Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Τα μαθηματικά δείχνουν πρόκριση!

Ο Ολυμπιακός καλείται να αλλάξει τα δεδομένα του ΣΤ ομίλου και να προκριθεί στα play offs. Φυσικά και μπορεί να το κάνει η πιο επιτυχημένη ομάδα της Euroleague από το 2010 και μετά, Τι λένε όμως τα μαθηματικά; Αναλύει ο spanios


Γράφω ένα εντελώς υποθετικό άρθρο, αφού με τα "αν" τα "έστω" και τις μυθοπλασίες, δεν παίζεται το μπάσκετ.
Εξάλλου, ΑΝ ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει τα δυο δικά του ματς με Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις, τώρα θα μιλούσαμε σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Πάμε να κάνουμε λοιπόν μια "καφενειακή" ανάλυση και αν τα αποτελέσματα από εδώ και πέρα έρθουν χωρίς καμία έκπληξη και εντελώς μοιρασμένα:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (6-2)

Η ομάδα του Ιτούδη χάνει στην Μαδρίτη από την Ρεάλ (6-3), χάνει και από την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη (6-4).
Νικά την Λαμποράλ στην Μόσχα (7-4) και νικά και στην Γερμανία την Μπάμπεργκ (8-4).
Επίσης επικρατεί επί της Ζαλγκίρις στην έδρα της (9-4) και χάνει σχεδόν αδιάφορη στον Πειραιά την τελευταία αγωνσιτική (9-5).

Λαμποράλ Κούτσα (6-2)

Ήττα στο ΣΕΦ (6-3), νίκη επί της Κίμκι στην Βιτόρια (7-3) και ήττες από ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα και Μπαρτσελόνα στην έδρα της (7-5).
Ήττα από Ρεάλ στην Βασκωνία (7-6) και ήττα από Μπάμπεργκ στην Γερμανία (7-7).

Ρεάλ Μαδρίτης (5-3)

Νικά την ΤΣΣΚΑ και πάει στο 6-3, περνάει και από το Κάουνας (7-3).
Χάνει εκτός από Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό (7-5), περνάει από την Βιτόρια επί της Λαμποράλ (8-5) και νικά και την Κίμκι την τελευταία αγωνσιτική, κλείνοντας στο 9-5.

Μπαρτσελόνα (4-4)

Νικά την Κίμκι στην Ρωσία (5-4), νικά την ΤΣΣΚΑ στην έδρα της (6-4), την Ρεάλ επίσης (7-4), ενώ περνά και από την Λαμποράλ (8-4).
Επικό δεύτερο γύρο με νίκες απέναντι σε Μπάμπεργκ (εντός) και Ζαλγκίρις (εκτός), κλείνοντας στο 10-4.

Κίμκι (4-4)

Χάνει από Μπάρτσα στην έδρα της (4-5), από Λάμποράλ εκτός (4-6), κάνει μία νίκη στα εκτός έδρας με Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις (5-7), νικά τον Ολυμπιακό (6-7) και χάνει στην Μαδρίτη από Ρεάλ (6-8).

Μπάμπεργκ (4-4)

Νικά Ζαλγκίρις εκτός, χάνει από Ολυμπιακό στην έδρα της (5-5).
Νικά την Κίμκι (εντός) και χάνει από ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα (6-6). Χάνει στην έδρα της Μπαρτσελόνα και νικά την τελευταία αγωνσιτική στην έδρα της την Λαμποράλ (7-7)

Ολυμπιακός (3-5)

Κάνει δυο νίκες με Λαμποράλ και Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ (5-5), περνάει από την Γερμανία και την Μπάμπεργκ, ενώ υποτάσσει και την Ρεάλ στην έδρα του (7-5). Χάνει από Κίμκι και νικά τελευταία αγωνιστική την ΤΣΣΚΑ (8-6).

Με τα παραπάνω η κατάταξη θα ήταν ως εξής:

Μπαρτσελόνα 10-4
ΤΣΣΚΑ 9-5
Ρεάλ 9-5
Ολυμπιακός 8-6

Οπότε:

Τα δυο πλέον κομβικά παιχνίδια είναι με Λαμποράλ στο ΣΕΦ και επί της Μπάμπεργκ στην Γερμανία.
Αν ο Ολυμπιακός δε, κερδίσει στην Μόσχα την Κίμκι και ανέβει στο 9-5 πάει μέχρι και για τριπλή ισοβαθμία με ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ, όπου ρόλο θα παίξουν οι διαφορές!!
Αν η Λαμποράλ επίσης καταφέρει και πάρει μια νίκη επί των Ρεάλ & Μπάρτσα στην Βιτόρια, ανεβαίνει στο 8-6 και δεν απειλεί τον Ολυμπιακό (αφού θα έχει χάσει δυο φορές) αλλά ρίχνει και στην κατάταξη τις classico "ισπανίδες"!
Τέλος αν ο Ολυμπιακός κερδίσει με +5 την Μπάμπεργκ δεν θα απειληθεί ούτε από τους Γερμανούς.
Στόχος λοιπόν, εφικτός και ρεαλιστικός, να βάλει ο Ολυμπιακός από "κάτω" Λαμποράλ και Μπάμπεργκ..

Στην συνέχεια, όλα γίνονται!

3 σχόλια:

  1. Μια χαρά βγαίνουν τα μαθηματικά. Καλά τα είπες. Απλά πρέπει ν αλλάξει και η εικόνα. Κυρίως να γίνουν πιο ξεκάθαροι οι ρόλοι.

    Οι δηλώσεις του κοουτς Σφαιρό μετά το ματς με την Καβάλα("Εγώ φταίω για την εικόνα της ομάδας και εγώ θα την αλλάξω") δείχνουν εγρήγορση.

    Με την Λαμποράλ θα δείξει το πράγμα...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και επιπλέον, αν αλλάξει η εικόνα, 6-0 θα κάνουμε. Καμία ήττα. Η ομάδα του Δεκέμβρη το μπορεί. Αρκεί να γίνουμε ξανά αυτή η ομάδα.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι Στούκ. Η ομάδα που έκανε το 2/2 με Μπάρτσα και Λαμποράλ δεν έχει να φοβάται τίποτα. Άσε που θεωρώ ότι αυτή η ομάδα με τον αέρα του αουτσάιντερ, μπορεί να πετύχει περισσότερα..

    spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή