Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Παίκτης που σώζει καριέρες...



Ο Stouk εξηγεί γιατί σε ένα σουτ - εξιλέωση (εξάγνιση, εξορκισμός ή ό, τι άλλο θέλετε) για όλες τις κακές του εμφανίσεις στο ΟΑΚΑ, ο Βασίλης Σπανούλης μας υπενθύμισε ότι πολλοί συμπαίκτες και προπονητές του και εμείς στα εισιτήρια πρέπει να πληρώνουμε... Σπανουλόσημο!

Αν υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς κάποιο άλλο θρίλερ, νομίζω ότι ο Βασίλης Σπανούλης έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει (ή μάλλον να... απαιτήσει!) να παίρνει ποσοστό από μερικά συμβόλαια.

Αρχικά από αυτό του Σφαιρόπουλου (αν συνεχίσει στον Ολυμπιακό) γιατί κόντεψε να χάσει ματς μέσα από τα χέρια του (και κατά συνέπεια και το πρωτάθλημα) , ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως με την Μπάμπερκ.

Με τον Γκιστ με 5 φάουλ και τον Καλάθη με 4, δεν αφήνεις τον Διαμαντίδη να σουτάρει. Είναι έγκλημα. Ποινικό αδίκημα! Κάνεις φάουλ και έχεις την τελευταία επίθεση. Και την παράταση στο τσεπάκι.

Μετά από αυτό του Παπανικολάου, που στη μέχρι τώρα σειρά είναι παίκτης - μετρ στα λάθη, καμία σχέση με NBAer ή άνθρωπο που αμείβεται με 1 εκατομμύριο.

Του Μάντζαρη, που ήταν από τους κυρίως υπευθύνους της ήττας στο ΣΕΦ και σήμερα έχασε μια βολή που θα έκρινε τον νικητή πολύ πιο νωρίς.

Ακόμα βέβαια δικαιούται και ποσοστό από κάθε έναν που πληρώνει εισιτήριο στο ΣΕΦ, γιατί βλέποντας το ματς οι περισσότεροι απορούσαμε πώς είναι δυνατόν ο Σφαιρόπουλος να κρατάει στο παρκέ τον Σπανούλη, τον οποίο κράζαμε γιατί για πολλοστή φορά ήταν τραγικός στο ΟΑΚΑ.

Ας πάρει λοιπόν του χρόνου συμβόλαιο πολύ χαμηλότερο από το φετινό και ας εισπράττει τα ποσοστά από όλα τα παραπάνω. Μαγκιά του...

ΥΣ: Ήταν βήματα. Ξεκάθαρα. Να όμως που ξεπληρώθηκε το γραμμάτιο του Πηλοΐδη. Μετά από 9 χρόνια...

ΥΣ2: Ένσταση ο Παναθηναϊκός για τα βήματα. Πολύ μ αρέσει που το ζω αυτό...

Stouk

8 σχόλια:

  1. Όποιος γουστάρει και παρακολουθεί μπάσκετ συστηματικά και όχι μόνο κάθε Μάη, τους τελικούς basketleague και το final 4 Euroleague, θα συμφωνήσει ότι ούτε το επιθετικό του Διαμαντιδη, ούτε τα βήματα (;) του Σπανούλη σφυρίζονται. Ο Ολυμπιακός επιτέλους άλλαξε την άμυνά του, κι αν και τραγικός στην επίθεση, αν και αυτοκτονικός στο τελος με τις χαμένες βολές πήρε την πολυπόθητη νίκη. Αν ήταν στοιχειωδώς καλύτερος μπροστά δεν θα κινδύνευε να χάσει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του. Χαμηλά το κεφάλι όμως, πείσμα, δουλειά, όχι πρόωρους πανηγυρισμούς διότι δεν τελείωσε απολύτως τίποτα.

    ΥΓ Τεράστιο buzzer beater Σπανούλη, τεράστιο ματς όμως στην επίθεση από Πρίντεζη. Είναι πραγματικά ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!

    ΥΓ2 Δεύτερη φορά μετά το ματς με τη Μπάμπεργκ που θα χάναμε παιχνίδι επειδή δεν έγινε φάουλ στην τελευταία επίθεση. Τότε ο Σπανούλης δεν έκανε το θαύμα του και η πρόκριση στα playoffs πέταξε. Τώρα το κανε αλλά δεν θα ναι κάθε φορά του Άγιου Βασίλη. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού λένε ...

    Admiral

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν βρίσκω κάτι άλλο να προσθέσω...Συμφωνώ μαζί σου. Αν και τώρα πιστεύω ότι ο ΠΑΟ θα καταρρεύσει. Σωματικά και ψυχικά...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερικά βασικά σχόλια:
    -O ΠΑΟ κρατήθηκε ζωντανός στο δεύτερο δεκάλεπτο από τους διαιτητές που έδιναν ΣΥΝΕΧΕΙΑ γκόλ φάουλ σε φάσεις που είναι γιά να τραβας τα μαλλιά σου.
    -Κλειδί ήταν η άμυνα
    -Αν ο Ολυμπιακός κάνει τον κόπο να βγάλει βιντεάκι με το τι σφυρίχτηκε, θα γελάσουν και οι πέτρες...Θα πω μόνο, ότι σε κάποια φάση ο ΟΣΦΠ προσπαθεί 2 φορές με φάουλ να κόψει αιφνιδιασμό του Καλάθη, και στις δύο δεν σφυρίζεται γιά να μην χαλάσει το ....μομέντουμ των επιθέσεων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέχασα να υπογράψω από την βιασύνη.
    Ο paratiritis είμαι...
    Να συμπληρώσω, ότι εδώ και χρόνια λέω σε όλους τους τόνους εδώ μέσα ότι ο πιο ολοκληρωμένος γκάρντ στην Ελλάδα είναι ο Παππάς.Γιά μια ακόμη φορά χθες το απέδειξε. Στην δεύτερη περίοδο τους κράτησαν στο μάτς οι διαιτητές, στην τέταρτη όμως τους κράτησε ο Παππάς, μόνος εναντίον όλων!
    Μόλις ξαναείδα τη φάση με τα ...βήματα του Σπανούλη. Ειλικρινά, και χωρίς παρωπίδες δεν ήταν βήματα. Το δεξί παραμένει σταθερό. Όχι ότι αν έκανε ένα βηματάκι θα σφυριζόταν, ειδικά μετά τον Διαμαντίδη που έκανε και επιθετικό και βήμα πίσω , 3 δευτερόλεπτα πριν τον Σπανούλη....
    Αν οι διαιτητές μπορούσαν να ξαναφέρουν τον Ολυμπιακό από τη φυσούνα,ή αν το ματς είχε 2 δευτερόλεπτα ακόμα θα βρίσκανε τρόπο να μην φύγουμε νικητές, απλά αιφνιδιάστηκαν και αυτοί όπως και ο κόσμος.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον Παππά προσυπογράφω. Μεγάλες δυνατότητες, αν αλλάξει νοοτροπία. Για τα βήματα διαφωνώ. Ήταν, αλλά δεν αξίζει να σταθούμε εκεί.

    Απλά παρακαλάω όντως να μην κατέβει ο ΠΑΟ, για να αποκαλυφθεί για μια ακόμη φορά η (κεκαλυμμένη για φέτος) καφρίλα αυτού του λαδομάλλη... οπαδού!

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.contra.gr/Columns/contra-epithesi/diaitisia/h-apopsh-toy-koryfaioy-htan-h-den-htan-vhmata-toy-spanoulh.4074334.html
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να προσθέσω κι εγώ την άποψή μου:
    -Δεν βλέπω βήματα με τίποτε στην εκτέλεση, παρά μόνο ίσως στην αρχή που ο Σπανούλης παίρνει την μπάλλα. Αλλά αυτό το κάνουν ΟΛΟΙ οι παίκτες σε όλα τα ματς. Θα δείτε στο replay ότι κανείς από τον Παναθηναϊκό δεν διαμαρτύρεται όταν γίνεται η φάση! Μετά έπεσε η γραμμή, η οποία ήταν για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους! Από τη στιγμή που κλείνει το φύλλο αγώνος δεν υπάρχει ένσταση -και ουδέποτε, άλλωστε, έγινε ένσταση, με τον Παναθηναϊκό να κατεβαίνει κανονικά την Πέμπτη.
    -Ο Ολυμπιακός κέρδισε για ΔΥΟ λόγους για τους οποίους ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ καιρό τώρα: πρώτον, γιατί ο Σφαιρόπουλος έκοψε τις παγίδες και πήγε σε αλλαγές σε όλες τις άμυνες. Έτσι, ακόμη κι όταν έβγαινε miss match με κάποιον ψηλό του ΠΑΟ, η άμυνα ήταν μια χαρά αφού είχες γλιτώσει το ελεύθερο τρίποντο αλλά και συνήθως είχε ψηλό τριάρι να μαρκάρει λ.χ. Ραντούλιτσα ή Γκιστ. Δεύτερον, γιατί επιτέλους αποσυμφιρήθηκε ο Σπανούλης από την συνεχή κατοχή της μπάλας. Επί Μπαρτζώκα ήδη λέγαμε ότι πρέπει στα ματς στα οποία τον μαρκάρει ψηλός, να βγαίνει από τη μέσα πλευρά, λειτουργώντας ως τριάρι, καθώς έτσι είναι πολύ πιο πιθανό να βρεθεί σε ένας εναντίον ενός και όχι απέναντι σε γκαρντ και ψηλό μαζί. Έτσι πήρε γκολ-φάουλ (το 5ο) από τον γκιστ, έτσι κτύπησε και το buzzer beater έχοντας απέναντί του μόνο τον Καλάθη.
    -Για τη διαιτησία συνολικά τις ξέρετε τις απόψεις μου, είμαι βέβαιος ότι στο ΣΕΦ θα δούμε ...ομορφιές, ανάλογα με το ποιός θα είναι ο 3ος, αφού περιμένω για 1ο τον Γκόντα, ο οποίος ΔΕΝ παίρνει ποτέ το παιχνίδι πάνω του, σε αντίθεση με άλλους καλούς πρώτους ρέφερι όπως ο Χριστοδούλου, ο Κορομηλάς και ο Σχινάς όταν ...δεν έχει τα ψυχολογικά του. Αν δείτε κανέναν τρίτο Παναγιώτου ή Ψαριανό, οπλιστείτε με μεγάλη υπομονή! Αν δε εμφανιστεί δεύτερος ο Καρακατσούνης, με τρίτο έναν από τους προαναφερθέντες, θα μιλάμε για το στήσιμο του αιώνα.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και δυο λόγια για την τελευταία επίθεση του ΠΑΟ. Όταν είσαι δύο πόντους μπροστά -όχι τρεις - ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΑ ΦΑΟΥΛ. Δεν στέλνεις μια ομάδα στις βολές, όπου σουτάρει με 75%, αλλά προιμάς το τρίποντο, όπου σουτάρεις με 35%. Αν μπει το τρίποντο, μπήκε, αλλά δεν θυσιάζεις το προβάδισμα για μία σχεδόν σίγουρη παράταση.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή