Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Οι τελικοί των τελικών μόλις αρχίζουν!



Ο Admiral διαβάζει τα σημάδια των NBA Finals: το νέο ρεκόρ που κυνηγά ο Curry και η παράδοση που ευνοεί τον Lebron! 


Να λοιπόν που φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής, με τις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της Ανατολικής και της Δυτικής Περιφέρειας να συναντώνται και πάλι σε ένα remake της περσινής σειράς.

Θα ναι οι Curry, Thompson, Green που θα καταφέρουν να κάνουν το repeat, ή μήπως οι Lebron, Irving, Love θα πάρουν την εκδίκησή τους για την περσινή απώλεια;

Οι αναμετρήσεις αναμένονται συναρπαστικές και αμφίρροπες με τους πολεμιστές να θεωρούνται από πολλούς – και δικαίως - το φαβορί για να ξανακατακτήσουν τον τίτλο, τους δε Cavs να έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν στην υπέρβαση.

Διότι εάν πέρσι, λειψοί όντες, κατάφεραν να πάνε τους τελικούς στα έξι παιχνίδια, γιατί να μην πιστεύουν ότι φέτος θα κάνουν την ανατροπή;

Προσωπικά κάθε άλλο παρά «ξεγραμμένους» τους έχω και οφείλω, για τους λάτρεις της μπασκετικής παραφιλολογίας, να σημειώσω ότι τα «σημάδια» δείχνουν να ευνοούν το Βασιλιά Lebron και την παρέα του!

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι, καθώς ασφαλώς και δεν αναφέρομαι σε άστρα και ανάδρομους πλανήτες.

Ιχνηλατώντας την ιστορία του NBA ανακάλυψα ότι έχει συμβεί συνολικά άλλες έξι φορές να αναμετρηθούν σε δύο διαδοχικές χρονιές, οι ίδιες ομάδες σε τελικούς.

Ήταν τα ζευγάρια :

Seattle Supersonics vs. Washington Bullets (1978, 1979),
Los Angeles Lakers vs. Philadelphia 76ers (1982, 1983),
Boston Celtics vs. Los Angeles Lakers (1984, 1985),
Detroit Pistons vs. Los Angeles Lakers (1988, 1989),
Chicago Bulls vs. Utah Jazz (1997, 1998)
Miami Heat vs. San Antonio Spurs (2013, 2014).

Στις πέντε σειρές εξ αυτών οι τίτλοι μοιράστηκαν και μόνο σε μία περίπτωση καταγράφηκε repeat. Μαντέψτε !!!

Ήταν τις σεζόν 1997 και 1998 που οι Chicago Bulls του Air Jordan επικράτησαν κατά κράτος των Utah Jazz του τρομερού διδύμου StocktonMalone, το οποίο άλλωστε δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει έναν τίτλο!

Αυτό σημαίνει πως το Cleveland έχει έναν άτυπο σύμμαχο, την παράδοση, αλλά και ότι οι Warriors θα έχουν την ευκαιρία την ίδια χρονιά που κατέρριψαν το ασύλληπτο ρεκόρ των Bulls με τις περισσότερες νίκες στη regular season, να ισοφαρίσουν ακόμη ένα.

Εάν τα καταφέρουν, βεβαίως, ουσιαστικά θα έχουν βάλει τις βάσεις ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους δυναστεία και να γράψουν τη δική τους, μοναδική ιστορία στο μαγικό κόσμο του NBA.

Προσδεθείτε και απολαύστε. Οι τελικοί των τελικών αρχίζουν.


 Admiral

1 σχόλιο:

  1. Μια διαφορετική προσέγγιση Admiral, πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Προσωπικά, δεν βλέπω πως μπορεί να μην γίνει το repeat, αλλά το court θα δείξει...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή