Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Η διαφορά κερκίδας και πληκτρολογίου



Τα σενάρια πρόκρισης τα έχετε χιλιοδαβάσει, οπότε ας σταθούμε σε κάτι άλλο, εξίσου ουσιαστικό. Και αυτό είναι ο τρόπος που ο (πολύς) κόσμος που βρέθηκε χθες στο ΣΕΦ αντιμετώπισε τόσο τους παίκτες, όσο και τον προπονητή. Stouk

Μετά την ήττα από την Μπάμπερκ, γίναμε μάρτυρες ενός μεγάλου κύματος δυσαρέσκειας, το οποίο, σε μεγάλο βαθμό, ήταν δικαιολογημένο. Την πλειοψηφία των πυρών δέχθηκε ο Σφαιρόπουλος, για την επιλογή του να μη γίνει φάουλ στην τελευταία επίθεση της Μπάμπερκ.

(Παρεμπιπτόντως, για μένα το λάθος του ήταν ότι, ενώ είχε μια εβδομάδα να "χτενίσει" τον τρόπο παιχνιδιού της Μπάμπερκ, έφαγε δεκάδες κρίσιμα καλάθια με τον ίδιο τρόπο -τρίποντο στη weak side-, ακριβώς όπως και στην ήττα του ΣΕΦ)

Η αλήθεια είναι ότι τόσο λόγω της ήττας στη Γερμανία, όσο και λόγω της... παρά τρίχα ήττας στο ΟΑΚΑ (ας είναι καλά ο Παπαντωνίου...) υπήρχε μια αίσθηση παγωμάρας και σε συνδυασμό με τον βροχερό καιρό, λίγοι περίμεναν ότι θα είχε κόσμο στο ΣΕΦ.

Οι προβλέψεις διαψεύστηκαν, στο  κλειστό του Φαλήρου βρέθηκαν 8.000 πιστοί, αλλά το γεγονός δεν είναι αυτό, αλλά το πώς αυτοί αντιμετώπισαν την ομάδα. Πολλοί θα περίμεναν μια δυσπιστία, μια μουρμούρα, μια δυσαρέσκεια. Έγινε, όμως το ακριβώς αντίθετο.

Ο Σφαιρόπουλος χειροκροτήθηκε ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ από όλο το γήπεδο, τόσο κατά την είσοδό του στο "ζέσταμα" των παικτών όσο και κατά την παρουσίαση της ομάδας, ενώ όσον αφορά τους παίκτες, υπήρξε αμέριστη στήριξη σε κάθε σημείο, ακόμα και όταν στη λήξη του 1ου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ.

Την τιμητική τους είχαν για μια ακόμη φορά ο Χάκετ, ο Πρίντεζης, ο Σπανούλης, ενώ ο κόσμος επαινούσε κάθε βουτιά, κάθε ριμπάουντ, κάθε προσπάθεια για κάτι καλό.

Φέτος έχω την αίσθηση ότι στο ΣΕΦ η ομάδα μεταμορφώνεται. Κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Ειδικά δε παίκτες όπως ο Χάκετ, ο Στρόμπερι, ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου δείχνουν να τρέφονται και να ανεβαίνουν από την κερκίδα.

Με βάση αυτό το δεδομένο, όσο και αν το φεγγάρι είναι "στραβό", όσο και αν η πίεση είναι στο μέγιστο, θεωρώ ότι ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής και εθνικής μας εορτής, θα δούμε κάτι καλό.

Και για να γίνουμε ξεκάθαροι: Η κριτική είναι πάντα στο παιχνίδι, αλλά κανείς δεν πρόκειται να κρεμάσει την ομάδα, αν αποτύχει και δεν προκριθεί. Δικαίωμα στην αποτυχία έχουν όλοι. Ειδικά αυτοί που μας έχουν ταξιδέψει και μας έχουν πορώσει σε μέγιστο βαθμό.

ΥΣ: Ο Σωτήρης Γεωργίου, μπασκετικός ρεπόρτερ του  contra και του sport24fm, μετά την ήττα από την Μπάμπερκ πόσταρε στο facebook (αν δεν κάνω λάθος) ότι "πάλι καλά που οι Αγγελόπουλοι δεν άφησαν την ομάδα να γυρίσει με τρένο ή με τα πόδια" και πως "αυτό το καλοκαίρι ο Σπανούλης δεν κοστίζει πάνω από 500.000". Και σε αυτόν και σε όσους πιστεύουν τα παραπάνω, έχω να πω το εξής: Δεν έχετε ιδέα ούτε από Ολυμπιακό, ούτε από Αγγελόπουλους, ούτε από Σπανούλη.


2 σχόλια:

  1. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο Stouk! Πάμε τώρα για το 3/3 και την πρόκριση στα playoff!!!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχθές η Ρεάλ έχασε από την τενερίφη. Είναι μετά να μην είμαστε αισιόδοξοι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή