Τρίτη 19 Απριλίου 2016

NBA Playoffs: Wild wild West!



Τα playoffs του ΝΒΑ ξεκίνησαν και, έχοντας πάρει ήδη μία πρώτη γεύση από τις αναμετρήσεις των ομάδων, o Admiral κάνει τις καθιερωμένες του προβλέψεις για το ποιος θα κατακτήσει φέτος το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.



 Ακόμη μία regular σεζόν λοιπόν ολοκληρώθηκε και μάλιστα αυτή τη φορά με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Με τους Warriors να καταρρίπτουν το ασύλληπτο ρεκόρ των Bulls του Jordan και μοιραία να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Οι πολεμιστές του Steve Kerr με μπροστάρη τον βιονικό Curry έχουν επιδείξει σε ολόκληρη τη χρονιά πρωτοφανή σταθερότητα με αποτέλεσμα τα στατιστικά τους να είναι τα καλύτερα της τελευταίας πενταετίας. Σε κάθε αγώνα σημειώνουν 114,9 πόντους, κατεβάζουν 46 ριμπάουντ, μοιράζουν 29 ασίστ, κάνουν 8,4 κλεψίματα (αλλά και 15 λάθη), σουτάροντας με 42 % στα τρίποντα και 49 % στα δίποντα!

Το μόνο ερώτημα είναι εάν θα αντέξουν μέχρι το τέλος στο πιο ψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού με αυτούς τους τρελούς, σχεδόν εξαντλητικούς, ρυθμούς. Και το λέμε αυτό διότι κυνηγώντας μανιωδώς το ρεκόρ των Bulls επέλεξαν να μην ξεκουράσουν βασικούς με αποτέλεσμα Curry, Thompson, Green να παίζουν σχεδόν 33 λεπτά ο καθένας σε κάθε ματς!!!

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά, ξεκινώντας τη σημερινή μας ανάλυση με match ups που προέκυψαν στην όχι και τόσο φέτος Άγρια Δύση, αφού και οι ομάδες της Ανατολής παρουσιάστηκαν πολύ πιο ενισχυμένες.

Golden State Warriors (1) – Houston Rockets (8)

Η σειρά βρίσκεται ήδη στο 2-0, με τους Warriors μάλιστα να αγωνίζονται στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς χωρίς τον Curry που είχε υποστεί διάστρεμμα. Αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε να καθαρίσουν το ματσάκι απέναντι στους αναιμικούς Houston, που φέτος είναι σκιά του περσινού καλύτερου εαυτού τους (έφτασαν μέχρι τον τελικό της Δύσης) και μόλις και μετά βίας κατάφεραν να περάσουν στα playoffs. Αν οι Τεξανοί κάνουν πάνω από μία τιμητική νίκη στη σειρά θα είναι άθλος για μια ομάδα που αγνοεί σε ολόκληρη τη σεζόν τη λέξη defense. Στην κανονική διάρκεια της σεζόν και τις τρεις φορές που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν επικράτησαν οι Golden State.

San Antonio Spurs (2) – Memphis Grizzlies (7)

Η δεύτερη καλύτερη ομάδα του NBA, με την καλύτερη άμυνα (μακράν της δεύτερης) και τον καλύτερο αμυντικό (Leonard) λέγεται San Antonio. O Popovich έκανε όλη τη χρονιά την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ρόστερ, ώστε να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι στα playoffs και τα κατάφερε μια χαρά. Μιλάμε για μία ομάδα με την κυριολεκτική έννοια του όρου, με τους Leonard και Aldridge να τραβάνε κυρίως το κουπί στην επίθεση και τους γνωστούς ύποπτους Duncan, Parker, Diaw, Ginobili να προσθέτουν ειδικό βάρος, βάθος και τόνους εμπειρίας. Από την άλλη το Memphis χωρίς τους Conley και Mark Gasol μπαίνει στα playoffs έχοντας πετύχει το βασικό του στόχο, δεδομένων των συνεχών τραυματισμών. Αν γλιτώσει το sweep θα είναι άξιο αναφοράς. Η σειρά βρίσκεται στο 1-0. Και στα 4 ματς της regular season οι Spurs εύκολα ή δύσκολα επικράτησαν.

Oklahoma City Thunder (3) – Dallas Mavericks (6) 

Πέρσι οι συνεχείς τραυματισμοί βασικών παικτών, όπως του Durant και του Ibaka έστειλαν τους Thunder νωρίς νωρίς στο σπίτι τους. Φέτος, όντας πλήρεις τερμάτισαν 3οι στη Δύση και βρίσκουν απέναντί τους, τους πάλαι ποτέ πρωταθλητές Dallas. Ταλέντο, επίθεση, θέαμα, ταχύτητα, απέναντι, στην εμπειρία, τη σκληράδα, την άμυνα. Η Oklahoma έχει σαφώς τον πρώτο λόγο, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια της regular season επικράτησαν των Dallas και τις 4 φορές που τους συνάντησαν. Η σειρά βρίσκεται στο 1-1, με την ομάδα του γέρο – Dirk να κάνει το break στο δεύτερο ματς. Ως fun των Spurs θα ήθελα να προκριθούν οι Dallas… όμως η αλήθεια είναι ότι Westbrook και Durant παραείναι καλοί για τα δόντια των Τεξανών. Με ένα 4-2, άντε βαριά 4-3, οι Thunder θα είναι σίγουρα στην επόμενη φάση. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν τεράστια έκπληξη.

Los Angeles Clippers (4) – Portland Trail Blazers (5)

Η κορυφαία τα τελευταία χρόνια ομάδα του Los Angeles έπιασε το pick της απόδοσής της, την κατάλληλη στιγμή. Μπήκαν στα playoffs έχοντας κάνει 10 νίκες στα τελευταία 12 παιχνίδια ενώ είναι πια πλήρεις, μετά την επιστροφή του Blake Griffin έπειτα από απουσία 45 αγώνων. CP3, Deandre Jordan και J.J. Redick θα είναι όπως πάντα σημείο αναφοράς στην επίθεση. Στη regular season μετράνε ένα 3-1 σε βάρος των αντιπάλων τους, που ωστόσο δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα. Οι Lillard-McCollum συνθέτουν για το Portland το πιο παραγωγικό περιφερειακό δίδυμο του NBA πίσω από τους Curry-Thompson και η άμυνα τους είναι μία από τις καλύτερες τους τελευταίους τρεις μήνες. Η σειρά λογικά θα είναι σκληρή με τους Clippers ωστόσο να έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση. Μέχρι στιγμής οι Los Angeles προηγούνται με 1-0.  

Πρόβλεψη ζευγαριών για τα ημιτελικά της Δύσης :

Golden State Warriors vs Los Angeles Clippers

San Antonio Spurs vs Oklahoma City Thunder


Admiral

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό άρθρο φίλε! Μπράβο! Αν και φίλος των Knicks, Go Spurs Go!

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μού φαίνεται ότι όλοι θέλουμε Spurs εδώ μέσα, αλλά το Golden State φαίνεται ανίκητο!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή