Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Και τώρα η ρακέτα...


Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την απόκτηση του Έρικ Γκριν, κλειδώντοντας έτσι την περιφέρεια του. Πλέον απομένει μία κίνηση ακόμα για να συμπληρωθεί και ερυθρόλευκη front line. Η κατάσταση  βέβαια για τον ψηλό, είναι ακόμα λίγο μπερδεμένη... Ο Αντιδραστικός εξηγεί...


Ο Έρικ Γκριν είναι ο scoring combo guard που έψαχνε ο Θρύλος! Παρά τον ανταγωνισμό ο Αμερικανός υπέγραψε στον Ολυμπιακό (με συμβόλαιο υψηλότατο μάλιστα) και πλέον ή περιφερειακή γραμμή της ομάδας μοιάζει παντοδύναμη! Χάκετ-Μάντζαρης στον άσσο, Σπανούλης-Γκριν στο combo -με back up τον Αθηναίου, Παπανικολάου-Παπαπέτρου και Λοτζέσκι στο small forward, συνθέτουν μία πληρέστατη γραμμή "κοντών"... Αλήθεια, σε αριθμό τουλάχιστον (δεν μιλώ για μονάδες) καμία ομάδα της euroleague δεν διαθέτει τέτοια περιφέρεια..

Πάμε όμως στο θέμα μας. Μετά τους Μπιρτς και Γκριν, ο Ολυμπιακός  ολοκλήρωσε τα 2/3 των κινήσεων του. Απομένει μόνο η απόκτηση ενός power forward για να συμπληρώσει τους Πρίντεζη και Αγραβάνη. Ο Ολυμπιακός ήθελε τον Ουάιτ αλλά βρήκε συμβόλαιο στους Χιτ. Πλέον στρέφεται αλλού. Μέχρις στιγμής ή ομάδα έψαχνε για μία σχετικά φθηνή λύση...

Η κατάσταση βέβαια πλέον είναι λίγο μπλεγμένη... Για αυτό ευθύνεται ο αιώνιος αντίπαλος Παναθηναϊκός! H front line του με Μπουρούση-Σίνγκλετον-Γκιστ και λογικά Κλαβέρ γίνεται πανίσχυρη. Φόβητρο. Άρα μήπως στο λιμάνι ψάξουν για ακόμα μία οικονομική υπέρβαση-όπως έγινε με τον Γκριν; Μήπως λοιπόν πάει για υψηλού συμβολαίου ψηλό και όχι για έναν με ταβάνι τα 500 χιλιάρικα που έψαχνε; Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σε λίγο καιρό... Το όνομα που παίζει δυνατά είναι αυτό του Κένι Γκάμπριελ , ενός αθλητικότατου 4ριου με αξιόπιστο σουτ και εκπληκτικό άλμα, αλλά κρατάμε την επιφύλαξη ενός μεγαλύτερου ονόματος (πχ να γίνει νέα προσέγγιση για Μέλι;).

Παράλληλα το μπλέξιμο έχει να κάνει και με τον τρίτο center. Αν παρθεί pf σίγουρα ο Αγραβάνης των 2.12m θα μετατοπιστεί στο 5, όπου θα μείνει ρεζέρβα και ο Καββαδάς. H απόκτηση όμως του 7footer Μπουρούσης, ενδεχομένως να βάλει δεύτερες σκέψεις και για τον γίγαντα Μιλουτίνοφ  ο οποίος πέρυσι αμύνθηκε εξαιρετικά τους δεινόσαυρους Τόμιτς-Αγιόν και Ραντούλιτσα. Μήπως λοιπόν εν τέλει την τελευταία θέση των ξένων την κερδίσει ο νεαρός Σέρβος και η ομάδα καλυφθεί εκ των έσω στο 4 (Παπαπέτρου) και δεν παρθεί τελικά κι άλλος ξένος; Σενάριο δύσκολο πάντως. Παράλληλα ο Βασίλης Καββαδάς ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην ομάδα μετά από μία ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ σεζόν στον Αρκαδικό...

Τα πάντα είναι θεωρίες αυτή τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός άλλωστε διαθέτει το κορυφαίο pf στην Ευρώπη τον Πρίντεζη, μαζί του τον νεαρό εξελίξιμο Αγραβάνη οπότε ψάχνει για συμπληρωματικό παίχτη-άρα μία σχετικά φθηνή λύση είναι πιθανή. Παρόλα αυτά απίστευτη μεταγραφική κινητικότητα του ΠΑΟ ίσως οδηγήσει σε ακόμα μία υπέρβαση...

3 σχόλια:

  1. Αντιδραστικέ, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει για 4άρι έναν νέο Πετγουεϊ. Θα είναι ο Γκάμπριελ, θα είναι ο Ραντ, θα είναι κάποιος άλλος, μένει να το δούμε. Αυτός ο παίκτης απουσίαζε πέρσι από την ομάδα, έστω κι αν η παρουσία του φαίνεται να δημιουργεί συνωστισμό στο "4".

    Προσωπικά, επιμένω ότι ο Μιλουτίνοβ είναι υπεραπαραίτητος, ως 3ος ψηλός. Το θέμα είναι ότι πάμε στους επτά ξένους έτσι -και στους πέντε μη κοινοτικούς -άρα μόνο στην Ευρωλίγκα μπορούν να είναι παρόντες όλοι. Ο Καββαδάς για 3ος σέντερ μοιάζει καλή περίπτωση στο ελληνικό πρωτάθλημα -άλλωστε, όταν η ομάδα είναι πλήρης, θα βρίσκεται εκτός 12άδας, όπως και ο Αθηναίου με τα πιτσιρίκια.

    Για μένα, λοιπόν, η υπέρβαση είναι ο 7ος ξένος στην Ευρωλίγκα και κατά πόσον αυτό δεν δημιουργεί σύγχυση ρόλων. Επαναλαμβάνω ότι ο Νικόλα μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά απέναντι σε όλους τους 7-footers της διοργάνωσης -το έδειξε άλλωστε πέρσι.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να μην αγοραστεί παίκτης στο "4", νομίζω ότι η ομάδα φαίνεται αποφασισμένη για μια τέτοια μεταγραφή. Σε αντίθετη, δε, περίπτωση, θα αρχίσει και πάλι η περσινή συζήτηση "αφήσαμε τον Πρίντεζη μόνο του..." κλπ κλπ η οποία αδικεί, βεβαίως, τον Αγραβάνη και τον Παπαπέτρου.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι δεδομένο πως θα δοθεί χώρος και χρόνος φέτος (και καλά θα κάνουν) στον πιο έτοιμο από πέρσι Αγραβάνη (ειδικά μετά την συμμετοχή του στην Εθνική) οπότε είναι ξεκάθαρο πως ο Αμερικανός που θα παρθεί, θα είναι για πολύ συγκεκριμένα λεπτά και ρόλο. Σε μια τέτοια περίπτωση, αν είναι να πάρουμε το ερωτηματικό Gabriel με 500.000 και δεν πάμε στην σούπερ λύση Rudd, εγώ θα προτιμούσα την επιστροφή του (υγειή όμως)Petway! Και την ομάδα αγαπάει και εμείς τον γουστάρουμε και φθηνή λύση θα είναι και ξερει αποδυτήρια ελληνικό πρωτάθλημα, πρόσωπα και πράγματα. Συμφωνώ με Court πως ο Miludinov θα είναι πολύ καλύτερος φέτος και θα βοηθούσε πολύ, αλλά διαφωνώ με παίκτη που θα πάιζει μόνο στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα. Σίγουρα η παραμονή και η εμμονή τον πολύ συμπαθή κατά τ άλλα Καββαδά, δημιουργεί ένα ερωτηματικό για το πόσο θα μπορεί να βοηθήσει μέσα στην ρακέτα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ! Μακάρι να μπορεί αλλά είναι μεγάλο το ρίσκο σε μια τόσο δύσκολη και μεγάλη περιόδο σε Ελλαδα και Ευρώπη. Ισως πιο ιδανική θα ήταν η λύση του ελεύθερου και έμπειρου Βουγιούκα!!

    Coach

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό ειναί σωστο
    Επιστροφή του Petway στον Ολυμπιακο
    Και Miludinov και Petway, με τον Brent μόνο Euroleague!

    Ακης7

    ΑπάντησηΔιαγραφή