσάκα δίνοντας 40 εκ στην Γκλάντμπαχ, κηνυγάει να κλείσει μέχρι αυτήν την ώρα τον Γερμανό στόπερ Μουστάφι και δεν έχει καταφέρει να πάρει ένα "κανόνι" αφού ο Ζιρού παραμένει "χρυσή εφεδρεία".
Ο Αλσατός κατά την προσφιλή του τακτική ψωνίζει τις τελευταίες μέρες και μένει να δούμε ποιοι άλλοι θα πλαισιώσουν τους Οζίλ, Αλέξις Σάντσες και Σάντι Καθόρλα.

Τότεναμ (δεν έχασε κανέναν από την περσινή ονειρική πορεία και πήρε και Γιάνσεν από Αλκμάαρ σαν νέο Φαν Νίστερλόι, Γουνιάμα), Έβερτον (Κόυμαν κόουτς, Άσλεϊ Γουίλιαμς και Ιντρίσα Γκουέιγ, ο νέος Καντέ κατά πολλούς) οι οποίες κοντράρονται στην πρεμιέρα είναι στάνταρ ότι θα κάνουν πολλές "κηδείες"..

Tips από την Premiership

*Η τηλεοπτική κάλυψη γίνεται από τον OTE TV με επτά HD κανάλια

*Εντυπωσιακά ποσά έπεσαν από Γουέστ Χαμ για τον Αντρέ Αγιού (24 εκ από Σουόνσι), Κρίσταλ Πάλας για τον Άντρος Τάουσεντ (15 εκ από Νιούκαστλ), Λέστερ (Ναμπαλί Μεντί και Αχμέντ Μούσα με 15 εκ και 19 εκ από Νις και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα), Μπόρνμουθ (Τζόρντον Άιμπ από Λίβερπουλ 18 εκ), Σάουθάμπτον (Χόιμπιεργκ από Μπάγερν με 15 εκ), Σούονσι (Μπόρχα Μπαστον από Ατλέτικο με 17,5 εκ), Στόουκ (Τζο Άλεν από Λίβερπουλ με 18 εκ), σχεδόν όλες οι ομάδες δηλαδή ξόδεψαν ποσά για έναν παίκτη που φτάνουν ολόκληρο το μπάτζετ του Ολυμπιακού (13 εκ)!!

*Στιβ Μανταντά (ελέυθερος από Μαρσέιγ) σε Κρίσταλ Πάλας και Αλβάρο Νεγρέδο (δανεικός από Βαλένθια) σε Μίντλεσμπρο είναι οι δυο καλύτερες μεταγραφές "βετεράνων"

*Ερυθρόλευκο χρώμα με την πώληση του Αρτούρ Μαζουακού στην Γουέστ Χαμ (7 εκ)

*Την τελευταία μέρα των μεταγραφών γίνονται πάντα οι μεγαλύτερες εκπλήξεις στο Νησί, κρατήστε δυνάμεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου